Vijoličarka
|
Lili, vsake oči imajo svojega malarja, glavno da si v očeh svojega moža najlepša. Drugače si pa lepo razložila, kaj mene moti, čeprav se niti nisem točno zavedala, kaj to je. UTD bi lahko bil tudi korenček, ki ga pomahaš pred ljudstvom. To navdušeno sprejme 300 EUR in potem z grozo ugotovi, da zdaj nima več zdravstvenega zavarovanja, pokojninskega zavarovanja in še marsičesa, ob enaki davčno-prispevni obremenitvi dohodka, kot prej. Poleg tega si kar predstavljam kalkulacije: 1.)če delam, dobim 500,00 EUR (in od tega niti pokojnine potem ne dobim), če ne delam, dobim 300 EUR, pa še malo na črno pošmuglam, kadar se mi da in sem na konju.... - zaradi takega načina razmišljanja, zdaj nezaposleni dobivajo dosti manjše nadomestilo, ker je šlo do naslednje galaksije 2.)eh, zakaj bi šel v službo, doma imam sobo, mamo, ki me streže, pa še 300 EUR žepnine.... že brez tega imamo preveč 30 letnikov na cuclju pa še in še bi se našlo... Sploh se mi zdi, da je treba biti zadnje čase zelo previden, kaj ti glasno ponujajo - ker ti zraven zelo potiho, v drobnem tisku povedo, kaj ti bodo vzeli - ko se večina zave, je že zdavnaj prepozno V glavnem, po tvojih številkah bi šli davki in prispevki hudičevo v višave, precej verjetno bi ostali brez zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja, kot ga poznamo, bi pa mastno služile zavarovalnice in vse mogoče finančno-posredniške hiše ... iz tega je, na hitro, mogoče sklepati, da ne gre za ljudi (itak), niti ne za zmanjšanje stroškov ali poenostavitev, ampak preprosto, da se ustvari nova možnost zaslužka za par manjdeljcev. Vsaj po našem modelu ali modelu, ki bi ga pri nas marsikateri radi vzpostavili. Tako da, mogoče bi za začetek odlepili pijavke iz zdravstvenega sitstema in ločili zasebno od javnega ter malo prevetrili in počlovečili administracijo ter obrazce, pa bi bilo že kar fino.