Barbs
|
Skuštrana, tvoja filozofija razmišljanja mi je zelo blizu (morda zato, ker pri nas tudi mali ni prav neki reden spalec - seveda sem kriva jaz, ker ga nisem naučila, da mora spat, kadar jaz želim ) .. Jaz se niti ne sekiram, ker mi je zgodba že znana - obe tastarejši njegovi sestrici sta "počeli " isto oz. smo jim to mi delali ... Ampak...obe sta že pri dveh letih popolnoma sami zaspali, v svojih posteljicah, ker sta tako želeli sami..In kar je najbolj zanimivo, spali sta že ob osmih, ker sta bili utrujeni od dnevnega dogajanja in sta sami prosili za "pankat" ...danes sta - ena pri šestnajstih, druga pri devetih, super punci, samostojni, delavni, prijazni, pridni, veselje ju je imet za hčeri Aha, le spanje je zvečer spet problematično .... ena bi bila skos na msnju ali pa konec tedna zunaj, druga bi pa ravno bo devetih zvečer trenirala trebušni ples in pela...tako, da se mormo skregat za eno normalno uro za spat it, ker če ne je naslednji dan zjutraj katastrofa.. Konec tedna pa ne kompliciram. Kaj sem hotela povedat? Aja to...da mi enake fore pove prijateljica, katere otroci so že od majhnega hodili redno in zgodaj spat v svojo sobo... da pač potem pride obdobje, ko imajo zvečer druge posle, tako , da kdor pravi, da če se bo mali naučil "redU" glede spanja , bo potem tako ostalo..JA JA.... je že vredu... Skratka...fuzzy, tako je...če si utrujena in te moti, da zvečer nori okrog, probaj tisto urco, ko oddrema ob devetih, nekak ukinit..amapk, hudič je, saj vem...ko sem jaz poskušala urco okrog pol osmih ukinit Aleksu (ker sem spet poslušala našo mamo - mislim, ne vem kaj mi je ) je bilo potem še slabše... je bil pa cel znergan, še pojest ni mogel normalno.... Zdaj ga pustim, da pol urce oddrema, potem je dobre volje, ga lepo umijem, preoblečem, v miru, brez joka, poje večerni obrok, se še mal polubčkava in stisneva, pregledava še enkrat igračke in potem zgineva v sobo... tam sicer še žlobudra, mi vrta po glavi, se priklopi na joško tja v tri dni, ker lačen ni in potem počasi zaspi... Jaz pa Če se mi da, vstanem, grem še mal "dol" , včasih kar zaspim...skratka... ah ja..da ne pozabim- do jutra se kakih trikrat do štirkrat mal predrami - včasih je dovolj, da potipa levo in desno, če sva oba tam, včasih, če spi v svoji posteljici (ki je podaljšek najine) potipa samo desno, če sem jaz tam, včasih to ni dovolj in prepleza čez mene na sredino in potem spi naprej ves blažen, včasih pa začne kričat E E E E , kar pomeni, da hoče joško Tako da.... Še vedno misliš, da je pri vas takooo hudoooo Pa da ne pozabim - kmalu bo zrasla, ta tvoja punčka, veš...