gajka
|
Znašla sem se pred eno malo neprijetno dilemo. Pravzaprav me je pred njo postavil moj šef. Imam dve možnosti. Ena je odpreti svojo firmo, kjer bi mi on sicer pomagal s pridobivanjem poslov, ki jih je on v večji meri počel do sedaj. Glede na množico dosedanjih njegovih nasajenih rožic mu kljub vsemu ne verjamem popolnoma, da se bi res šel takega dedka mraza, ampak da bom mogoče dobila kakšno kost, da bom tiho, potem pa bom mogla slej ali prej sama splavat. Prednost te možnosrti je v tem, da bi ostala na področju dela, ki ga tudi sedaj delam in me zelo veseli. Tudi večino projektov iz tega področja sem delala jaz osebno in pri tem ne bi bil problem, ampak kaj, ko stika z naročniki nisem imela nikoli in sem zaradi tega prepuščena na milost in nemilost njegovi volji pri vezah in poznanstvih... Druga pa je, da ne odprem svoje firme, potem pač pride na dan bolj črn scenarij - odpovedi (za vse) + odpravnine. Tukaj sicer on trči v en manjši ''problem'', nisem mu še namreč razkrila dejstva, da sem noseča, kar sicer pomeni, da me ne more kar tako odpustit, ampak to pač pomeni, da sem nekako ''rešena'' do izteka porodniške, potem pa sledi iskanje nove službe... Sedaj sem enostavno izgubljena v tej dilemi, odločitev pa naj bi v moji glavi nastala v zelo kratkem času (če bi se odločila za firmo, bi morala le ta začeti delovati že s 1.1.). Resnica je, da sem v času prejšnje porodniške nekako razmišljala o planu za naprej, ki vključuje še eno porodniško (torej, to ki prihaja) in počasi iskanje ene bolj na izi službe. Po drugi strani pa je tudi res, da se mi, čeprav tega ne priznam rada, najbrž taka možnost za lastno firmo ne bo odprla nikoli več. Če bi se že odločila za lastno firmo, odigra tudi porodniška eno svojo vlogo pri vsem. Prednost je, da je vmes za eno leto moja plača (porodniško nadomestilo) pravzaprav breme države, bi pa najbrž kljub vsemu mogla tudi takrat delat kakšno urico dnevno, ko bi bila res gužva. Btw, v svojo firmo bi vzela še enega sodelavca, ki sicer pozna vsa dejstva in je pripravljen za ta čas prevzeti breme večine dela. Vem, da mi rešitve ne morete dati, mi pa vsaj lahko napišete svoje mnenje o vsem skupaj. Odločitev bo na koncu itak moja - takšna ali drugačna.
|