Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja Tale postavitev plošče in umivalnika po moje ni ravno priročna! Naprimer, ko kuhaš in rabiš kej zalit, moraš čisto okrog do vode?! Po moje je bolje oboje na isti strani. Jaz imam ploščo v kotu, umivalnik pa desno od nje in mi je ful na roko. Če je treba, hitro lahko kaj daš v umivalnik (npr. če kej začne kipet samo dvigneš nad umivalnik in ponavadi nimaš umazane cele kuhalne plošče pa še pulta, če bi bil vmes. Se absolutno strinjam, tudi mi imamo točno tako urejeno. Zelo priročno bi bilo tudi, če bi imela pomivalni stroj pod umivalnikom. (jaz imam tak umivalnik z enim koritom in enim odcejevalnikom - pod tem odcejevalnikom in potem še malo naprej pod pultom je po moji oceni najbolje imet pomivalca - izkoristiš prostor, ker v pultu pod umivalnikom itak ne moreš imet kej drugega, kot smeti in čistila, za to pa ne rabiš tolk prostora) Točno tako imamo mi! Super je, ja! V vsakem primeru sem za predale, male in velike, za posodo in ostale zadeve, pa vodila ki preprečujejo treske (na koncu tak lepo predal not potegne - pa pri tašči imaš izgovor za treskanje, ker nisi več navajen onih navadnih predalov in kredenc ), Tudi take predale imamo, ja. pa tele pregrade in predalčki v predalih so tudi super. Jaz jih imam zaenkrat še iz običnih škatl in škatlc. Rolo omara za aparate je pa super, če imaš le prostor! Imam dva roloja, pa se ne bi branila še kakšnega. Ful lepo izgleda. Jaz ga v podstrešni kuhinji nimam. je pa res zoprno, če moraš za vsako ko aparat rabiš ga vlečt ipod nekih pultov in potem... ga raj ne uporabiš in potem ga nima smisla imet.. takole pa ga imaš skoz pri roki. Če si umisliš nadpultno to omaro in štekarje v njej imaš tako aparat vedno pripravljen. Sej pucat ga pa res ni treba čist za vsako ko režeš, še posebej, če je to kak kruh in zadeve, ki ne puščajo ostankov in maščobe na njej. Vsaj jaz nisem tak dosledna. Kar se pa višine tiče je zdaj itak standard mislim, da okrog 98 cm, tak da je dost visoko. Sama imam probleme s križem in mi tole ful odgovarja. Pri mami doma, ko je še po starem, pa nebi mogla ravno dolgo delat. Pa sej, če kosilo skuhaš je dost, da te matra, če je prenizko! Kar se pa otoka v kuhinji tiče mi ni ravno všeč,ker potem prenašaš zadeve iz otoka na pult...in si nakoplješ dosti več dela s pucanjem! Sama moram od pulta do umivalnika samo mimo štedilnika nest, pa vedno kej dol pade. S tem se tudi strinjam. Sicer pa imamo mi precej veliko kuhinjo in ko smo jo pred 3 leti opremljali, je bil v igri tudi otoček. Pa se potem nisem zanj odločila, čeprav mi je sicer zelo všečen. Je pa manj uporaben. Meni so zakon tiste stenske palice, kamor potem obesiš razne posode. Mi imamo to vse v inox varianti (Schachermayer) in je blazno uporabno. Pa izvlečna pipa je tudi super fajn. Kaj še .... hm, ja, luknja v pultu in spodaj koš - tega pa nimamo, mi je pa noro všeč. Sicer pa imamo vse na principu velikih predalov z mrežicami notri in v kotu pod ploščo tisto vrtljivo okroglo mrežo, kamor spraviš ulala posode. Tale vrtljiva visoka omara mi je tudi izredno všeč, ja. Tudi to bi imela. Predali za shranjevanje pri nas ne pridejo v poštev, ker imamo tiste dnevno potrebne stvari "na palici", sicer pa v shrambi zraven kuhinje. Pult imam visok cca. 90 cm, če se prav spomnim, kar mi u nulo ustreza (zato pa smo dali delat kuhinjo po meri, da sem si lahko zmišljevala), pečica je dvignjena, da se mi ni treba sklanjat.
|