|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uspavanje dojenčka
28.8.2011 20:21:03   
Aljažina
Pozdravljeni

Vem, da je bilo že mnogo napisano in povedano o uspavanju dojenčka, ampak kljub temu rabim kakšen uporaben nasvet za moj primer.
Imam 9,5 mesecev starega fantka, ki je izredno živahen in bi si želela, da zmore cel dan prebedeti samo, da ne bi tarnal in si mencal oči, da je zaspan. Še vedno se dojima čez dan in tudi vsaj trikrat ponoči. Problem je v tem, da traja uspavanje celo večnost (včasih tudi več kot uro), tako da bi na koncu že jaz zaspala ali pa da skoraj izgubim živce. Ne zaspi mi ne na prsih, nosila sem ga v ruti, v vozičku se tudi začne hitro pritoževati. Tako je od drugega meseca dalje, sedaj pa je še bolj razgibano, ker se fantek že plazi in postavlja na nogice in ga zanima tudi že vsaka pikica na steni. Se mi pa srce para, če joka in ga ne puščam samega. Delala sem temo v spalnici, mu prepevala, radio prižigala, ga nosila, a nič ne pomaga, samo postavlja se na nogice in skače. Fantek je očitno zaspan, a ne more zaspati.
Včasih ga potem dvignem, da se igrama še kake pol ure, a je naslednji turnus uspavanja enak
Dete še vedno spi z nama s partnerjem v veliki postelji in se radi vsi trije stiskamo.

Hvala vsem za odgovor user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uspavanje dojenčka
28.8.2011 21:14:14   
Sa.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: Aljažina

Dete še vedno spi z nama s partnerjem v veliki postelji in se radi vsi trije stiskamo.

In kaj pričakuješ?

(odgovor članu Aljažina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.8.2011 21:33:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Aljažina

Pozdravljeni

Vem, da je bilo že mnogo napisano in povedano o uspavanju dojenčka, ampak kljub temu rabim kakšen uporaben nasvet za moj primer.
Imam 9,5 mesecev starega fantka, ki je izredno živahen in bi si želela, da zmore cel dan prebedeti samo, da ne bi tarnal in si mencal oči, da je zaspan. Še vedno se dojima čez dan in tudi vsaj trikrat ponoči. Problem je v tem, da traja uspavanje celo večnost (včasih tudi več kot uro), tako da bi na koncu že jaz zaspala ali pa da skoraj izgubim živce. Ne zaspi mi ne na prsih, nosila sem ga v ruti, v vozičku se tudi začne hitro pritoževati. Tako je od drugega meseca dalje, sedaj pa je še bolj razgibano, ker se fantek že plazi in postavlja na nogice in ga zanima tudi že vsaka pikica na steni. Se mi pa srce para, če joka in ga ne puščam samega. Delala sem temo v spalnici, mu prepevala, radio prižigala, ga nosila, a nič ne pomaga, samo postavlja se na nogice in skače. Fantek je očitno zaspan, a ne more zaspati.
Včasih ga potem dvignem, da se igrama še kake pol ure, a je naslednji turnus uspavanja enak

predlagam, da ga začne uspavat partner. očetje imajo drugačno energijo in način uspavanja. ti pa ta čas zapri vrata od sobe, da ne slišiš joka. pri nas je bilo uspešno. je pa tudi res, da naš tamal ni nikoli zaspal pred deseto uro, pa smo ga lahko polegli ob sedmih, osmih ali devetih. on je zaspal ob desetih in konec.user posted image

(odgovor članu Aljažina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.8.2011 8:05:38   
Anonimen
jah mi se tudi radi stikamo in crkljamo, ampak to počnemo podnevi ... večer je pri nas čas za mamico in očka, noč pa za spanec user posted image  ... tako da če ti je tega res dovolj, potem bi jaz začela dajat otroka spat v svojo posteljo, vsak večer ob isti uri (+- pol ure) in ko je enkrat v postelji se ga ne jemlje več ven, se z njim ne debatira itd. ... v bistvu sem to "svojo" metodo napisala že tolikokrat, da se mi res ne da šeenkrat ... malo pobrskaj po forumu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.8.2011 9:49:38   
josephine27
Če ne more zaspati na noben način potem je po moje:
1. premalo utrujen ( poskusi ga dat spat kasneje kot običajno)
2. preveč utrujen, kar je po moje bolj verjetno in se potem težko umiri. poskusi ga dajat spat mal prej. po moje je nabolje, da uvedeš nek ritual ( če ga še nimate) , ki se ga potem držiš. če non stop poskusaš nove oz. različne načine je po moje otrok samo še bolj zmeden. mi smo tud imeli eno tako obdobje ko se zvečr nikakor ni mogel umirit - takrat ko je shodil ( na srečo je trajalo samo kak mesec). v skarajni sili je zaspal samo v avtu in to že po par minutah.

po moje ni nič narobe če spi otrok pri vama. moj je tud dolgo spal na sredini pa mi je zvečer zaspal že po 5-10 minutah tako da mislim, da to ni povezano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.8.2011 11:20:10   
Aljažina
Hvala Josephine27

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2011 9:32:10   
idared
Moj malček je malce starejši od tvojega,pa vendar. Jaz se že od prvega kopanja držim nekega rituala in sicer najprej kopanje (sedaj tuširanje), potem večerja (zadnji obrok je ponavadi mleko), nato pa glede na potek dneva in njegovo obašanje vidim ali je že zaspan. To pomeni, če je popoldne spal npr do 15h, potem gre spat med 20. in 21.uro, če pa je spal npr do 18.,19., pa ni šans, da ga spravim spat pred 22. in niti ne poskušam. Nikoli mu nisem pela, predvajala uspavank in lučk ali ga nosila po stanovanju, ampak ga obrnem na bok, mu včasih tiho govorim šššššš, največkrat pa nič, samo roko imam na njegovem hrbtu in zaspi, v roku 15 min. Če hoče vstajat pa vidim, da je siten in zaspan, mu tega ne dovoli in ga vedno znova položim na bok in odneha po nekaj poskusih. Spi pa celo noč že nekako od 1. meseca dalje.
Mislim, da mora vsaka mamica sama najti način, kakšno uspavanje ustreza njenemu otročku. Lahko, da pa tvojemu paše, če mu poješ. Ne vem, vem samo, da ponavadi pomagajo določeni rituali, ki se jih držiš (ne seveda kot pijanc plota) in s tem navadiš otroka določenega reda.

Veliko uspeha pri uspavanju!

(odgovor članu Aljažina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2011 9:41:20   
mamamajča
Preveč utrujen. Se bojim, da zamudiš njegovo uro.

Čisto iz izkušenj ti povem- imam 2 otroka. Otrok ima ob eni uri potrebo po spanju, če jo zamudiš, je štala. Tečnari, joka, menc, vstane žnjX, ne ve, kaj bi sam s sabo. se bori bogve s čim že, samo spal ne bi.

Probaj malo prej. Najbolj pomembno je, da se navadi, da se pred spanjem umiri. Najboljše, če ga skopaš, oblečeš, vzameta kako knjigico ali medvedka, zdaj je že dovolj star, da ga bo božal, pokazal, kje so očke, nosek..... v glavnem, umiriš ga pol urce pred spanjem. In otrok to počasi osvoji. Ne more se igrat, divjat, potem pa hop in spat.

Se strinjam, da naj ga uspava oče, bo lažje in več efekta, sploh če še dojiš.

In skoraj 10 mesecev star otrok se ne rabi dojiti ponoči, ne enkrat, kaj šele trikrat. Je sposoben prespati noč. Ampak dokler bo spal ob tebi, te vohal in vedel, da je njegova tolažba (beri dojka) v nesposredni bližini, jo bo zahteval.

Predvsem pa potrpežljivo. Fora je itak samo v tem, kdo je bolj vztrajen, ti ali on. Ne puščaj jokati. Bodi ob njem, ko vstane, ga položi nazaj in ponovi vajo 30x, če je potrebno.

(odgovor članu idared)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2011 15:30:56   
Mali Štrumf
Se strinjam z mamomajčo user posted image ...
...tudi mi smo imeli podobne borbe ob spravljanu spat...še zdaj včasih kar traja in traja da zaspi, ampak nekako sem se navadila da ponavadi to traja cca. pou urce in potem zaspi.
Zdaj je nekako tako da ko pride njegova ura, nekje okoli 8h,takrat ga preoblečem v pižamo in takoj položim v posteljico...vedno pred spanjem pije čaj in ko vrže ven cucelj mu dam dudo in grem ven iz sobe (sem ugotovila da ga moja prisotnost moti saj na vsak način potem hoče ven iz posteljice)...in potem čakam user posted image ...ponavadi ne zaspi takoj, ampak se še malo sam s sabo pogovarja ali pa se postavi na noge in hodi gor in dol po posteljici in zraven čeblja, takoj ko zajoka grem k njemu ga spet položim nazaj v ležeč položaj mu dam flaško in nato dudo...ponavadi mi nekje v drugem oz. tretjem poskusu zaspi...
...tole z očkatom pa pri meni ni nikoli šlo, saj ima premalo živcev in že po 10ih minutah mu vse pade v vodo in sploh niti ne poskušam da bi ga on dajal spat...enostavno ne gre...
...z marsičem sem se pač mogla sprijaznit da pač počnem jaz in ne on, tako da uspavanje je moja skrb (tako kot mnogo drugih stvari)...bomo pa videli kako bo, ko bo mali mišek malo starejši, takrat bo tudi očkatu malo bolj zanimivo vse skupaj user posted image

Moj sinček je moje največje bogastvo

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.9.2011 16:03:44   
Aljažina
Takole povem vsem tistim mamam, ki imate tako imenovane metode, kjer puščate otroke jokati, da zaspijo, pri meni ne pride v poštev. Z jokom otrok pač nekaj sporoča, in če je to pač izsiljevanje, da si želi mojo bližino, je pač to to. Kaj si pa želi 10-mesečni otrok!? 1000.000 evrov, al kaj?
Ravno sem se vrnila iz 1,5  urnega uspavanja pa mi ni ratalo!!!
Imam starejše sestre in vse so hodile z otroci spat pa nobena ni imela takšnih težav in tudi otroci so zrastli v fine, že skoraj odrasle osebe. In kaj naj bi potem jaz delala  narobe? Nič!!!!!!!!!!!!!!!!
Otrok je pač tak in prej ko se bom sprijaznila, bolje bo in še minilo bo.
Pa še nekaj, očitati mi nekaj takega, kot je: da zakaj pa spi z nama s partnerjem, hmm... zakaj pa odrasli spimo skupaj!!!!?
Noben nevemkakšen nagrajen psiholog me ne bo prepričal o takšnih in drugačnih metodah uspavanja.
Vsak otrok je zgodbica zase, važno je, da je zdrav in da se imamo radi.
Al bi bilo mogoče bolje, da mu jih 5 primažem?

(odgovor članu Mali Štrumf)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.9.2011 16:30:57   
Mali Štrumf
Aljažina: Ne splača se toliko razburjati zaradi opazk drugih ljudi user posted image ...nimamo pač vsi te sreče da bi nam otroci spali že prvi mesec po rojstvu po cele noči, da bi otroci zaspali takoj ko ga položmo v posteljico, itd. samo res je da je vsak otrok drugačen in vsaka mama najbolje ve kaj in kako bo najbolje za njegovega otroka user posted image ...tudi meni gre na živce ko mi nekdo ki sploh nima otrok ali pa ima tri, govori kako je najbolje uspavati otroka, kako je najbpolje hraniti otroka, kdaj naj bi otroci spali, kdaj naj bi se kopali... vse te stvari grejo meni samo skozi eno uho not in skozi drugo ven user posted image ...ker če karkoli rečeš so ljudje takoj užaljeni, češ saj ti hočemo samo pomagati...
Najbolje da se ravnaš po občutku in da pač prezreš opombe ki ti niso všeč oz. metode ki se ti ne zdije ok user posted image ...s časom bo vse boljše, res je pa tako kot si rekla...važno da so naši srčki zdravi in mi srečni da jih imamo user posted image

< Sporočilo je popravil Mali Štrumf -- 11.9.2011 16:32:23 >

(odgovor članu Aljažina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.9.2011 20:16:47   
jakipaki83
Aljažina - prosila si za nasvete in dobila si jih. Mogoče ti niso všeč, ampak tako to je. 100 mamic, 100 načinov uspavanja.

Jaz ti lahko svetujem samo na podlagi izkušenj s svojima mulčkoma. Mi imamo velik poudarek na rutini. Starejši gre vedno spat okoli poldneva (star 2 leti), zvečer vedno okoli 8. Večerna rutina je pri obeh ista - večerja (eden grize, drugi sesa user posted image ), se stisnemo, polubčkamo in gremo tamaladva skopat/stuširat, potem spat.

Ko je bil tavelik star toliko kot tvoj (tamali še ni) smo imeli isto rutino. Tudi za dnevni spanec. Vedno ista ura (samo da je hodil spat 2x na dan). Se pa strinjam tusi s tistimi, ki pravijo, da je mali mogoče preveč zaspan. Pri nas se je tudi to parkrat primerilo in je bil pekel na zemlji. Neutolažljiv jok, dokler nista zaspala na rokah.

Neposredna povezava do sporočila: 12
11.9.2011 20:53:56   
Aljažina
Tudi tebi hvala za nasvet. Ne potrebujem pa obsodb kaj vse delam narobe, npr. kakšno vezo ima trajanje uspavanja
mojega otroka s tem, da hodim z njim spat, saj je problem v tem, da ne zaspi.
Ja vem, ko sem postala mama se mi je zgodila ena najbolj sladkih stvari in istočasno sem svoje srce dala na razpolago svetu in priznam sem velikokrat tudi precej precec občutljiva.
Pri meni se rutina že podere zjutraj, ko enkrat vstane ob 6. drugič pa ob 9. zjutraj in enkrat je zaspan že ob 6. zvečer, drugič pa ob 8. in kako hudiča se naj vedno držim iste ure, pa saj tudi dete nima vedno isto razburljivega dne.
Nekako že bo, bomo že preživeli.

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.9.2011 20:57:01   
Aljažina
IZVIRNO SPOROČILO: Mali Štrumf

Aljažina: Ne splača se toliko razburjati zaradi opazk drugih ljudi user posted image ...nimamo pač vsi te sreče da bi nam otroci spali že prvi mesec po rojstvu po cele noči, da bi otroci zaspali takoj ko ga položmo v posteljico, itd. samo res je da je vsak otrok drugačen in vsaka mama najbolje ve kaj in kako bo najbolje za njegovega otroka user posted image ...tudi meni gre na živce ko mi nekdo ki sploh nima otrok ali pa ima tri, govori kako je najbolje uspavati otroka, kako je najbpolje hraniti otroka, kdaj naj bi otroci spali, kdaj naj bi se kopali... vse te stvari grejo meni samo skozi eno uho not in skozi drugo ven user posted image ...ker če karkoli rečeš so ljudje takoj užaljeni, češ saj ti hočemo samo pomagati...
Najbolje da se ravnaš po občutku in da pač prezreš opombe ki ti niso všeč oz. metode ki se ti ne zdije ok user posted image ...s časom bo vse boljše, res je pa tako kot si rekla...važno da so naši srčki zdravi in mi srečni da jih imamo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
11.9.2011 21:12:49   
Aljažina
Hvala Mali štrumf

Vem, da se malo preveč razburjam in da se sekiram zaradi opazk, to je zato, ker sem jaz tipični sad  družine, kjer se ni diskutiralo z otroci. In meni še vedno najraje solijo pamet ljudje, ki še sploh nimajo otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 15
12.9.2011 10:49:37   
Mali Štrumf
Vedno so vsi ljudje okoli nas najbolj pametni glede naših otrok user posted image ...
...eni smo pač bolj občutljivi eni pa manj...ampak sej upam da se bomo tudi me kdaj utrdie, da nam bo pač vseeno za druge opazke in za mnenja ljudi ki so takoooo pametni user posted image ...

Upam da bo tvojega sončka kmalu minilo tole mučno uspavanje in da se bodo tebi živci tudi malo umirili user posted image , ker poleg tega si sigurno bolj živčna zaradi težav z malčkom, vem ker sem tudi jaz user posted image ...ampak vse te živčne vojne in težki trenutki se poplačajo z enim nasmeškom naših malih sončkov...pa ko mu rečem da mi lupčka pošlje tako prisrčno cmokne...joj...ne vem kaj bi brez mojega malega štrumfka user posted image

Lep dan še naprej, pa čiiim manj skrbi user posted image ...mene je pa kar strah ker bom mogla že čez 14 dni dati mojga sončka v vrtecuser posted image ...to bojo šele težki dnevi (predvsem zame) user posted image ...ampak bomo že preživeli

< Sporočilo je popravil Mali Štrumf -- 12.9.2011 10:51:07 >

(odgovor članu Aljažina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.9.2011 15:31:48   
Osala
Hm, naš starejši je bil podobne sorte. Ko je vstal, je bil kako uro dober, potem pa je začel postajati zaspan in sledilo je uspavanje ... ojej, kaj vse smo počeli user posted image  plesali na Ramonese, dolgo je bila aktualna Kekčeva pesem, en čas indijanski plesi ... Skoz sem iskala nove možnosti in tudi mene je vse to spravljalo z energijo na nulo! Kdor nima takšenga otroka, ne more razumeti, da nekateri pač ne morejo zaspat. Ne gre se za rutino, jaz govorim o uspavanju čez dan. Zvečer je šel spat vedno ob podobni uri, po res striktni rutini, pa je še nedavno trajalo tudi po 1 uro, da je zaspal (aja, zdaj je star 2 leti). Do 1 leta se je zbujal po 8x na noč, 3x dojil ... Tudi jaz nisem ena izmed tistih, ki bi lahko pustile otroka jokat. In ga nisem. Prvo noč je prespal pri letu in pol, drugo pa, ko sem letos aprila drugič rodila. Zdaj spi celo noč, ampak vsaj del noči pri nama z možem. Tamala je 100% drugačna. Matrala sem se z njenim uspavanjem, dokler je nisem enkrat "pomotoma" odložila v posteljico in je zaspala sama od sebe. Nisem mogla verjet, da je kaj takega tudi mogoče. Pa je. Zdaj pri dobrih 4 mesecih praktično ne rabi nič, samo odložim jo v voziček ali posteljo, naštimam dudko in ona obrne glavo na stran in zaspi. Poezija! Skratka: jaz mislim, da eni otroci pač niso sposobni zaspat oz. imajo s tem velike težave. Če imaš takega otroka in ga nočeš pustit jokat, potem se moraš žal sprijazniti in počakati, da to obdobje mine. Za tolažbo: morda bo pa naslednji boljši user posted image . Lepo se cartajte še naprej!

Neposredna povezava do sporočila: 17
12.9.2011 21:15:36   
julijka11
IZVIRNO SPOROČILO: Osala

Hm, naš starejši je bil podobne sorte. Ko je vstal, je bil kako uro dober, potem pa je začel postajati zaspan in sledilo je uspavanje ... ojej, kaj vse smo počeli user posted image  plesali na Ramonese, dolgo je bila aktualna Kekčeva pesem, en čas indijanski plesi ... Skoz sem iskala nove možnosti in tudi mene je vse to spravljalo z energijo na nulo! Kdor nima takšenga otroka, ne more razumeti, da nekateri pač ne morejo zaspat. Ne gre se za rutino, jaz govorim o uspavanju čez dan. Zvečer je šel spat vedno ob podobni uri, po res striktni rutini, pa je še nedavno trajalo tudi po 1 uro, da je zaspal (aja, zdaj je star 2 leti). Do 1 leta se je zbujal po 8x na noč, 3x dojil ... Tudi jaz nisem ena izmed tistih, ki bi lahko pustile otroka jokat. In ga nisem. Prvo noč je prespal pri letu in pol, drugo pa, ko sem letos aprila drugič rodila. Zdaj spi celo noč, ampak vsaj del noči pri nama z možem. Tamala je 100% drugačna. Matrala sem se z njenim uspavanjem, dokler je nisem enkrat "pomotoma" odložila v posteljico in je zaspala sama od sebe. Nisem mogla verjet, da je kaj takega tudi mogoče. Pa je. Zdaj pri dobrih 4 mesecih praktično ne rabi nič, samo odložim jo v voziček ali posteljo, naštimam dudko in ona obrne glavo na stran in zaspi. Poezija! Skratka: jaz mislim, da eni otroci pač niso sposobni zaspat oz. imajo s tem velike težave. Če imaš takega otroka in ga nočeš pustit jokat, potem se moraš žal sprijazniti in počakati, da to obdobje mine. Za tolažbo: morda bo pa naslednji boljši user posted image . Lepo se cartajte še naprej!

pri nas je podobno; prva, zdaj stara 3.5 let je prvič spala v kosu 4 ure pri njenih 17m, zaspala pa do 1leta samo na zizi in bila budna skoraj tisti hip, ko sem jo odložila v posteljo.....neke strašne rutine nismo mogli furat, ker se je tudi zbujala zelo različno in posledično zaspala temu primerno

drugi, star 1.5m zaspi večinoma brez nekega uspavanja, ga tudi budnega odložim v voziček ali posteljo, malo se obrača levo in desno in zaspi...tudi nisem mogla verjeti!
če bi bil on prvi, bi si pripisovala zasluge za njegovo spanje, tako pa vidim, da temu ni tako....vsak otrok je drugačen in najboljše je, da se starši čimprej prilagodimo oz. sprejmemo njihov ritem ( ali neritem ), ker spremenili jih pač ne bomo...za izjokavanje pa jaz tudi nisem, ker s tem samo zlomimo njihovo voljo in zaupanje ( zato pa nehajo jokati, ker enostavno obupajo nad starši)

(odgovor članu Osala)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

deily

Katero ime je lepše za fantka

Narik (10%)

Tanej (90%)

Število vseh glasov: 234

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!