Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ugrizi - kako ukrepati? 25.4.2006 21:20:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko je bil Tibor dvakrat ali trikrat zapored vsak dan bolj popraskan, sem kar zaropotala. Sicer je vzgojiteljica pojasnjevala, da je bilo slučajno in ne vem kaj še vse, ampak sem rekla, da me niti ne zanima in da pričakujem, da če imajo v skupini kakšnega otroka, ki praska, ga je treba pač bolj pazit. Ampak pri nas je res bilo bolj slučajno, problem zna nastati, če je v skupini kakšen tak otrok, ki res grize kot kakšen grizli. Ker obstajajo tudi taki in vem, da gredo ponekod tudi tako daleč, da ga morajo starši izpisati iz vrtca. Reagiraj. Moraš. Otroka je treba zaščititi.
|
|
|
|
RE: Ugrizi - kako ukrepati? 25.4.2006 21:29:57
|
|
|
|
Marogica
|
Ko jez ačel Bor hoditi v vrtec, je bila tam tudi ena punčka, ki je konkretno in očitno zelo rada grizla, kar vse po vrsti. Naš ta mali je prišel 2x domov z ugrizom, ki se je poznal skozi spodnjo majčko in puloverjem. Vendar je mene že vzogjiteljica v vrtcu opozorila, da me ne bi doma kap. Je pa rekla, da so starše te punčke že velikokrat opozorili in da nič ne pomaga. Mala je bila tako hitra in popadljiva, da tudi vzgojiteljice niso mogle tako hitro reagirati-ugriz je bil že tu. Ko se je to prvikrat zgodilo, nisem reagirala premočno, ker sem mislila, da se to lahko pač zgodi, drugič sem pa jim dala za vedeti, da sem sicer razumevajoč človek, vendar pa obstajajo nekje tudi meje. Po 3-4 mesecih je ta punčka postala Borova "princesa", še spala sta skupaj in se za roko držala. Ugrizov ni bilo več, če jih tudi pri ostalih otrocih ni bilo pa ne vem več. Jaz bi tudi na tvojem mestu reagirala, kot je napisala Splišni, ja "prijazen pogovr" bo zadostoval, vsaj upam
|
|
RE: Ugrizi - kako ukrepati? 25.4.2006 21:36:10
|
|
|
|
KODA
|
Naš tamali je imel fazo,ko je zelo rad grizel.Tastarejšega je vedno ogrizel.če ga je kaj dražil.Pa tudi mene je hotel,če mu kaj nisem pustila.Pa tudi iz vrtca je že prinesel ugriz,pa tudi mene so že opozorili,da je ugriznil. Pa smo mu dopovedovali,da se to ne sme. Zgleda,da je to bilo prehodno obdobje,kakor je to prišlo,tako je prešlo.
|
|
RE: Ugrizi - kako ukrepati? 25.4.2006 21:56:19
|
|
|
|
sašaš
|
Ne, da je smiselno opomniti vzgojiteljico - ampak bi morala vzgojiteljica opomniti tebe in ti povedati kako in kaj se je zgodilo! Vsaj jaz delam tako - je pa res, da včasih kaj pozabim komu povedat pa potem takoj naslednji dan to naredim. Možno, da je pozabila, samo če se to večkrat dogaja, je pa malo čudno, da vedno pozabi... A vam takih stvari vzg. in pomočnice ne povedo same od sebe?
|
|
RE: Ugrizi - kako ukrepati? 25.4.2006 22:03:52
|
|
|
|
Seven*
|
Jakob zamenja dve vzgojiteljici preden gre domov. Ponavadi potem zjutraj povedo kaj je bilo narobe, ker sta pac dve izmeni vmes. Razen ce je kaj zeeelooo nujnega..
|
|
[Brisano sporočilo] 25.4.2006 22:36:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ugrizi - kako ukrepati? 25.4.2006 22:39:38
|
|
|
|
Seven*
|
Radha. Jakoba ima popoldan ze tretja vzgojiteljica. On namrec hodi domov ob 16.30. Torej zjutraj ena, opoldne druga, pozno popoldan tretja. Druga ponavadi se nekaj ve, ta tretja pa ponavadi nic. No saj bomo jutri vprasali..
|
|
[Brisano sporočilo] 25.4.2006 22:58:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ugrizi - kako ukrepati? 26.4.2006 8:37:13
|
|
|
|
srki
|
Če bi se to dogajalo dan za dnem, bi jih opozorila na to, pa mislim, da ne bi bila in da tudi ti nisi nič smotana. Tako pač je. Vem, da ne morejo vsak trenutek in vsak moment spremljati samo enega otroka, naj bojo pa bolj pozorne na onega, ki grize, naj ga imajo bolj na očeh. Glede dopovedovanja, kaj se sme in kaj ne, pa je pri otrocih zelo težko. Eni bojo to takoj razumeli, eni pa tega nočejo razumet in se požvižgajo na opozarjanje. Se pravi, eni so ubogljivi, drugi ne.
|
|
|
|
RE: Ugrizi - kako ukrepati? 27.4.2006 11:15:00
|
|
|
|
Minka Pobalinka
|
Enkrat se spomnem,da me je že na vratih opozorila,da se je moj sin še z enim šel frizerje in,da sta drug drugega ostrigla Kako pa so otroci v vrtcu prišli do škarij in jih uporabljali brez nadzora?? Za to bi jaz šele popenila..
|
|
|
|
RE: Ugrizi - kako ukrepati? 27.4.2006 13:40:42
|
|
|
|
EnjA
|
No mene pa nekaj drugega zanima-kako pa ukrepati, če tvoj otrok grize??? Sicer je pri nas-upam, da ta faza že minila, ampak na začetku ko je začel z jaslimi, so me vzgojiteljice opozorile da grize, kadar mu kdo kaj vzame, kadar ne doseže svojega...ja in kaj naj sedaj jaz naredim z 11 mesečnim dojenčkom(no takrta je bil toliko star)? Doma redko da je koga ugriznil, v vrtcu pa baje da kar pogosto-in kako odreagirati, če me sploh ni zraven, 11 mesečnemu otroku pa res ne moreš dopovedovati ala...veš ne smeš gristi drugih otrok...to ni lepo...blablabla...ne vem no-sej pravim sedaj je minilo(upam), samo kaj pa bi lahko v tem primeru naredila?
|
|
|
|
RE: Ugrizi - kako ukrepati? 28.4.2006 13:51:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Seven naj ti ne bo nikoli sitno ali sram branit svojega otroka.Kadar koli se tvojemu otroku kaj zgodi,povej,vprašaj,obvesti vzgojiteljico.Kot mama sigurno ne pretiravaš in ne tečnariš.Vedno za vsako malenkost je mama,da brani svojega otroka.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?