|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umivanje zob
21.10.2011 11:33:18   
Brbs
A je ok, če se 4,5 letniku popolnoma prepusti umivanje zob? Meni se zdi, da še ne uspe dovolj dobro ščistit, zato bi mu zvečer raje umivala še jaz (zjutraj pa si umije sam).

Kako je bilo pri vas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Umivanje zob
21.10.2011 11:47:16   
ronja
Ne, ni ok. Zobozdravniki pravijo, da jim moramo še v OŠ (začetni razredi) še mi pokorigirat potem. Najprej si seveda lahko sami, samo obvezno mora it potem en od staršev še čez, ker sploh tazadnjih še ne morejo dobro umit.
Pri nas (4 leta in 3 mesece in 2 leti in 9 mesecev) zvečer umijeta najprej sami, če se jima da, potem še midva (to je pa obvezno), zjutraj pa lahko samo sami, ali pa oboji, kakor hočeta. Zobozdravnica je bila s tem sistemom zadovoljna, zaenkrat tudi še nobena nima nobene luknjice, zvezdice, oblog, kamna ali česarkoli takega (trkam na les).

Rada bi, da na mlečnih zobeh ne bi imeli nič - iz več razlogov:
- ker je to dobra zasnova za stalne - če mlečni zob gnije, lahko pride to do zasnove stalnega, kar ni fajn
- mlečni zobki ful hitro zgnijejo, zato lahko že v 2 mesecih (recimo na morju) rata velika štala, čeprav prej ni bilo nič videt - otrok je tako hitro brez zoba, to ni dobro, ne za samopodobo, sploh pa zaradi bolečin...
- če se navadimo dobro vzdrževat mlečne  zobe, bomo verjetno tudi za stalne dobro skrbeli in to je zelo dobra naložba v prihodnost:)

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.10.2011 11:58:09   
ksenija12
Mislim da ne. Pri nas si zjutraj sama umijeta, zvečer zmeraj eden od naju.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.10.2011 12:08:18   
Paštetka
ne, nikakor. jaz še popravim 6 letniku.
Zakaj, ker bi je to bolj pomembno, kot kaj drugega.

Si vedno ustvarim določeno mnenje, ko vidim otroka s spredaj črnimi zobmi. user posted image
Žalostnouser posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.10.2011 12:21:26   
Brbs
Fino, se mi je zdelo. Me bo možek torej moral ubogat user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.10.2011 13:02:28   
t5t6
Ne, ni ok. Lahko si jih umije sam, potem pa ti še enkrat. Nam so lepo razložili, da si otrok lahko začne prati zobke sam, ko mu gre fina motorika, to pa je, ko začne dobro pisati pisane črke, torej tretji, četrti razred, pa še to, če je natančen in dosleden. Starejšega sem prpustila v 4. razredu, mlajšemu, ki je v 3. r pa zvečer umijem jaz, zjutraj si jih sam.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.10.2011 13:02:35   
Najaa
Pred nekaj tedni je že bila zanimiva debata na to temo...
Jaz moji skoraj 5-letnici še vedno zdrgnem. Zjutraj si sama umije, zvečer pa najprej sama potem pa še jaz.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
21.10.2011 17:31:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.10.2011 23:42:04   
redrose
Moj sinek ima dve krtački, navadno in na baterije.Zjutraj mu pustim da se najprej sam pozabava, končam jaz.Zvečer pa mu s krtačko na baterije kar fajn spucam zobeke, on pa pusti, ker mu je zanimljivo da nekaj brni.Pred tem smo imeli težave, ker ni hotel lepo pustiti da mu spucamo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?