|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Usnjena jakna
12.9.2013 8:33:27   
LuLu
Rada bi si zasila jakno. Je katera že šivala usnjeno jakno?
En razlog je, da bi rada določen model, drugi, da take jakne stanejo uhuhu denarja. Pa me zanima ali se da kje dobiti mehko kvalitetno usnje za solidno ceno, da se sploh splača s tem ukvarjati? In... kako se obnese sivanje na domačem stroju, ne kovček, ona omarca. Kolikor vem, se ni dobro zmotiti pri sivanju usnja, se vidijo luknjice, če se para...
Dajte malo napisati svoje izkušnje prosim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 8:40:10   
mateyka
ja prav imaš, usnje ne prenese napak. in ne teoretiziraj, da boš to šivala z navadnim šivalnim strojem, ker ni narejen za to. to se dela s šivalnimi stroji za usnje, ki so močnejši, imajo posebne igle.. itd.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 8:47:45   
LuLu
takšen stroj sem že uporabljala za usnje, ampak ni bilo oblačilo. Dolgo je od tega.... malo sem pozabila, kako je šlo. Ali je uspelo ali sem živce izgubila zraven user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 8:58:29   
loremi
Odsvetujem šivanje usnja na domačih gospodinjskih šivalnih strojih. Usnje se šiva izključno na strojih, ki so namenjeni temu. Je res čista razlika. Če želiš svoj stroj doma še naprej imeti za uporabo, mu prizanesi in se ne podstopi šivanja usnja na njem.
Usnje ima povsem drugo strukturo in gostoto, kot tkanina.
Stroji za tkanine, sploh stroji za gospodinjsko uporabo, so namenjeni le temu in med šivanjem igla ali pač na mestu vboda zareže tkanino in ustvari šiv ali pa razmakne niti, odvisno od vrste tkanine in igel, ki so v uporabi. Usnje pa je čvrst material, ki ga igla mora prebiti in za to so ustvarjeni stroji prav v ta namen, ker morajo bit res močni. Sploh na sklopih šivov (tam kjer sta že sešita dva dela skupaj in jih je treba ponovno preiti z novim šivom) z gospodinjskim strojem ne prideš nikamor, že npr pri kakšnih popravilih kavbojk zna pri določenih strojih bit problem.
Ko enkrat začutiš moč strojev za šivanje usnja, vidiš tisto razliko.

Usnje je koža. In na hrbtu je koža močnejša, debelejša, trša, kot na trebuhu. Zato je treba tud vedet, katere kose se šiva skupaj, da npr. en rokav ne visi dol, drugi pa stoji stran od roke (pač samo primerjava, kako je lahko material mehak ali trd). In pa koža je raztegljiva. Zato bo tudi gospodinjski šivalni stroj naredil to, česar si ne želiš pri šivanju usnja - parala boš. Ker imajo stroji za šivanje tekstila tudi drugače narejena vodila blaga, kot stroji za usnje in domači stroj ti bo spodnjo plast razvlekel, tako da zna na koncu zašitega robu biti daljša celo za cel cm od zgornje plasti. Usnje pa je material, ki ne prenese paranja. Ja, lahko paraš, ampak pri naslednjem šivanju ne boš več ujela istih vbodnih luknjic, ki se pa pri gladkem usnju trajno poznajo, se jih ne da zakriti, pri semiš usnju pa se jih kdaj še da malo prikrit.

Usnje mora biti odrezano točno po kroju, sestavljeni morajo biti pravi kosi usnja glede na to, kateri del kože smo odrezali, ker kasnejših popravkov ne dovoljuje. Ok, pri sestavljanju delov so popravki, seveda, ampak pri okrasnih šivih, ko je narejen, je narejen, je konec.

Se opravičujem, ker sem tako na dolgo napisala, ampak res pa na domačih strojih odsvetujem izdelavo usnjene jakne.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 9:11:09   
LuLu
loremi, zelo hvala za to razlago. Takšne stavke sem že slišala, dolgo nazaj, ampak sem vseeno upala, da se je kdo tega lotil in uspeluser posted image
Pa ti imaš tak stroj? Sivas usnje?
oz. če se da jakna komu šivat, se prispara kaj denarja?

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 9:16:33   
loremi
Nisem več zdaj prav nič na tekočem s tem, kdo pri nas še šiva usnjene jakne, niti ne vem primerjave nakup usnja+izdelava po naročilu, koliko bi prišlo ceneje ali pa sploh ne.
Vem da hodijo tudi v Trbiž menda kupovat usnjene jakne, sam jaz nisem še nikdar bila tam, nimam izkušenj, tako da žal karkoli bom rekla, ne bo dejansko, kako je.
Pri nas pa so cene verjetno visoke, kot tud za tekstil marsikje ...
Nimam pa jaz stroja za šivanje usnja, niti ga doma nikoli nisem imela.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 9:38:25   
LuLu
hvala za odgovor, čeprav ni takšen, kot sem ga želela prebrati user posted image
Trbiž danes ne poznam, bila tam pred cca 20 leti...

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 10:06:46   
mateyka
mašine za usnje šivat so drage napram navadnim šivalcem. mogoče je včasih bilo ceneje po naročilu, zdaj pa nisem sigurna; kitajci delajo že vse možno za en kikiriki dnevno..

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 10:44:20   
loremi
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
hvala za odgovor, čeprav ni takšen, kot sem ga želela prebrati user posted image

o ja, vem user posted image
velikrat bi želeli slišat odgovor, ki si ga najbolj želimo ...
samo boš pa prizanesla svoji mašini ...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 11:07:18   
LuLu
hvala obema user posted image

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 13:34:02   
ronja
Pa me zanima ali se da kje dobiti mehko kvalitetno usnje za solidno ceno

Če najdeš, mi povej, še nisem našla. Včasih so imeli v IUV ostanke baje za nizke cene, vendar takrat nisem šla nikoli tja. Pa za jakno ti ostanki niso dovolj veliki...

pri usnju se ne smeš zmotit, ja, enkrat luknja, vedno luknja v usnju. In ne smeš spenjat z bucikami - iiz istega razloga.

Šivala sem že usnje in tudi ovčjo kožo na navadnem šivalnem stroju, ni pa to nekaj, kar bi si srčno želela ponovituser posted image . Je rahlo zaj*. Ne, resno, ni luštno, boš verjetno preklela cel svet vmesuser posted image . Če bi bilo mehko usnje, to je fajn, ja, trdo usnje ali pa ovčja koža, to je pa težko šivat. Saj gre, narediš lahko svašta, samo se boš pa namatrala zraven z gospodinjskim ššivalnim strojem, to zagotovo. Ker za jakno tudi ne moreš vzet čisto mehkega usnja, mora ipak stat na tebi. Če se že lotiš tega, potem vsekakor obvezno nabavi vsaj 2 poka igel za usnje (imajo trikotno konico in so zelo ostre).

Sem pa sešila plašček iz ovčjega krzna na moji Aurorci, ona je res zakon! Samo sem tudi živce zgubljala! Pa ni moja lubica nič kriva, tega noben stroj ne prenese, svaka ji čast, da ji je ratalo:). Rezultat mi je sicer všeč, sem se pa zaklela, da ne grem več tega šivat:D

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 14:38:54   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

hvala za odgovor, čeprav ni takšen, kot sem ga želela prebrati user posted image
Trbiž danes ne poznam, bila tam pred cca 20 leti...


Stara singerica se izkaze za primerno za šivanje usnja.
Sicer je v Lj, na Poljanski cesti (zraven trznice, tam pri vhodu Slo. filantropije in zraven Teoloskega faxa en gospod (mahna delavnica z zelo majhno izlozbo), ki siva usnjene izdelke (torbice, denarnice...) Poskusi, morda se da kaj zmenit. vem da je kolegici sesil nekaj izdelkov, ki jih je ona ukrojila.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 14:49:55   
m_o_i
meni je leeta nazaj usnjeno jakno po narocilu (goveja napa, podlozena z volneno tkanino) naredil REDNAK iz Šoštanja... sicer je imel trgovino z lastno izdelanimi jaknami, ki je bila 25.000 SIT, meni je pa za isti denar naredil po narocilu (dolzina rokavov, volnena tkanina tudi v rokavu, dolzina tocno po meni...)
ne vem-mogoce se kaj delauser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 15:47:33   
malaMravljica
Trbiz je se precej tak kot je bil nekoc, sam trznico so pokrili in je verjetn lepsa kot pred 20 leti. Zgubit se skoraj ne mores, ker je tok mali, drugac ti pa znam jaz cist tocno povedat kam mores it za na trznico. Pa se na dobr kafe gres lahko na Trbizu, tud nekaj vredno, verjemi mi, sem si ravno izbrala stalni kafic gor/dol, da bi ga ke se doooosti rabla.

Sej si enkrat ze napisala, da si ne upas nic na netu kupit, sam v tujini na netu znas dobit kaksno prav ugodno jaknco, ce mal pogooglas.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 17:17:07   
LuLu
Hvala... prebrala vse, razmišljam, kaj bom. Malo sem spet trznila, ko sem prebrala, da pa bi mogoče šlo, da sama zašijem user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 18:28:53   
jakaracman
http://www.rabim.info/urko-novo-mesto-154288/tekstil-in-modni-dodatki-262
Prijateljica si je jakno tu dala sešit.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 18:30:26   
LuLu
urko je drag, kolikor sem spomnim cen končnih izdelkov.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 18:32:32   
petea
pa Herman?

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 18:38:38   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: petea

pa Herman?


Meni link ne dela

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 18:47:18   
petea
meni gre

poskusi www.herman.si

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 18:55:16   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: petea

meni gre

poskusi www.herman.si



Ne, nočejo me user posted image  

Hvala za trud, bom kasneje malo pobrskala za njih. Samo dvomim v ugodne cene. Eh... to je tak, da bom na koncu še kar nekaj časa brez take usnjene jakne user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 18:56:40   
petea
še zadnja možnost - vprašaj strica googla zanje user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 19:17:42   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: petea

še zadnja možnost - vprašaj strica googla zanje user posted image


tole meni dela: http://www.leder-herman.com/katalog/7/usnjene-jakne

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 19:35:15   
petea
poskusi preko: hiša usnja Herman

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Usnjena jakna
12.9.2013 19:40:18   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: petea

poskusi preko: hiša usnja Herman


Samo tisto zgoraj mi odpre. četudi grem preko te strani ali googla na herman.si, mi ne odpre... ne vem zakaj.
Hvala, bom enkrat šla malo preko telefona povpraševati...  ta klasični način je včasih še vedno edini, da dobiš info user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




kje visite na RR?
BUŠICA



doma (80%)

v službi (9%)

odvisnik-doma in v službi (11%)


Število vseh glasov: 359

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!