|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umetna prekinitev nosečnosti
25.10.2007 23:32:12   
Anonimen
Pozdravljene! Moja prijateljica je zanosla,z novembrom pa začne službo. Ker ji je ta partner rekel,da njega to ne zanima oz ta fant z katerim je zanosla jo zanima ce katera ve kakšna je cena splava,ker nima osnovnega zavarovanja
Hvala

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 26.10.2007 9:39:13 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: UMETNA PREKINITEV NOSECNOSTI
25.10.2007 23:36:29   
Marogica
Enkrat sem nekje brala, da je okrog 100 jurjev, torej ca 420€.

Porod pa ca 500 jurjev....sem tudi brala...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2007 1:12:18   
Anonimen
Če bo z novembrom začela službo bo imela tudi osnovno zavarovanje a ne?

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2007 6:36:44   
fragola99

Ker ji je ta partner rekel,da njega to ne zanima oz ta fant z katerim je zanosla jo zanima ce katera ve kakšna je cena splava,ker nima osnovnega zavarovanja

Mislem ej, kok je pa stara tvoja prijateljica? Njega to ne zanima, kaj pa njo, a pol pa tudi njo ne zanima?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2007 7:54:33   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: roda17

Če bo z novembrom začela službo bo imela tudi osnovno zavarovanje a ne?

user posted image

Najbrž, če bo šla novembra v službo, ne bo mogla kar v bolniško ali ne? TOrej najbrž želi splav opraviti PRED nastopom službe...če sem prav razumela...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2007 9:08:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: fragola99

Ker ji je ta partner rekel,da njega to ne zanima oz ta fant z katerim je zanosla jo zanima ce katera ve kakšna je cena splava,ker nima osnovnega zavarovanja

Mislem ej, kok je pa stara tvoja prijateljica? Njega to ne zanima, kaj pa njo, a pol pa tudi njo ne zanima?user posted image

s tem se strinjam. pa če je vedla, da začne službo z novembrom in če je mogoče vedla, da partenrja otroci ne zanima oziroma da jih še ne misli met, se mi zdi, da bi morala uporabljat zaščito.
kolko je punc na tem forumu, ki bi si zelo želele otroka, pa ga ne morejo met. sedaj pa pride ena, ki je noseča, ampak želi nardit splav, ker partnerja to ne zanima.user posted image user posted image  groza

(odgovor članu fragola99)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2007 9:13:05   
Anonimen
Naj gre na občino čim hitrej si zrihtat osnovno zavarovanje. Je do njega upravičen vsak občan. In naj si gre na zavarovalnico uštimat še dodatno, plača tistih pet jurjev in bo.

Pa kontracepcijo nej si nabavi, smo 2007.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2007 9:15:31   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Pa kontracepcijo nej si nabavi, smo 2007.user posted image

Ja, to tudi jaz pravim in nikakor mi ne gre v glavo, da punce tega ne uporabljajo.

In da ne bo pomote. Nisem proti splavu...če so za to razlogi. Ampak marsikatera huda bi bila ženski prihranjena, če bi se zavedala, da smo v tretjem tisočletju.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2007 9:17:38   
Anonimen
Kot prvič, to je tema predvsem za nosečnice ki si otročka želijo, tako da mislim da tvoje vprašanje ne sodi sem, ampak dobro.

Kot drugič pa ne razumem, zakaj bi morala sploh kaj plačat za splav, ker je splav brezplačen.
A ni nič zavarovana?!?! Ne razumem najbolje.

Pozdravček,
Vesna

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2007 9:24:45   
Anonimen
Zdej sem še enkrat prebrala glede zavarovanja.

To pa potem ne vem koliko kaj stane.

Ampak ne razumem, kako nima urejenega niti osnovnega zavarovanja, sej ne rabiš biti za to zaposlen!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
26.10.2007 9:46:41   
bučkabb
to je ena takih punc, ko nima vse pošlihtan v glavi, pardon izrazu ampak že to pove vse da nima urejenega osnovnega zavarovanja, ko je v naši državici najmanjši problem uredit.
me prav zanima kako bo šlo v službi, če je tako neodgovorna že do sebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.10.2007 10:22:27   
Teni_
Prosim, da se držite teme in ne obsojate. V nasprotnem primeru bom temo zaklenila.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.10.2007 11:35:40   
bina30
Pa saj ni treba bit v službi, da si zavarovan. Greš na svojo občino in se zavaruješ kot občan. Sama sem tako morala  narediti, ko sem bila 2 meseca na zavodu prijavljena. Pa zelo hitro gre, tako, da naj ta tvoja kolegica pohiti. Glede partnerja pa nimam besed, kaj ima sploh on za govorit????user posted image user posted image  Kar jezna sem, ko sem to prebrala.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.10.2007 12:27:42   
fricka
Ah dajte, no. Spet obsojate. Punca je v stiski. In ja, veliko ljudi je brez osnovnega zavarovanja. Mnogo več, kot ve mislite, pa še brez dokumentev in s piškavimi zobmi.

Jaz bi poklicala v ambulanto, ki je namenjena ljudem brez osnovnega zavarovanja. Številko imaš na int. strani zdravstvenega doma ljubljana. Mislim, da ji bodo oni najbolj vedeli svetoavat kako naj ukrepa. Vsi, ki živimo v urejenih družinah, si take situacije težko predstavljamo. Ampak bolje splav kot otrok na smetišču, ne? Saj verjetno ne ve, kako bi ga živela. Če nima osnovnega zavarovanja, tudi ostalih stvari nima urejenih.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.10.2007 12:36:03   
mateyka
a ni osnovno zavarovanje obvezno? in poceni? ne vem, ene 15 eurov na mesec in če ti nimaš sredstev, ti jih krije občina? vsaj men se je tko zdel - se spomin, da je moja sestrična mela neki krito obvezno zavarovanje od občine, ker je pavzirala med letniki al neki tazga..

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.10.2007 12:44:22   
meryy
zadeva je zelo lahka gre na mačkovo in si naredi osnovno zavarovanje za občane (stane 1000 bicših sit) kasneje gre ginekologu samoplačniško pač kjer ji potrdi nosečnost in ja napoti na splav v ginekološko kliniko( do 6 tednov splav s tabletko stane 2000 bivših sit) če je noseča več( kirurško opravljen spal stane 50000 sit) to je vse.
če pa nima osnovnega zavarovanja je pa stvar zelo zakompličirana oz jo ne more speljati.
tko to je to  pa naj še enkrat premisli za otročka da ji ne bo žal.
informativno normalni vaginalni porod stane brez zavarovanja 1000 eur za carski pa ne vem člahko pa se v službi pozanimam.
srečno punce

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.10.2007 12:45:14   
nana35
Osnovno zavarovanje ne stane niti 9 evrov,če si ga sama plača.Sicer ne mislim nobene kritizirat,ona bo na koncu že vedela,kako in kaj.Sama zase tudi vem,kaj bi jaz v takem primeru.Nasvet pa je že dobila od drugih.

:))

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.10.2007 17:30:18   
Naja30
Raje naj si zrihta zavarovanje.

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.10.2007 23:53:08   
Martina27
Pozdravljene!
Jaz sem odprla  to temo in sicer namenoma pod anonimna,ker sem točno vedela,da se boste nasle nekatere,ki boste tako kot vedno zacele temo zgrazanja.
Če nekdo prosi za nasvet,prosi izključno za to ne pa za to da nekdo pljuva z zaljivkami po nekom
Najlazje je govorit tezje je sprejemat.
Ta moja prijateljica je stara 29 let diplomirana ekonomistka,ki je dobila sluzbo na ministrstvu. Po tem sodec pa le ni tako neumna.
Neodgovorna je do sebe v tem pogledu da pac nima osnovnega zavarovanja,da ima le dodatno ki pa ji nič ne koristi.

Pač je imela spolne odnose z svojim partnerjem,kateri se je zal izkazalo je totalno nezrel in neodgovoren. Do zdaj sta skupi 7 mesecev in sta pazila,zdaj se je pa ponesrečlo,če se lahko tako izrazim.

Vem,  koliko je zensk oz. punc ki si zelijo otroke pa jih ne morejo imet, na zalost je ta zakon narave zelo krut.Koliko ljudi umre na tak ali drugačen način,pa si včasih rečes zakaj ravno on ali ona?. Na zalost je tako.

Ne vem pa zakaj je zdaj ona crna ovca,v tem trenutku tega otroka ne mora imet in v tem pogledu se odloca ona sama saj ji nas zakon to tudi dopusca.
Zgleda da pa ste tudi gor ene zlo in v celoti popolne osebe in v zivljenju se vam to ne more zgodit.

Zanosla je, splav bo naredila, posledice bo nosila ona sama.

Vseeno hvala za nasvete.

Pa v bodoce se vzdrzite zaljivk oz. taksnih ponizujocih pripomb in opazk!!!user posted image

Vam bomo naktere zelo hvalezne,  pa se portal bo bolj prijaznejsi.

Lepo noc vam zeli

Martina

(odgovor članu fragola99)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.10.2007 7:45:39   
Teni_
Torej je tema končana? Očitno. Jo zaklenem?

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.10.2007 9:59:49   
katka37
Martina, ne obsojam, govorim pa iz lastnih izkušenj in izkušenj številnih mojih prijateljic, sorodnic, znank, ki imajo težave z zanositvijo, spontanimi splavi - naj le tvoja prijateljica dobro razmisli, vem da je težko, ampak mogoče ji nikdar več ne bo dano, da bi zanosila. Posledice splava se občutijo na telesu in psihično. To ni grožnja, takšna so dejstva. Vedno več je žensk, ki ne morejo po naravni poti zanositi in donositi otroka.

Služba se vedno najde, kdor jo želi. Kakorkoli se bo prijateljica odločila- želim ji srečo. Odločitev je njena.

Razumi  besede vseh, ki so ti dale svoje mnenje na tvoje vprašanje. Ko se ženske tako močno trudijo, da bi imele otroka, ko je želja tako močna, govori srce.

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.10.2007 10:09:54   
Anonimen
No jaz mislim da je nisem nič užalila, sem pač povedala kako si lahko uredi zavarovanje. In vprašala sama sebe  kako je možno da folk ne uporablja kontracepcije. Ker me take stvari prizadanejo. Itak da me. Ker zame ima lahko doktorat, če se ji zdi lažje otroka ubit k kondom nanj navlečt zame ni glih pameten človek. Smo leta 2007. Pa nisem proti splavu. Sem pa proti splavu ko to ljudje delajo iz lastne komotnosti in neumnosti, ker se jim ni dalo zaščitit. Tvoja prijateljica je noseča, upam samo da ni še kakšne bolezni fasala od njega. Ker verjetno ni bla glih njegova prva a ne. Mal glavo uporabljat.

Ti jo pa napoti naj si uredi osnovno zav. (uredijo ti ga v 5ih minutah), dodatno praviš že ima, torej ne bo plačala nič. Pa čim prej nej gre.

(odgovor članu katka37)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
27.10.2007 10:11:36   
bina30
Martina, tukaj smo, da povemo svoja mnenja. Seveda nekatere tema o splavu prizadene, ker so same recimo imele spontani splav ali ne morejo zanosit ali imajo kake druge težave in ta tema je res delikatna. Tvoja kolegica pa bo pri 29 letih z lahkoto umetno prekinila nosečnost.

Meni osebno gre na bruhanje, pa nimam nič proti splavu (ampak, če imaš res tehtne razloge zanj: da si star ne vem, 17 let, da nimaš strehe nad glavo ali denarja...).

Aja, pa še nekaj, ko si rekla, da tako neumna že ni, ker je dipl. ekonomije...Mislim, to, da ima izobrazbo,še nič ne pove. Meni se pač zdi butasto, da pri svojih letih nima zavarovanja.

Lepo se imej, ne zameri in pomagaj svoji kolegici z nasveti, ki si jih tu prebrala.user posted image

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.10.2007 11:01:43   
mirabela
IZVIRNO SPOROČILO: bina28

Martina, tukaj smo, da povemo svoja mnenja. Seveda nekatere tema o splavu prizadene, ker so same recimo imele spontani splav ali ne morejo zanosit ali imajo kake druge težave in ta tema je res delikatna. Tvoja kolegica pa bo pri 29 letih z lahkoto umetno prekinila nosečnost.

Meni osebno gre na bruhanje, pa nimam nič proti splavu (ampak, če imaš res tehtne razloge zanj: da si star ne vem, 17 let, da nimaš strehe nad glavo ali denarja...).

Aja, pa še nekaj, ko si rekla, da tako neumna že ni, ker je dipl. ekonomije...Mislim, to, da ima izobrazbo,še nič ne pove. Meni se pač zdi butasto, da pri svojih letih nima zavarovanja.

Lepo se imej, ne zameri in pomagaj svoji kolegici z nasveti, ki si jih tu prebrala.user posted image

strinjam se z bino28, res skoda da nekazteri nosecnost prekinejo kr tako user posted image , nekatere pa se mucimo da bi user posted image dobile vrsto let in se vedno zaman user posted image .

LP za vse

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 24
27.10.2007 17:57:19   
Martina27
L.P.
Nisem mislila vseh,  ki so izrazila svoje mnenje, da zalijo. So pa resnicno ene,  ki znajo fajn stopit na vest nekomu! Ja bom ji pomagala, to vsekakor, saj sva vceraj vse uredile, ampak bil je to moj sok,  ko me je poklicala in rekla, da je noseca in da tega otroka zdaj v tem trenutku in casu ne more imet,ne da ga noče.
Ja, je portal, na katerem lahko vsak izrazi svoje mnenje, vendar mislim,  da vse ki karkoli vprasamo bi rade, da nam resnicno prisluhnete in nas pozitivno usmerite, ne pa da popluvate.

Tudi moja sestricna se ze vec kot 3 leta muci da bi zanosila, pa ji ne uspe, vem da je to kruto, ampak zal je res tako na tem krutem svetu.

Mislim, pa da se danes sluzba ne najde kar tako, sploh pa, ce je tako dobra, kot je ta, ki jo je dobila ona.

Sama sem mamica najbolj cudovitemu fantku, sama sem imela splav ko je bil Zan Tai star 9 mesecev, ker ga v tistem trenutku nisem bila sposobna imet. In ta splav mi ne da mira se danes jocem za tem otročkom, ki sem ga dobesedno ubila in mu ni bilo usojeno zivet,mi rect mami, spoznat svojga bratca.... Se danes, pa je tega mimo 2 leti. Nekje nam ostanejo ali nas pa to tako potre. Nekatere!!!!

Vse to ona ve,pa vendar je na tem svetu sama, brez starsev, ker so ji umrli, brez normalnega partnerja, ki se kako prav pride v nosecnosti in po njej.
Jaz sem ji razlozila, jo podpiram in ne obsojam.

Zelim pa vsem, ke se trudijo, da jim cimprej uspe in da bodo srecne mamice tako kot smo me.

Pa brez zamere!

Lep pozdravcek

Martina

(odgovor članu mirabela)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?