lelaval
|
Moja najstarejša hčerka jih je dobila na začtku 1. razreda, proti koncu še enkrat in na začetku 2. razreda. So se uši kar po skupinah širile - enkrat jih je imela ena skupina otrok, drugič pa druga, potem tretja - in ta krog je šel skozi šolsko leto okoli. Tudi jaz sem bila šokirana, še bolj pa, ko jih je dobil še sin in tudi jaz (moj pa ne). Sina sem obrila, pa je bil problem rešen, jaz sem si glavo dobesedno do krvi skrampala, hčerki pa sem suhegnide pobirala z las celo popoldne (ima dolge). 1 šampon je za 1x za eno glavo (za vsakega nov šampon). So pa notri navodila, ker se mi zdi, da je po 8 dneh treba postopek s šamponiranjem ponovit. Pa s tistim gostim glavnikom, ki je priložen, jo fajn razčeši - jaz sem jo nad umivalnikom, če je kakšna uš padla dol, sicer pa v glavniku ostanejo tako uši, kot gnide (razen prazne gnide - te pa moraš z roko vlečt z las). Hvalabogu sem tako jaz, kot sin dobila samo 1x uši, hči se mi je pa prav smilila. Je pa bila v varstvu z njo ena punčka, za katero so govorili, da ima uši (tudi hčera), v 3. razredu pa je ni bilo več, ker je šla na drugo šolo in od takrat nimajo več uši (že trkam po lesu). Od tega je že 2 leti, jaz pa ji občasno še vedno gledam glavo, in jo češem z gostim glavnikom. Ziher je ziher, si rečem. Je pa res, da sem povedala v vrtcu, ko jih je dobila. Me ni bilo sram povedat. Nerodno bi mi bilo, če bi jih imela, pa bi mi to učiteljica povedala. Upam, da ste se znbili podnajemnikov in jih ne dobite več. Aja - pravijo, da gre uš na čisto glavo, zato si je ne pretirano umivat.