mucica1
|
Živjo, sem mamica 15 mesečnega (precej živahnega in radovednega) fantka. Včasih me že kar malo skrbi, ker je po naravi zelo odprt, niti malo sramežljiv in se ne boji nobenega človeka (prav z vskim bi šel in jaz ga moram že sedaj učiti, da se to ne sme, ker pač nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi ) niti živali, .... V zadnjem tednu pa smo začeli opažati, da se zelo prestraši, ko zasliži neznan zvok, npr. hišni zvonec pri prijateljih, zvonenje telefona, hrumenje motorjev, ropot smetarjev, ko praznijo kante,.... in to tako zelo, da prileti k meni, se me oklene okrog nog in potisne glavico med moja kolena. Ob zvokih, ki so njemu znani, pa čeprav so zelo glasni, pa sploh ne reagira, npr. na sesalec je prav nor in bolj ropota, bolj je fino; helikopterji so zakon , tolčenje po klavirju je zakon, ..... V situacijah, ko se prestraši, ga vzamem v naročje in mu lepo povem, da ni nič hudega, da ropota to in to, ker.......in potem skupaj pogledava tisto stvar, če se je motor že odpeljal pa mu pomahava. Ker smo kar precej zaskrbljeni, kaj bi lahko povzročilo kar naenkrat takšen strah, mi prosim povejte, če imate tudi vi takšne izkušnje in kako ste to reševali. Ali je mogoče le faza? Hvala za odgovor in lepo se imejte
|