|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ultra zvok ledvičk?
13.9.2006 14:22:59   
tassa
user posted image  je imela že dvakrat vročino brez kakršnih koli drugih bolezenskih znakov (prehlada, vnetih ušeskov, ipd.)user posted image . Drugič se je vročina vlekla skoraj 10 dni. Zadnje tri dni je bila zelo visoka, tako visoka, da jo je bilo potrebno "zbijati" na 6 ur (ko je sirup popustil). Nato pa en dan kot bi mignil brez vročine. Sedaj je spet vse OK user posted image .Po pregledu je zdravnici preostalo le še vprašanje ledvičk, zato nas je napotila na UZ ledvičk (datum še čakamo).

Po pogovoru z znanko, ki je imela podoben primer, me je vse minilo, saj mi je opisala kako poteka UZ in kako je mala jokala.

Imate kakšne izkušnje s tem tudi veuser posted image ? Kako je bebica prenesla UZ?
Ali je UZ pri teh znakih res potreben (čeprav smo sedaj čist vredu)?

Hvala za vaše obrazložitve

Tassa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ultra zvok ledvičk?
13.9.2006 14:30:17   
lelaval
Moj sin je predlani imel  vročino - ful visoko, pa smo jo zbili, pa pol dneva nič, pa spet narastla, pa padla - se je vleklo teden dni. Smo bili pri zdravnici in ni imel nič (navadno je takoj dobil vnetje ušes), razen vročine, še z nosa mu ni teklo, potem pa je čez 3 dni pristal v bolnici s plučnico.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu tassa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.9.2006 14:32:33   
darjatimci
Najbrž  ne misliš zunanjega UZ,ampak tistega ko ti vstavijo cevko,kajne?
Neprijetna zadeva moram rečt,ampak če je res treba. Z ledvičkami so lahko trajne težave,imamo izkušnje s tem,diagnoza pa kronično vnetje ledvičnih čašic. Zato kar pogumno mami.

(odgovor članu tassa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.9.2006 14:55:11   
mml
Sam UZ ledvic čisto nič ne boli, neprijeten je toliko, ker mora biti user posted image  pri miru.
Bolj neprijetna preiskava je MCUG, kjer preko cevke vbrizgajo barvilo v mehur in gledajo ali zateka nazaj v ledvice.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.9.2006 15:32:12   
Jančika_
Midva sva ravno danes imela UZ ledvičk (kontrola, ker je UZ ob rojstvu pokazal, da je širina izvodila na zgornji meji). No, vse je bilo OK. Postopek je hudo preprost: pikeca slečeš do majčke/bodija, potem mu pa zdravnica s majhno UZ sondo pogleda ledvičke, od zunaj seveda. Mi je pa rekla, da bo treba pogledati urin, če bo kdaj imel vročino brez kakšnih drugih znakov.

Aja, še to: moj mali se je med pregledom veselo smejaluser posted image .

(odgovor članu tassa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.9.2006 15:48:45   
tassa
ja , vstavili so ji cevkico in ji vbrizgali neko tekočino - preiskava MCUG (kot piše mml). Baje je zelo neprijetno, ne vemuser posted image ????

Pregled bomo imele v CE. Res ne vem kako in kaj? Ali počakamo na naslednji naval vročine? Pa sej otroku sigurno želiš samo najboljše. Včasih si pač v delemi, če je to res potrebno.
Naredilo se je namreč tudi že to, da so ji predpisali (1.) antibiotike. Vendar pa pogovoru z zdravnico ant. ni bilo potrebno jemati in bilo je vse ok. Po takšnih izkušnjah si v dilemi? Ponavljam pa, da če je potrebno pač greš in potrpiš!!! Jst sam sprašujem, kakšne so vaše iskušnje s tem (ultrazvokom ledvičk).

Tudi me smo imele ob rojstvu UZ in ni nič pokazalo.

Kdaj pa naredijo zunanjega al pa da ti vstavijo cevkico?

Tassa

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.9.2006 16:56:27   
noe
Mi smo tud imeli uz v Celju,pa je blo natanko tako kot je opisala Jančika.

(odgovor članu tassa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.9.2006 9:49:19   
sonček balonček
Pozdravljene!

Tudi naša punči ima sum na refluks urinarnih poti. Bila je hospitalizirana za 4 dni (vročina do 40), 4 dni prejemala antibiotk po žili, tri dni pa sva še ambulantno prihajali po injekcijo z antibiotikom. Potem je sledila tedenska terapija Primotrena 2x na dan, sedaj Primotren še 1x dnevno cca 3 tedne, do pregleda pri nefrologu. Vmes je opravila pregled UZ ledvičk, ki ni bil čisto nič boleč. Kot na pregledu med nosečnostjo, otroku s sondo pregledajo terbuh in hrbtne del. Mala je seveda jokala kot nora, saj je prestrašena od vseh injekcij, ki jih je v preteklih dneh dobila v bolnišnici. Ker je UZ pokazal sum na rahel refluks na eni ledvički, sledi konec meseca pregled pri nefrologu in rentgen - in to je to, kar tudi mene zanima kako poteka. Sumim, da ji bodo tam vbrizgali to tekočino in da bo to ta boleči del. Tiste z izkšnjami - ali imam prav?

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.9.2006 11:08:32   
soncek&luna
soncek baloncek, moj skrat je imel rentgen pri borih 4 mesecih... to poteka tako, da mu katertcek porinejo v mehurcek, po njem potem spustijo tekocino, da se mehurcek napolni in slikajo

moj skrat je to prenesel zelo pogumno... tri dni prej in se tri dni po je moral jemat antibiotik Primotren, zaradi preprecitve reakcije na kateter... vsi zdravniki so bili full  prijazni in tudi meni so dovolil, da sem bila ves postopek poleg njega

Mami, pika moja!

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.9.2006 14:36:25   
sonček balonček
Sonček&Luna, hvala za informacije!

Pa to najbrž vseeno boli, a ne? Naša punči se je komaj umirila od vseh injekcij in pregledov, zdaj pa spet to? V kateri bolnišnici ste pa bili?

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.9.2006 15:01:47   
darjatimci
Iz izkušej otroka ne morem govoriti.Je pa preiskava neprijetna,tudi boleča in pekoča.
Seveda je vse odvisno od praga bolečine in potrpljenja in o tem pri otrocih težko govorimo.

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.9.2006 16:56:22   
soncek&luna
soncek baloncek, to preiskavo sem tudi sama pred leti dala skozi.... mal zaboli, zapece, ko ti kateter "prodre" v mehur... bolj je neprijetno kot bolece... vsaj zame je bilo tako

otrocki pa sploh ne morejo oz. so tezko pri miru... pa prestrasijo se zdravnikov oz. ker se kar naenkrat velik ljudi nad njega nagiba...

s skratom pa sva to preiskavo imela na jesenicah

Mami, pika moja!

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?