julijka11
|
IZVIRNO SPOROČILO: Osala Hm, naš starejši je bil podobne sorte. Ko je vstal, je bil kako uro dober, potem pa je začel postajati zaspan in sledilo je uspavanje ... ojej, kaj vse smo počeli plesali na Ramonese, dolgo je bila aktualna Kekčeva pesem, en čas indijanski plesi ... Skoz sem iskala nove možnosti in tudi mene je vse to spravljalo z energijo na nulo! Kdor nima takšenga otroka, ne more razumeti, da nekateri pač ne morejo zaspat. Ne gre se za rutino, jaz govorim o uspavanju čez dan. Zvečer je šel spat vedno ob podobni uri, po res striktni rutini, pa je še nedavno trajalo tudi po 1 uro, da je zaspal (aja, zdaj je star 2 leti). Do 1 leta se je zbujal po 8x na noč, 3x dojil ... Tudi jaz nisem ena izmed tistih, ki bi lahko pustile otroka jokat. In ga nisem. Prvo noč je prespal pri letu in pol, drugo pa, ko sem letos aprila drugič rodila. Zdaj spi celo noč, ampak vsaj del noči pri nama z možem. Tamala je 100% drugačna. Matrala sem se z njenim uspavanjem, dokler je nisem enkrat "pomotoma" odložila v posteljico in je zaspala sama od sebe. Nisem mogla verjet, da je kaj takega tudi mogoče. Pa je. Zdaj pri dobrih 4 mesecih praktično ne rabi nič, samo odložim jo v voziček ali posteljo, naštimam dudko in ona obrne glavo na stran in zaspi. Poezija! Skratka: jaz mislim, da eni otroci pač niso sposobni zaspat oz. imajo s tem velike težave. Če imaš takega otroka in ga nočeš pustit jokat, potem se moraš žal sprijazniti in počakati, da to obdobje mine. Za tolažbo: morda bo pa naslednji boljši . Lepo se cartajte še naprej! pri nas je podobno; prva, zdaj stara 3.5 let je prvič spala v kosu 4 ure pri njenih 17m, zaspala pa do 1leta samo na zizi in bila budna skoraj tisti hip, ko sem jo odložila v posteljo.....neke strašne rutine nismo mogli furat, ker se je tudi zbujala zelo različno in posledično zaspala temu primerno drugi, star 1.5m zaspi večinoma brez nekega uspavanja, ga tudi budnega odložim v voziček ali posteljo, malo se obrača levo in desno in zaspi...tudi nisem mogla verjeti! če bi bil on prvi, bi si pripisovala zasluge za njegovo spanje, tako pa vidim, da temu ni tako....vsak otrok je drugačen in najboljše je, da se starši čimprej prilagodimo oz. sprejmemo njihov ritem ( ali neritem ), ker spremenili jih pač ne bomo...za izjokavanje pa jaz tudi nisem, ker s tem samo zlomimo njihovo voljo in zaupanje ( zato pa nehajo jokati, ker enostavno obupajo nad starši)
|