Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Upravičenost do denarnega nadomestila 22.1.2009 22:14:45
|
|
|
|
zmajaz
|
Porodniško nadomestilo, ki se izračuna kot povprečje plač v zadnjih 12 mesecih (za mesece, ko nisi bila zaposlena, se pri izračunu upošteva 55 % minimalne plače) ti pripada, če si bila v zadnjih 3 letih pred uveljavljanjem te pravica zavarovana za starševsko varstvo (torej zaposlena) vsaj 12 mesecev - torej ni nujno da ravno teh zadnjih 12 mesecev pred porodom, štejejo se tudi meseci prej, vendar se tisti prej ne upoštevajo pri izračunu višine porodniškega nadomestila. Če tega pogoja ne izpolnjuješ, pa ti pripada samo starševski dodatek, ki je znašal nazadnje 188,90 evrov mesečno.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 22.1.2009 22:18:51 >
|
|
|
|
RE: Upravičenost do denarnega nadomestila 22.1.2009 22:38:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: teta tulpa Zanima me,če v preteklih 12 mesecih nisi bil v celoti v delovnem razmerju, točno 11 mesecev, nato ti poteče pogodba in se moraš prijaviti na zavod. Ali si upravičen do denarnega nadomestila iz strani zavoda, ki znaša 70% prejšnje plače? Vem malo sem zakomplicirala, ampak če katera ve, pomagaj!!!! Ne, imeti moraš točno 12 mesecev. Žal.
|
|
|
|
RE: Upravičenost do denarnega nadomestila 22.1.2009 22:38:45
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Porodniško nadomestilo, ki se izračuna kot povprečje plač v zadnjih 12 mesecih (za mesece, ko nisi bila zaposlena, se pri izračunu upošteva 55 % minimalne plače) ti pripada, če si bila v zadnjih 3 letih pred uveljavljanjem te pravica zavarovana za starševsko varstvo (torej zaposlena) vsaj 12 mesecev - torej ni nujno da ravno teh zadnjih 12 mesecev pred porodom, štejejo se tudi meseci prej, vendar se tisti prej ne upoštevajo pri izračunu višine porodniškega nadomestila. Če tega pogoja ne izpolnjuješ, pa ti pripada samo starševski dodatek, ki je znašal nazadnje 188,90 evrov mesečno. Sej sprašuje od jabolk, ne od hrušk.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.