Anonimen
|
Včeraj sem želela Lucasa spravit spat malo prej, ker je ati delal in sem vedela, da noro potrebuje spanje. In ker zadnje noči nismo ravno spali zaradi Lucasovih koncertov, sem se včeraj še posebej potrudila in začela z postopkom že ob 19. uri. Lucas čez dan ni veliko spal, zato sem mislila, da bo šlo zlahka. Najprej sva se skopala. V banjici se je drl kot šoja. Potem je jedel in zaspal na dojki. Ampak kupček je treba podreti, in se je seveda pri tem zbudil. Pa sem ga nosila sem in tja - jok. Sem pela pesmice in plesala - jokal ni več, spal pa tudi ne. Končno je zadremal - položila sem ga v njegovo posteljico in je odprl oči kot tiste pupe, s katerimi se igrajo punčke (ampak pupe oči zapirajo, naš pa jih v vodoravnem položaju odpre kot kakšna sovica)! Potem pa finte -duda not, duda ven, v posteljico not, pa spet ven, pa hodit, plesat, prepevat, previjat (ker sem seveda mislila, da noče spat, ker se je pokakal), ob vsem tem pa sem mislila, da to noč NE BO zaspal pri meni na dojki, da se ne bom pustila! Mož je seveda vmes že prišel domov, utrujen... V glavnem, da skrajšam to kalvarijo - mali je zaspal PRI MENI v postelji, sicer z DUDO v ustih, ampak kmalu je bil čas za hranjenje, tako da je do dojke vseeno prišel in viseč na njej zaspal PRI MENI do jutra, ker si ga enostavno nisem več upala prestavljat v posteljico, saj sem bila na smrt utrujena. In ura je bila...POL ŠTIRIH. Tako smo uspavali Lucasa po skrajšanem postopku.
|