murncek
|
Pozdravljene punce, Tudi sama imam probleme z uspavanjem nase zabice. Cez dan mi ze skoraj od samega zacetka spi 2x po pol ure. Nekje do sedmega meseca mi je zaspala na dojki, ali pa sem jo uspavala v njeni posteljici. Uspavanje je trajalo od pol ure, pa do ure in pol ... da je potem spala pol ure :-( Nikoli je nisem pustila same, saj je vedno jokala. Jokati pa je nisem mogla pustiti. V vozicku je in se vedno ponavadi zaspi, vendar je potrbno vsaj polurno hitro vozickanje oz. makedam. Odkar pa kobaca (torej 3 mesece), je uspavanje cez dan katastrofa. Ko jo polozim, se takoj obrne in postavi na noge. Jaz jo polezim, ona vstane....to ponavljava dokler ena ne zmaga. Najhuje je, da sem porazenka velikokrat jaz. Polaganje traja tudi do dve uri. Zelo je zaspana in utrujena...zeha, ocke menca, vlece si useska... ampak zaspi pa ne. Poiskusila sem tudi, da grem ven iz sobe, da se bo utrudila in zaspala, vendar se le pritizuje in kricece joka. Vracam se v sobo, jo polozim, pobozam, povem da jo imam rada, da je cas za pocitek.... in grem ven. In spet in spet. Nakoncu, ko ne morem vec, jo vzamem ven, jo podojim in morda zaspi na dojki, ce ne, pa sploh ne gre spat do poznega popoldneva. Posledicno je cel dan sitna, skoz bi bila na rokah in nic ne morem narediti. Ponoci se zbuja tudi do 10x. Uspavam jo z dojenjem. Ce jo skusa uspavati kdo druh je se huje. Vglavnem napisala sem v mili obliki. Sama sem zelo izmucena, imam 8 kg manj kot pred zanositvijo, zjokala sem se ze dostikrat, sploh ne vem vec kako naprej. Mocno se bojim, da bom kmalu pregorela, saj se mi porodniska izteka. Drugace pa je dobrovoljka in lepo napreduje. Drage mamice, kakrsen koli nasvet bo dobrodosel, tudi kritike.
|