|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Utrujenost/lakota
1.12.2010 14:08:34   
natasarobi
Pozdrav!

Prosim za vaša mnenja/nasvet - jaz sem zmešana že kot kura.

Kako ločiti med tem ali je otrok zaspan ali lačen? Meni se zdi, da moj joka isto. Ok, če si mane oči, zeha, se ne zanima za stvari,.. predvidevam, da je zaspan.

Kaj pa ko je lačen? Moj joka, rokice ima več ali manj skoz v ustih,.... Je pa tako, da kadarkoli mu ponudim zizo, on zagrabi in je. Ko je siten, nervozen mu ponavadi vedno ponudim zizo. Vem, da dojenje ni samo zaradi prehranjevanja, vendar me vseeno zanima kakšne znake za lakoto imajo vaši malčki. Kako jok lakote ločiti od drugega joka? Moj pri 4m tehta malo več kot 7kg (tehtano doma) - vsi pravijo, da ima preveč, tudi P. mi je omenila, ko smo imeli pri 3m posvetovalnico - takrat je imel 6835 g in 65 cm.

Se pa pri 4m dojiva na cca 2h. Zelo redko je čas med podoji večji - razen, ko spi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Utrujenost/lakota
1.12.2010 14:27:05   
ledenka
najprej te bom potolažila glede teže - pri 4 mes. je imel moj več kot 9 kg. Sedaj pri letu in pol ima 12 kg, vse je izgubil, ko je začel migat.

Počasi ga že lahko poskusiš potolažit tudi drugače, ne samo z dojko. Če ima dudo, lahko probaš najprej s tem, ali pa mu ponudiš vodo, mogoče boš tako uspela podaljšat čas med podojema. Ko boš začela uvajat gosto hrano, bo morda tudi pomagalo.

pa čim manj se sekiraj user posted image  včasih je dojka edino, kar pomaga!

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Utrujenost/lakota
1.12.2010 14:44:14   
Hope2
S tem se nisem obremenjevala in se sploh nisem spraševala. Ko je jokal, sem mu dala joško, če je zaspal je zaspal, če je jedel je jedel. Na joški je bil precej pogosteje od tvojega. Čez dan na 30-60 minut, če je spal, se je zamotil npr sprehod ali vožnja z avtom... potem na 1-2 uri. Na 2 uri so bili zelo redki trenutki. Na 3 nikoli, razen ponoči.
Pri 4 mesecih 67 cm in 6800g. (porodna 3000g). Bil je suhcen za našo pediatrinjo. Ne vem kaj ti imajo težit pri P.
Se spomnim slikce od ledenke in njenega sina, naš je bil res drobižek proti njenemu in isto pri 1,5 letu je naš tudi imel 12 kg.

Nehaj se obremenjevat in ga daj na joško, ko to hoče, celo če duda ali kaj drugega ne pali.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Utrujenost/lakota
1.12.2010 14:53:50   
Katy78
Hm, jaz se tega nisem nikoli spraševala. Sicer ga nisem dojila, ampak je bil na AM. Se pa spomnim, da so bila obdobja ko je jokal in ga je potolažila edino flaška pa čeprav se je malo prej napokal do sitega tako da lačen verjetno ni bil... Kaj pa vem, kot pravim, se nisem s tem obremenjevala... Je pa tudi teža hitro naraščala in ko bi moral biti 4. mesece star (govorim "ko bi moral biti" ker je bil mesec in pol prej rojen) je imel čez 7kg in ni bil nikakor predebel. Velikokrat je potem tudi polival, kar je bil dokaz da je bil sit, ampak se je s sesanjem samo crkljal in umirjal. Zanimivo je pa to, da duda pa ni bila ok, je moralo mleko ven priteči. user posted image Danes npr. mleka tudi videti ne more, ravno danes sem mu ponujala kakav - je naredil en požirek in se skremžil... Isto je samo z mlekom. user posted image
Ima pa zdaj pri 2 letih 13,5kg čeprav je še vedno velik požeruh ampak tudi vse pokuri. Tudi tvoj bo pokuril ko bo postal bolj mobilen.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Utrujenost/lakota
1.12.2010 21:18:36   
mamsi
No, naša se ne mara dojit niti, ko je lačna, verjela ali ne, tako da pri meni je ravno kontra kot pri tebi.

Pri nas je tako, če je lačna, postane nemirna, tudi med nošenjem, brca z nogicami in rokami in debelo gleda z očmi, ne joka, samo malo zacmevka, pa neha, in spet zacmevka, to izmenjaje na par sekund. Dudo ven meče.
Če je pa zaspana, pa sitnari, se zvija, sitnarjenje se stopnjuje v vedno večji jok. Mane si oči in med nošenjem pa se umiri. Dudo sesa skos.

Takle mamo.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Utrujenost/lakota
1.12.2010 23:52:30   
nusi
Enkrat sem prebrala članek, da imajo dojenčki različne joke za utrujenost, lakoto...jaz pri svojem nisem ločila takrat nič user posted image . sedaj ima 6m in že ločim (malo), prej sem ga pa kar vedno na joško dala, če ni bil lačen ni jedel oz. je samo parkrat cmoknil in tako sem vedela ali je utrujen ali lačen. Glede teže ne skrbi, če se dojita nikakor ne more biti pretežek, naš je imel pri 3,5 m 7440 g user posted image

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Utrujenost/lakota
2.12.2010 12:21:02   
charlyka
Tudi jaz mislim, da če se dojita, te nima teža kaj skrbet.

Enako sem se spraševala tudi jaz - ali joka, ker je lačna ali zaspana ... sem bila tudi že čist zmešana in utrujena, tako da vem kako ti je ... no, potem pa sem jo enostavno dala vsakič, ko je jokala, na zizo in je bil mir - če je bila lačna, je jedla, če ne, je malo podudlala in zaspala. Pristavljala sem na cca. 3 ure, včasih tudi manj.

No, potem pa je pri dobrih 5 mes sprejela dudo, tako da zdaj uspavam z njo, jesti pa hoče nekje na 3 do max 4 ure.

Zdrži še malo, pa kar pristavljaj, saj bo user posted image user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Kako ste rodile?
Sadrika

Kako ste rodile? Odgovorijo naj tiste, ki so v nosečnosti pile čaj iz malinovih listov

Spontano, hitro sem se odpirala (42%)

z umetnimi popadki, hitro (8%)

z urgentnim CR (15%)

spontano, počasi sem se odpirala (15%)

sprožili so porod, MV se je počasi odpiral (13%)

sprožili so porod, MV se je hitro odpiral (8%)


Število vseh glasov: 384

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!