|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   UZ - spermiogram
9.7.2007 14:57:00   
Anonimen
Živjo

Ker se že leto in pol trudiva za  user posted image  sem danes imela UZ (skozi nožnico) in sem bila tako v šoku, da sem čisto pozabila vprašat G (dr.Urh) kaj in kako...

rekel je, da imam levi jajčnik velik 2,7 cm in nekaj folikov, desni je velik 3,4 cm in nobenih folikov ni omenjal.

potem pa je rekel, naj gre dragi na spermiogram in kasneje, če bom želela naj grem slikat maternico (neka kratica na H)...

kaj zdej? predvidevam da je potem vse ok?! če ni nič omenil!

kaj lahko pravzaprav vidi na tem UZ? očitno je z mojimi rodili ok, ali ne?

In dragi mora k svoji zdravnici??? napotnico mi je že moj G napisal.

Joj sem kar besna nase, pomoje sem od veselja vse pozabila...aja, omenil je da ni nobenega tumorja, nič!

Lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: UZ - spermiogram
9.7.2007 15:28:09   
hokejistka
Najprej globoko vdihni user posted image

G je s folikli na jajčnikih verjetno mislila, da ima mogoče nekaj cist. To je ena od značilnosti polističnih jajčnikov, ki so lahko ovira pri zanositvi.
Glede slikanje maternice- gre za HSG, ko ti v maternico vbrizgajo radioaktivno barvilo in potem slikajo z rentgenom, da vidijo, ali imaš prehodna jajcevoda. to je lahko namreč velika ovira pri zanositvi. Več o HSG si preberi na Težave z zanositvijo.
Za dragega ti je napisal napotnico tvoj G? Ali je napisal za andragoga? Potem ne rabi do svojega zdravnika. Naročita se čimpreje, ker se čaka tudi dva meseca, pa še počitnice so. Lahko gresta tudi samoplačniško. Vtipkaj v iskalnik spermiogram in si malo preberi, kako to poteka.
Midva sva se tudi trudila leto dni in pol, sedaj pa čakava na december in na najinega user posted image . Le pogumno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.7.2007 15:31:32   
Anonimen
user posted image  ja ne no!

ampak ni nič omenjal ciste! nič ni rekel! samo da če želim grem lahko na slikanje in še prej spermiogram!

ali mogoče dobim kakšne izvide??

mi je dal napotnico za spermiogram moj G, bom kar danes poklicala...

(odgovor članu hokejistka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.7.2007 15:49:27   
hokejistka
Če je omenjal folikle pa to lahko pomeni, da si pred ovulacijo. Folikli se naredijo na površini jajčnika in ko so dovolj zreli počijo in jajčece se sprosti. Če ti ni omenjal cist, potem sigurno nimaš policističnih jajčnikov. To bi ti sigurno povedal. Oprosti, ker te strašim.

Jaz bi na HSG na tvojem mestu definitivno šla, če bo seveda spermiogram v redu. Prej ne. Jaz sem zanosila ravno po HSG. Meni je pomagalo.

Izvidov od G ne boš dobila, ker ti je naredila navadni UZ pregled rodil.

Ti kar hitro naroči svojega dragega. Lahko gresta tudi samoplačniško k Rešu v Lj, sta hitreje na vrsti AMPAK njegov izvid ne velja, če bosta šla naprej v kakšen postopek. Če želiš samo hitreje potešiti svojo radovoednost, ali je s plavalčki vse v redu, predlagam samoplačniško Reša, HKRATI pa čaka v vrsti na kliniki za andragoga. Se mi zdi da so čakalne dobe nekje 2 meseca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.7.2007 15:50:14   
Anonimen
Ma kakšne ciste, pozabi na ciste, vs ej eok. Folikel je folikel, ko ti bo ta počil, bo ven pršl ajajčna celica in bo O. Jjačniki so lepe velikosti, to da pa je samo v enem jajčniku folikel pa je normalno, saj v naravnem ciklusu redko 2 naenkrat delujeta, enkrat eden, drugič drugi. Nič se bat, vse je ok, Če bi bile ciste bi ti že reku, poleg teg ase folikel za cisto označi, ko je več kot 3 cm velik ali celo več. En folikel je vodilni, ta bo dozorel, ostali ne bodo, bodo ostali mali. Lahk bi še napisala kteri dan ciklusa si imela UZ. Če je do O potem so to sigurno folikli, če je pred M, potem so to male cistice, vodene, nenevarne, folikli, ki ne počijo, in bodo počile same od sebe v času M.

Naslednjič greš na HSG, slikanje maternice, kjer ti bodo pregledali prehodnost jajcevodov. Poglej v iskalnik in boš velik napisanega na to temo našla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.7.2007 15:51:28   
Anonimen
Vidim, da se je hokejistka že popravilauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.7.2007 16:06:06   
Anonimen
M dobim drugi teden v ponedeljek, torej čez 7,8 dni... torej folikli niso, bi morali biti pred O (imam redne M na 28 dni), joj upam da niso ciste...

sej meni se tudi zdi, da bi mi povedal, če bi bilo kaj narobe...

za ostale preglede je pa rekel, da naj jih opravim, ko bom želela!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.7.2007 16:28:25   
Anonimen
brskam in brskam, pa ne najdem, kje se lahk naredi spermiogram v kranju??? ali ima mogoče katera kakšen podatek??
kam naj sploh pokličem da ga naročim??
hvala, hvala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

nosečnost in kajenje
zvezdica90

Vsi vemo kakšni so učinki kajenja na plod med nosečnostjo. Me pa vseeno zanima koliko jih med nosečnostjo vseeno kadi?

ne kadim (85%)

kadim redno (6%)

kadim občasno (10%)

Število vseh glasov: 210

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!