|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ugrizi - kako ukrepati?
25.4.2006 21:16:50   
Seven*
Jakob je zdaj ze drugic prisel domov z konkretnim ugrizom. In to ne enim. Na eni roki ima dva, na drugi pa enega. Vsi trije ugrizi so skoraj do krvi, pozna se vsak zob. A je smiselno opomniti vzgojiteljico, oz. kako bi ve reagirale na mojem mestu. Nebi rada izpadla kot "tecnoba". user posted image Najbrz se bom z vzgojiteljico prijazno pogovorila.

Gospa sem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ugrizi - kako ukrepati?
25.4.2006 21:20:20   
Anonimen
Ko je bil Tibor dvakrat ali trikrat zapored vsak dan bolj popraskan, sem kar zaropotala. Sicer je vzgojiteljica pojasnjevala, da je bilo slučajno in ne vem kaj še vse, ampak sem rekla, da me niti ne zanima in da pričakujem, da če imajo v skupini kakšnega otroka, ki praska, ga je treba pač bolj pazit. Ampak pri nas je res bilo bolj slučajno, problem zna nastati, če je v skupini kakšen tak otrok, ki  res grize kot kakšen grizli. Ker obstajajo tudi taki in vem, da gredo ponekod tudi tako daleč, da ga morajo starši izpisati iz vrtca.
Reagiraj. Moraš. Otroka je treba zaščititi.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.4.2006 21:29:57   
Marogica
Ko jez ačel Bor hoditi v vrtec, je bila tam tudi ena punčka, ki je konkretno in očitno zelo rada grizla, kar vse  po vrsti. Naš ta mali je prišel 2x domov z ugrizom, ki se je poznal skozi spodnjo majčko in puloverjem. Vendar je mene že vzogjiteljica v vrtcu opozorila, da me ne bi doma kap.
Je pa rekla, da so starše te punčke že velikokrat opozorili in da nič ne pomaga. Mala je bila tako hitra in popadljiva, da tudi vzgojiteljice niso mogle tako hitro reagirati-ugriz je bil že tu.
Ko se je to prvikrat zgodilo, nisem reagirala premočno, ker sem mislila, da se to lahko pač zgodi, drugič sem pa jim dala za vedeti, da sem sicer razumevajoč človek, vendar pa obstajajo nekje tudi meje.
Po 3-4 mesecih je ta punčka postala Borova "princesa", še spala sta skupaj in se za roko držala.
Ugrizov ni bilo več, če jih tudi pri ostalih otrocih ni bilo pa ne vem več.
Jaz bi tudi na tvojem mestu reagirala, kot je napisala Splišni, ja "prijazen pogovr" bo zadostoval, vsaj upam

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.4.2006 21:36:10   
KODA
Naš tamali je imel fazo,ko je zelo rad grizel.Tastarejšega je vedno ogrizel.če ga je kaj dražil.Pa tudi mene je hotel,če mu kaj nisem pustila.Pa tudi iz vrtca je že prinesel ugriz,pa tudi mene so že opozorili,da je ugriznil.
Pa smo mu dopovedovali,da se to ne sme.
Zgleda,da je to bilo prehodno obdobje,kakor je to prišlo,tako je prešlo.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.4.2006 21:56:19   
sašaš
Ne, da je smiselno opomniti vzgojiteljico - ampak bi morala vzgojiteljica opomniti tebe in ti povedati kako in kaj se je zgodilo! Vsaj jaz delam tako - je pa res, da včasih kaj pozabim komu povedat pa potem takoj naslednji dan to naredim. Možno, da je pozabila, samo če se to večkrat dogaja, je pa malo čudno, da vedno pozabi...user posted image  A vam takih stvari vzg. in pomočnice ne povedo same od sebe? user posted image

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.4.2006 22:03:52   
Seven*
Jakob zamenja dve vzgojiteljici preden gre domov. Ponavadi potem zjutraj povedo kaj je bilo narobe, ker sta pac dve izmeni vmes. Razen ce je kaj zeeelooo nujnega..

Gospa sem.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
25.4.2006 22:36:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.4.2006 22:39:38   
Seven*
Radha. Jakoba ima popoldan ze tretja vzgojiteljica. On namrec hodi domov ob 16.30. Torej zjutraj ena, opoldne druga, pozno popoldan tretja. Druga ponavadi se nekaj ve, ta tretja pa ponavadi nic. No saj bomo jutri vprasali..

Gospa sem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
25.4.2006 22:58:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
26.4.2006 8:37:13   
srki
Če bi se to dogajalo dan za dnem,  bi jih opozorila na to, pa mislim, da ne bi bila in da tudi ti nisi nič smotana. Tako pač je. Vem, da ne morejo vsak trenutek in vsak moment spremljati samo enega otroka, naj bojo pa bolj pozorne na onega, ki grize, naj ga imajo bolj na očeh.

Glede dopovedovanja, kaj se sme in kaj ne, pa je pri otrocih zelo težko. Eni bojo to takoj razumeli, eni pa tega nočejo razumet in se požvižgajo na opozarjanje. Se pravi, eni so ubogljivi, drugi ne.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.4.2006 11:15:00   
Minka Pobalinka

Enkrat se spomnem,da me je že na vratih opozorila,da se je moj sin še z enim šel frizerje in,da sta drug drugega ostrigla

user posted image  Kako pa so otroci v vrtcu prišli do škarij in jih uporabljali brez nadzora?? Za to bi jaz šele popenila..

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.4.2006 11:50:10   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Minka Pobalinka

Kako pa so otroci v vrtcu prišli do škarij in jih uporabljali brez nadzora?? Za to bi jaz šele popenila..

Tudi v našem vrtcu so se igrali s škarjami v vrtcu in to v skupini od 11 mes-3 let. Vendar ne vsi, temveč samo ta večji. Kaj pa je to takšnega? Kot prvo imajo otroške škarje, pa še naučijo se jih uporabljati. Meni se to ni zdelo nič slabega-sva jih začela uporabljati tudi doma. Je zelo rad rezal, bolj, kot če bi mu dala ne vem kakšno igračo. Otroci se učijo tudi takšnih stvari, kar je fino, pa še poučno. Bolje jih učiti, kot pa da se enkrat sam znajde z njimi, pa jih ne zna uporabljati. Potem pa lahko res pride do katastrofe.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.4.2006 13:40:42   
EnjA
No mene pa nekaj drugega zanima-kako pa ukrepati, če tvoj otrok grize??? Sicer je pri nas-upam, da ta faza že minila, ampak na začetku ko je začel z jaslimi, so me vzgojiteljice opozorile da grize, kadar mu kdo kaj vzame, kadar ne doseže svojega...ja in kaj naj sedaj jaz naredim z 11 mesečnim dojenčkom(no takrta je bil toliko star)? Doma redko da je koga ugriznil, v vrtcu pa baje da kar pogosto-in kako odreagirati, če me sploh ni zraven, 11 mesečnemu otroku pa res ne moreš dopovedovati ala...veš ne smeš gristi drugih otrok...to ni lepo...blablabla...ne vem no-sej pravim sedaj je minilo(upam), samo kaj pa bi lahko v tem primeru naredila?user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.4.2006 13:51:01   
Anonimen
Seven naj ti ne bo nikoli sitno ali sram branit svojega otroka.Kadar koli se tvojemu otroku kaj zgodi,povej,vprašaj,obvesti vzgojiteljico.Kot mama sigurno ne pretiravaš in ne tečnariš.Vedno za vsako malenkost je mama,da brani svojega otroka.

(odgovor članu EnjA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?