|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Utrujenaaaaaa
12.1.2006 21:58:00   
Lory
Jaz sem že čist preč. Moja Nika je po moje tolk scrklana da je groza.user posted image
Al pa je alergična na noč in nočni počitek v svojem koškuuser posted image
Uglavnem zvečer jo skopam, pol jeva, pol pa naj bi šla spat.
Problem pa tle nastaneuser posted image .
Zadremlje mi v naročju, pol pa jo dam v košek. Ko se mu približam že vrešči. Če pa mi uspe jo dat noter kolkrtolk uspavano pa ne mine 5 minut, da se začne jokat.
10 krat jo vzamem ven, pa božam, crkljam, ziblem pa nč. Šele okrog 2 zjutri od izčrpanosti zaspi pol pa še jaz in moj dragi v komo padeva. To se dogaja zadne tri tedne.
Kaj nardit? A naj jo pustim, da kr joka al kaj?
A je to kaj nevarno? Ker se tako močno dere, da mislim ,da bo dihat nehala.

Izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Utrujenaaaaaa
12.1.2006 22:01:49   
Lory
aja stara pa je 2 meseca

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2006 22:03:44   
Seven*
Pogresa blizino.. Nic nenavadnega. Eni dojencki so taksni. Ne mores pricakovati od 2 meseca starega dojencka nekih cudezev, ceprav se dogajajo..

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.1.2006 22:06:42   
tincci
Naša ma iste fore, do iste ure zjutraj, že od rojstva, stara je 10t. Tko da nisi edina utrujenaaaaaaaa user posted image  Jst se skos tolažim, da bo itak minil tud to, če ne prej takrat, ko zobki pridejo.. bo še lepš user posted image

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.1.2006 22:08:21   
Šoni
Ja koliko je pa stara mala? Naš mali ima 4,5 mesecev in je ponoči tudi tak tak. Vendar zaspi, samo potem če mu duda iz ust uide je pa jok. Je pa res bilo tri dni noro in je jokal do treh zjutraj in potem utrujen zaspal, pa smo ugotovili, da mu dojenje ne zadostuje in da je lačen. Tako sem mu pričela pred spanjem dajati riževo kašico in je potem lepo spančkal. Spat hodimo okrog 11h in se potem zbudimo ob 5-6h se podojiva in spet spimo do 8-9h. Jaz ga spat položim velikokrat budnega, mu zavrtim uspavanko in potem zaspi. Po izkušnjah kolegic, nekatere kopanje čisto prebudi, tako da poskusi s kopanejm malo prej, boš videla. Tolk o naših izkušnjah.

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.1.2006 22:09:00   
Anonimen
Meni so tukaj svetovale knjigo: Otroško spanje brez joka v sanje od E. Pantley.
Moram povedati, da je res odlična. Pojdi jo iskat v kjižnico.user posted image
jaz ga sicer tako dolgo v naročju držim, da RES TRDNO ZASPI in šele nato ga odnesem v posteljo. POnavadi se še potem  3x zbudi, vendar ga nikoli ne pustim jokati in potem hitro zaspi nazaj.

(odgovor članu Lory)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2006 22:11:01   
bobek05
pri nas je DUDA zakon! pa ninica (navadna plenica) brez tega nikoli ne zaspi, pa za zaspati tudi nismo imeli nikoli problemov...

midva sva ga tudi navajala, da je sam zasapal (ne v naročju), ampak v postelji... imamo takšno rutino, da zaspi v najini postelji na enem velikem ravnem pojštru (z obeh strani zadelan z zamotanimi brisačami, da se ne prekotali), pa dudo v usta, plenico k obrazeku (si jo itak sam čez pokrije, potem ko zaspi pa mu obrazek odkrijem) in uspavanke gor na CD player in to je to... še nikoli (tudi ko je bil še res zelo majhen) se ni dolgo mučil za zaspat
ko midva greva spat, pa ga  mož odnese v njegovo posteljco, pa se zelo zelo redko predrami (če pa se pa mu dam dudo nazaj v usta, ker ko zaspi jo ven vrže) in takoj nazaj zaspi..
lahko pa jo kar direkt navajaš na njeno posteljco (pa kakšen vrtiljak navij)..

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.1.2006 22:11:27   
2ursae
joj, jaz se ravno odpravljam spat, tako, da ti ne morem na dolgo in široko odgovorit. To, kar prestajate, je pogost problem in že večkrat sem zasledila, da se punce poslužujejo Pantleyeve metode. Mal poišči z iskalnikom, pa ti bo zihr par debat o tem ven vrglo.

Tudi mi smo to dali skozi. Upoštevala sva navedbe v članku "Spalne navade dojenčka in malčka" v reviji Novorojenček, ki se tudi naslanja na to metodo. Bistvo je, da ima otrok ritual pred spanjem in pa da zaspi v posteljici. Tako kot odrasli, se tudi doječek med spanjem zbuja in takrat se v svojem polsnu ne sme zbuditi v drugačnem okolju, od tistega, v katerem je zaspal (npr. na zizi, v naročju, ...). Če vidi, da je drugje, kot se spomni, se ustraši, zbudi in zajoče.
O tem smo se razpisale na forumu "Po porodu"/ "Septemberke 2005". Poglej na stran 8, debata pa je potekala med Tery in menoj, je pa Tery še natančneje to razložila na strani 16.

nočko in lepo spite

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.1.2006 22:16:34   
bobek05
da je sam zaspal pa sva ga navajala tako, da tudi če je npr. zajokal ko sva odšla iz sobe, je eden izmed naju šel nazaj, mu dal dudo nazaj v usta, ga pomiril, kakšnega lupčka na čelo in odšel.. to sva včasih ponavljala po 3-5x

so pa bile svetle izjeme, ko tudi to ni zaleglo - takrat se je eden izmed naju ulegel zraven njega  - tako, da se ga je lahko dotikal (da je otrok čutil, da ni sam) in mu kaj tiho govoril, pel ali ga samo božal... iz postelje pa ga nisva jemala..

v naročju je zaspal le nekajkrat (pa še to so bile posebne razmere: krči ali po cepljenju)... zdaj v naročju sploh noče več zaspat (pa mene bi zvilo če bi ga morala na tak način uspavat, ker ima že blizu 9kg)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.1.2006 22:23:58   
Lory
Mogoče pa je zamenjala noč za dan. ker čez dan mi še kar velik spi. Moram pazit, da ne preveč. Spi lahko tudi celo dopoldne seveda vmes je. Popoldne pa tudi. Uglavnem je čez dan budna par urc.
Še sreča, da krčov nima, ker pol pa sploh ne vem kaj bi. Se pa tudi jaz tolažim, da bo že bolše. Saj ko jo zjutraj gledam, kako prisrčno panča pozabim na neprespano noč.
Pa hvala za mnenja

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.1.2006 22:24:04   
jupiter
Verjetno je tud ona že utrujena od tega in pomoje tud samo pogreša bližino, zato ne razumem prav dobro zakaj ne gresta obe skupaj lepo spat? Saj za dojenčka pri dveh mesecih res ne moreš rečt, da se bo razvadil. Meni se zdijo te varijante "tlačenja v svojo posteljico" popolnoma nenaravne in po eni strani celo krute. Če pomislim, da je dojenček 9 mesecev del tebe, potem pa iz svoje tople, mehke, zibajoče posteljice mora kar naenkrat sam spat v eno čudno, belo stvar ....hm.... me spominja na teličke, ki so dostikrat privezani na steno stran od krave, da lahko gospodar več mleka namolze, njih pa potem hranijo z nekimi umetnimi pripravki. Pa lepo prosim, brez zamere, nikakor nočem kritizirat nikogar, samo izražam svoje mnenje. Se mi smilite, jaz sem kronično utrujena tudi brez kakšnih akcij ponoči, si ne predstavljam kako bi zgledalo, če bi  imela še s spanjem borbe...

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.1.2006 22:58:53   
soncek&luna
moj user posted image  je star 2.5 meseca... ze mesec dni imava vecerni ritual... kopanje, se mokrega mazanje z oljem (J&J Bedtime) in potem se z mlekom J&J Bedtime... full lepo disi po sivki... potem je hranjenje, ckrljanje in mi zaspi na rokah... v posteljico ga odnesem sele, ko res trdno zaspi... to je najprej kaksne pol ure zatem... no ta teden, ga odnesem ze prej, ko napol spi in moram rect, da lepo spi naprej... mu pa obvezno ze od rojstva vrtim CD, vedno istega samo v casu, ko gre spat.... zaenkrat se mi se ni zbudil ali pa da bi zacel jokat...

sem pa drugace tudi jaz stalno utrujena, ker sva sama... no user posted image  vcasih kot bi vedel, da sem cist dead, spi dolgo... ravno vceraj sem mislila, da bom cez da dol padla, pa sva potem danes oba vstala sele ob 9. zjutraj... sem se vsaj mal naspala

< Sporočilo je popravil soncek&luna -- 12.1.2006 23:00:58 >

Mami, pika moja!

(odgovor članu jupiter)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.1.2006 23:01:50   
morskadeklica
Pred približno 8 meseci sem postavila popolnoma enako vprašanje tu na forumu. Bila je ista zgodba. Lahko ti rečem samo to, da se bo sčasoma umirilo. Pri nas se je to začelo nekje pri 3 tednih, najhuje je bilo od 6-8 tedna, potem pa počasi vsak dan bolje. Nekje pri 4 mesecih pa se je to kar naenkrat nehalo. Do 4meseca sem jo praktično cel dan prenosila, ker se je ravno tako drla, če sem se samo približala posteljici. Tudi ponoči ni bilo nič boljše. Zaspala je obvezno po polnoči, vstajala pa ob 6h zjutraj (seveda je vmes tudi jedla), čez dan je spala dvakrat ali trikrat po 10min, ostalo pa sem jo mogla nosit, če ne je non stop jokala. Eni dojenčki so pač takšni. Ni pa to razvajenost, verjemi! Zdaj pri 10 mesecih namreč ni šans, da bi se ona vsaj 5 minut pocrkljala v naročju, ne glede na to, da sem jo prve 4 mesece imela neprestano v naročju. Vsak dan bo bolje, boš videla!

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.1.2006 13:29:23   
tehnofil
Naš je isto delal. Zdej pa to ne dela več (pri 7m), saj spi pri nama v postelji. Začne pa kričati, čim žena odide na WC in nič ne pomaga če ga tolažim. Dokler ne dobi zize v usta, da se prepriča da je res mamica, ne odneha. Dudo takrat sploh ne upošteva, čeprav jo drugače uporablja.
Mi se tolažimouser posted image s tem, da bo pri 17-tih menda drugače user posted image .

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.1.2006 13:39:57   
urbancek
Tudi pri nas so podobni postopki, dam v posteljico ta mal pa v roku 2 minut v jok, pa je lahko že čisto v komi, pa ga vseeno predrami. Tako sva se prekladala cel večer. Sedaj pa me je minilo in lepo dam ta malga k sebi na raztegnjen kavč na jošk in lepo uživa tja do 23 ali 24 ure, potem pa ga dam v posteljico in je mir do 4 ali 5 ure. Nimam pojma kaj matra te male škratke zvečer, da nočejo spati v posteljici, v naročju pa so kot angelčki.

Lp

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.1.2006 13:53:59   
viv_
Vsak ima svoj pogled na te stvari. Jaz sem prakticirala takole:
- VEDNO sem jo dala budno v njeno posteljico, zato, da je vedela, da je v posteljici in ne, da je bila najprej pri meni potem pa naenkrat v posteljici.
- Na začetku (prvi mesec), če je začela jokat, sem šla k njej, pa sem jo pobožala, ji kaj povedala, dala dudo, NIKOLI pa je nisem več vzela ven iz posteljice. Sem šla pa včasih tudi 15x v eni uri k njej.

Posledica tega:
- od drugega meseca naprej zaspi sama v posteljici
- od četrtega meseca naprej spi celo noč (prej se je pa enkrat vmes zbudila, dojile sva se v moji postelji, potem je šla pa spat naprej v svojo).

(odgovor članu urbancek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?