|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umirjanje
2.8.2008 17:52:51   
Tisana
Pozdravljene,mogoče je malce nenavadna tema, ampak mene kar močno skrbi, ker že od nekje slabega pol leta starosti naše frajle opažam, da se ne zmore več sama umiriti. Ne me narobe razumeti, jaz večinoma ful uživam, ko jo nosim gor in dol, da zaspi, kajti to so še redki trenutki, ko se je pripravljena tako pocrkljat. Problem je naslednji: oči ji že kar lezejo skupaj, napol že spi, pa ne more zaspati. Jo nosim, ji pojem, jo zibam, ona pa se upira, trmari, me ščipa,... samo ne spati, hkrati pa že komaj gleda. Najprej je bilo še zabavno, kao noče nič zamuditi, sedaj me pa že precej skrbi. Namreč, ni sposobna se več umiriti niti v vozičku niti v avtu, ki sta bila prej zakon. Enostavno ne more zaspati oz. se toliko umiriti. To traja sedaj že skoraj 2 meseca. Prej je zaspala brez problema, se sama uspavala v posteljici,...Še enkrat povdarjam, da ne bo pomote, da ne mislim, da bi se morala sama znati oz. moči uspavati. Meni je to povsem normalno, da jo nosim, da zaspi. Skrbi me, ker tudi to nošenje več ne zaleže, ker imam občutek, da se ni zmožna toliko umiriti. Je sicer ful živahen otrok, tako da nam je 2x na fizioterapiji (je nedonošena) rekla, da jo moramo umirjati, da ne bo hiperaktivna, potem je pa tudi 2x to demantirala.Torej, ne vem, če sem bila dovolj nazorna. Upam. Če ima katera podobno izkušnjo, bi ful lepo prosila, da mi kar koli o tem napiše. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Umirjanje
2.8.2008 18:09:39   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Pozdravljene,mogoče je malce nenavadna tema, ampak mene kar močno skrbi, ker že od nekje slabega pol leta starosti naše frajle opažam, da se ne zmore več sama umiriti. Ne me narobe razumeti, jaz večinoma ful uživam, ko jo nosim gor in dol, da zaspi, kajti to so še redki trenutki, ko se je pripravljena tako pocrkljat. Problem je naslednji: oči ji že kar lezejo skupaj, napol že spi, pa ne more zaspati. Jo nosim, ji pojem, jo zibam, ona pa se upira, trmari, me ščipa,... samo ne spati, hkrati pa že komaj gleda.

Kadar je naš takole že čisto mehek, zaspati pa nikakor ne more, je znak, da je preutrujen. Poskusi jo kdaj uspavati kakšno uro prej kot običajno, četudi se ti bo zdela še živahna. Če bo hitro zaspala pomeni, da pač rabi iti prej spat. Koliko pa kaj spi čez dan in koliko zvečer? Pa koliko je stara?


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Umirjanje
2.8.2008 18:14:05   
tally

Ojla

Jaz sicer nimam takih izkušenj ker je moja stara 2 meseca in zaenkrat sama zaspi, lahko ti pa predlagam da poskusiš s kakšno ninico (najljubša igrača, kakšna rutica ali kaj podobnega). Jaz imam nečaka in so imeli z njim isti problem potem so mu dali eno rutico, ki jo je on vohal user posted image in je vedno z njo zaspal. Poskusi nimaš kaj zgubiti.
Pa upam da vama rata.


_____________________________

13.5 2008 sva dobila najino miško Emilijo.
26.02.2010 pa še pikeca Aleksa.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Umirjanje
2.8.2008 20:06:14   
Tisana
Obema hvala za odgovor, vendar ne sprejme ničesar za ninico, pa tudi uspavamo jo večinoma pravočasno. To, da ne more zaspati, ko je že prečuta (tako mi temu pravimo), je meni čisto razumljivo, vendar je pri nas to ves čas tako. Ne spi ne v vozičku, niti v avtu, niti nikjer. Zaspi samo še v naročju, pa še temu se ful upira, joka, se zvija, potem pa po parih minutah omaga. Glede na to, da omaga po parih minutah, mora biti valjda res zaspana, a ne?!Sicer pa, stara je 7,5 mesecev (korigirano 6), spi pa vsega skupaj kakšnih 12 ur (ni odšteto nočno zbujanje za hranjenje).

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Umirjanje
2.8.2008 20:34:24   
*Naja
Naša bejba ima včasih podobne dneve....predvsem zna biti takšna pred večernim spanjem. Jst našo ponavadi kar odložim v posteljco, če postane med dojenjem tečka, pa kakšno igračko ji dam, da se mal zamoti. Potem pa kakšnih 15 minut nori po postelci in je cela naspidirana, pa čeprav je ful zaspana. No, ko ima dovolj, mal pojokca in takrat jo tudi vzamem nazaj ven. Nato nadaljujeva z dojenjem in jo ponavadi takoj zmanjka. Nam zaenkrat uspeva na tak način. Kadar pa je tečka čez dan, ko bi morala iti spat in jo vidim, da je res že zelo zaspana, ona pa kar protestira, takrat pa jo položim v posteljo in se uležem zraven nje in nekak vztrajam tako dolgo, da zaspi. Recimo, da jo zmanjka nekje v pol ure.

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Umirjanje
2.8.2008 20:38:22   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

se ful upira, joka, se zvija, potem pa po parih minutah omaga.

Men se to zdi normalno. Naš je bil isti. Je pa pomagalo dojenje pred spanjem, da se je crkljal (takrat sem prakticirala leže dojenje, da sem se potem lahko odplazila), ali pa steklenička (dude ni maral). Smo ga pa v taki starosti tudi po 45 minut nosili, da je zaspal (razen v avtu - tam je mrknil v sekundi - če je bil čas za spanje, seveda). Vozička pa tako ali tako ni maral. U, pa še eno foro smo meli - v lupinici smo ga na ploščicah s fugami guncali - ga je tisti monotoni zvok neverjetno uspaval user posted image . Ma, mi smo bli itak ubrisani user posted image . AMPAK, zdej pa bp panča ponoči in podnevi!!! TRKAM.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Umirjanje
3.8.2008 9:36:17   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Tisana
omaga po parih minutah, mora biti valjda res zaspana, a ne?!

Aha, jaz sem iz tvojega prvega posta razumela, da dlje časa traja, da zaspi. Ma veš, možno, da ji kakšni zobki izraščajo in ko se več ne dogaja (igranje, hranjenje, kopanje ipd.) se bolj zaveda bolečine, pa je zato nemirna.
Samo, če praviš, da spi 12 ur... a to je dnevno spanje tudi všteto. Ker naš pri 14 mesecih ponoči spi okoli 11 ur, podnevi pa tri, vsega skupaj torej 14 ur, pri njegovih s medmih, osmihesecih pa je potreboval še kakšno uro več. Se mu pa takoj pozna, če mu manjka kakšna ura spanca.
Ma mogoče bi pomagalo tudi postopno umirjanje. Saj veš, vsakodnevni ritual večerne nege, mirne večerje, takoj po mleku pa uspavanje.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Umirjanje
3.8.2008 15:34:07   
lotty4
Podobno smo imeli mi pri popoldanskem spancu, jaz sem jo dajala spet okoli tretje ure, potem pa sem pediatrijnji razložila problem pa je rekla da naj jo dam kar ob dveh, jaz sem šla z malo spat, drla se mi je noro na ušesa, ampak po petih minutah je zaspala to sem počela ene tri dni, pol je zaspala že brez joka, sedaj po enem mesecu morava iti spat že ob enih in mi spi od dve do tri ure, prej ko sem jo dajala spat ob treh pa samo slabo urico in se je že zbudila še vsa zmatrana.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Umirjanje
4.8.2008 22:50:12   
massylou
Pri tej starosti se otročki počasi že naučijo krotiti zaspanost in ne omagajo več tako zlahka. Ko veš, da se bliža ura za spanje, prični že prej malecko počasi umirjati z mirnimi aktivnostmi. Ko si bo pričela mesti očke in kazati očitne znake utrujenosti, jo podoji/daj flaško in prični z uspavanjem. Če pijača še ne zaleže, jo nosi, ziblji...
Včasih pri nas ni nič zaleglo: je morala pozabiti, da je utrujena. Včasih je zaspala s pomočjo zibanja v lupinici (lupinico za ročaj dvigneš in kot gugalnico guncaš: opozarjam, lahko kar traja in ti roke poleg odpadejo, ampak je učinkovito), včasih je bolj pomagalo, da sem jo nosila, spet drugič je zaspala samo v vozičku, ki sem ga porivala sem in tja, v roki pa držala mobitel, ki je igral melodije za zvonjenje... Je imela tudi obdobje, ko je zaspala samo zunaj med vožnjo po granitnih kockah med gledanjem avtomobilov ali pri meni v naročju, ko sem se guncala v gugalnici na igrišču.

Samo nekaj idej. Najbolje je, da sama sprobavaš. Če ne zaleže nekaj, probaj nekaj drugega. Našo je bilo treba pogosto ful zamotit, da je pozabila na zaspanost in jo je potem končno enkrat zmanjkalo. Važno je bilo, da sem dobila njeno pozornost, da je nehala jokati, potem sem to pozornost zadrževala (ja, je bilo treba biti včasih kar malo umetnika in iznajditelja) in slej kot prej je zaspala brez joka.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?