Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Urtikarija v nosečnosti 14.8.2012 7:23:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljeni! Sem v 29t nosečnosti in pred tednom dni se mi je pojavila urtikarija..najprej po komolcih,nato dlaneh,prstih, kolenih...danes tudi gležnjih in hrbtu. Bila sem pri ginekologu in dermatologu, kjer so mi predpisali Claritine 10mg, vendar ne pomaga kaj dosti...imam občutek,da je urtik vedno več. Sicer srbijo,a znosno,tako da še lahko spim. Prej alergij nisem imela, niti sedaj ne vem,kaj bi jo sprožilo, ker v moji prehrani ni konzervansov. Zanima me, če je na forumu še kakšna ali mamica, ki se je kdaj borila s podobno težavo, kako...in kdaj se je stanje umirilo. Moram reči,da postajam že malo nervozna ....skrbi me kako lahko alergija vpliva na in kdaj se bo že nehala . Hvala za odgovore
|
|
|
|
RE: Urtikarija v nosečnosti 15.8.2012 22:13:01
|
|
|
|
Lucyn
|
Živijo! Tudi jaz se imela urtikarijo v nosečnosti. Bilo je zelo hudo, praktično le po dlaneh, stopalu in obrazu je nisem imela, povsod drugod pa ja. Ponoči sem se prebujala zaradi srbenja vsako uro. Tudi jaz sem bila pri dermatologu, dal mi je neko kremo in puder, ne spomnim se imena, pila sem Claritine, noseča pa sem bila 15 tednov. Urikarija je trajala dober mesec, potem do konca nosečnosti nisem imela težav. Se je pa ponovila približno en mesec po porodu, a na srečo v milejši obliki. Danes je moja pikec star dve leti in nikoli prej in nikoli potem (razen v omenjenih dveh primerih) nisem imela urtikarije. Baje znajo bit krivi hormoni. Držim pesti, da se čimprej pozdraviš, zaupaj zdravnikom in boš videla, da se bo vse dobro izšlo. Srečno!
|
|
|
|
RE: Urtikarija v nosečnosti 15.8.2012 22:46:50
|
|
|
|
cilla
|
Tudi meni je v nosečnosti alergija nekaj časa podivjala. Srbelo me je še tam, kjer na koži ni bilo sploh nič videt. V zadnji tretjini nosečnosti se je umirilo. Sama alergijska reakcija na tvojega ne bo vplivala. Če pa si že sicer alergik, je nekoliko več možnosti, da bo alergije skozi življenje kopičil tudi tvoj mali. Tako je meni razložil alergolog, mene je namreč moja dohtarca poslala k alergologu, ko se je začelo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?