|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uhančki
10.3.2006 22:43:22   
LORELAJ
Pozdravljene!

Rabim nasvet. Moj mož bi strašno rad dal naši dvoletnici - no skoraj- za rojstni dan uhančke. Pa me zanima kaj si ve mislite. Po eni strani bi jih dala takoj po drugi pa...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uhančki
10.3.2006 23:10:03   
ona
Imam kolegico,ki so punčki dali uhane v ušesa za prvi rojstni dan!Tamala ni niti porajtala,da so ji pikali uho,vsaj tako so rekli!Je pa stvar in odločitev posameznika,jaz osebno ne bi dala še hčerki uhanov!

(odgovor članu LORELAJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.3.2006 7:29:13   
lelaval
Jaz sem prvi hčeri dala pri 11 mesesecih. Pa tudi drugi bom hitro. Je pa res, da vsi ne delajo tako malim. Pač greš drugam. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu LORELAJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.3.2006 8:39:29   
Marogica
Jaz sem proti takim stvarem. To je vdiranje v otrokovo "zasebnost", ki jo spremlja želja staršev. Mislim, da ima otrok pravico sam odločati o tem ali bo imel uhančke ali ne. Pa lepota gor ali dol. Groza........

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu LORELAJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.3.2006 8:52:37   
Ro-La
jaz jih ne bi dala, uhani mi sploh niso všeč

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu LORELAJ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.3.2006 9:13:50   
Anonimen
Ne, pri otrocih so meni uhani kot ... npr. tangice.
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.3.2006 10:17:46   
karmy
jzt ne bi dala... sm to je stvar posameznika...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.3.2006 10:35:18   
skuštrana
Jaz imam prijateljico, ki dela v zlatarni..V tej zlatarni luknjajo tudi ušeska malim otročkom. In boli, boli, boli..Povedala mi je, da ji kar solze pritečjo na oči, ko starši prinesejo dojenčka, ki komaj sedi na prebadanje ušesk..Ker jočejo in to zelo. Povedal mi je še, da to full nerada dela in da to delo prepušča kolegici, ki ima malo tršo kožo.
Jaz ji ne bi dala, vendar vsak po svoje. Ti moraš sama odločit..
Meni so jih dali, ko sem bila stara tri leta - po nasvetu pediatrinjeuser posted image , ker sem se full vlekla za ušesa. Mi je mama povedala, da sem full jokala in da sva morali it po drugo luknjo čez 14 dni..Ker isti dan ni šlo..Je menda preveč bolelouser posted image

Opravicilo..Ne vem zakaj, mi ne vlece sumnikeuser posted image

< Sporočilo je popravil lenkaS -- 11.3.2006 10:37:53 >

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.3.2006 10:58:26   
Jančika_
Tudi meni to ni všeč. Naj povem še svojo izkušnjo, mogoče bo komu dala misliti: ušesa sem si dala preluknjati pri 14ih (tri luknje), pri 17ih sem uhane za večno nehala nositi. Stara sem 31 in še vedno se mi vse od takrat vsake tri mesece zagnoji vsaj ena od lukenj! Nisem vedela, da je to sploh možno, ampak - meni se dogaja in sem se že sprijaznila, da bo tako verjetno do konca življenja, če se v skoraj petnajstih letih ni porihtalouser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.3.2006 11:44:33   
petraz
Jaz osebno sem proti tem stvarem, je pa to stvar odločitve. user posted image

(odgovor članu LORELAJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.3.2006 22:24:10   
Pupica
Stvar posameznika.uhani DA ali NE.
Mi2 sva ji jih dala pri cca.10 mesecih. tut vedla ni, da jih je dobila, ker je spala.
Počakala sva da je zaspala v vozku, hitro v zlatarno in je bilo. Najprej 1 ga, ker se je pri poku pištolce zbudila, ampak nas je zagledala, se pretegnila in začela smejat...torej je ni bolelo.
Čez 14 dni pa znova.

Jaz sem jih tudi dobila pri 2 letih (malo pred 2 RD) in prvega sem pustila(sem imela sama željo imet uhane) pri 2 pa me je panika usekala, pa sem jo hotla kr ven ucvret. No sej so me pol prepričal, sam..Vseen mislim, da če že boš je najbolj fino, da daš čimbolj zgodaj da otrok ne opazi.

Danes je najbolj ponosna lastnica uhanov, saj si jih ogleduje v ogledalu, pa tudi če kaka tetica, ki jo prvič vidi reče kako ima lepe uhančke, se prime za njih in je prav ponosna na njih. Je pa treba redno skrbet za ustrezno higieno ugančkov, jaz jih dam 2-3 x na mesec ven in namočim v šnops ter spoliram z palčko za ušesa pucat. Prav tako je treba redno pregledovat, da ni kože preveč preščipnjena, in da se ne bi koža s tem zarasla na uhan. Tako da ko boš se odločila uhani DA ali NE pomisli tudi na ta vidik -higiena!

Na tvojem mestu bi se odločila sama, saj je konec koncev tvoj otrok. Kaj menijo drugi naj te pa ne briga. Mene tut ne zanima da pač nekatere vere obrezujejo fantke, ampak jaz vem, da svojega ne bi dala. Seveda pa še ne pomeni, da bom pa zdej obsojla take ki to delajo.
Kakor komu paše oz.želi!

Velikuser posted image , pa da user posted image tut opazila ne bo!

pa še en nasvet:do 5 leta paše malčicam v ušesku čimbolj droben uhanček, tako da to le glej!Ker zgleda prov obup, mali uho, pa tak uhan, kot bi hotel ptiča gor gunclatuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LORELAJ)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.3.2006 22:33:02   
b.nika
Jaz sem tudi proti takšnim stvarem, sploh pa mi to ne zgleda pri tako majhnih otrocih ali celo dojenčkih.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.3.2006 7:58:26   
puncica
Tudi jaz sem proti dajanju uhanov tako majhnim, pri nas bomo počakali vsaj do 3 ali 4 let, no če bo izrazila željo, če pa le-te ne bo, pa uhanov ne bomo dajal noter, pa je tudi dobila ene ful lepe za krst, ampak men se zdi to tako kruto, no sej tud če nič ne vem, mah ne vem jaz nisem za te variante. Ti se pa odloči po svoji vesti, jaz bi na vsak način počakala.

LP

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu b.nika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.3.2006 14:43:48   
Urška//
jaz se strinjam z Marogico, sploh pa mi je to ful grdo, taki mali nežni otročeki, pol pa tiste zlate bunke ipd. v malih uhicahuser posted image

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.3.2006 8:27:49   
viv_
Ko se bo sama odločila jih bo dobila. Verjetno se bo enkrat odločila, ker jih imam jaz, pa moja mami... Ampak, ko bo sama izrazila to željo, prej ne!

To mi je pa res posiljevanje - saj mogoče ni najboljša primerjava, ampak take gonje proti krstu, pa kako se mora otrok sam odločit in posiljevanje in ne vem kaj, pa se nikjer ne vidi, da je otrok krščen. Pri luknjanju ušes, pa ostanejo luknjice za vedno, ali pa celo tako kot pri Jančiki - ampak to je pa v imenu lepote.

Sploh tole lepotičenje otrok mi je povsem adijo. Zato tudi tamalo strižem na kratko, ker si ne predstavljam, da bi jo zjutraj budila, pa ji še kitke spletala in vozle česala narazen. Enkrat sem gledala na Discoveryju neko lepotno tekmovanje dojenčkov in malih punčk. Katastrofa. Kot kakšen "frik show".

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.3.2006 8:58:19   
ma-ja
Se strinjam z viv. Moja bo aprila stara 4 leta, pa še nima uhanov. Ona bi jih seveda že imela, ker jih imam jaz. Ko bo večja, jih bo dobila, če bo še vedno hotela.
Pri starosti dveh let pa nisem niti pomislila na to, da bi ji dala ušeska luknjat. Meni so se luknje že trikrat zarasle in se mi stalno gnojijo, pri otroku pa se lahko isto zgodi! Se mi zdi čisto nepotrebno!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

nosečnost
tanjusi

Ali se ozirate na delodajalca, oz. svoje delo ko načrtujete nosečnost?

da (30%)

(70%)

Število vseh glasov: 219

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!