|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uši
12.11.2006 22:09:36   
dejčka2
V četrtek sem pri moji petletnici opazila uši, bila sem šokirana, saj še tega nikoli nisem videla. Takoj sem šla kupit šampon in ji v treh dnevih uši končno odstanila.Upam vsaj. Ostala je doma, kljub temu pa sem sporočila v vrtec in šolo, kamor hodi starejša hčerka, ki pa jih ni dobila.

Najbolj pa me je šokiralo, da je to zadnje leto normalen pojav v našem vrtcu in šoli.

Meni se sicer to ne zdi normalno in me strese ob misli, da se mojem otroku po glavi sprehajajo uši. Nekateri starši pa baje sploh ne povejo da imajo njihovi otroci uši, ker jih je sram. Ali pa jih ne opazijo?

In vaše mnenje?
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uši
12.11.2006 22:46:02   
rainbow
V našem vrtcu tudi baje razsajajo, me je čista panika in sem šla pregledat ta večjo glavouser posted image user posted image , ker ta mali bi se takoj videlo; pa na srečo ni še nič;

povejte, kako natančno to gre; najprej so baje gnide ali kajuser posted image ; in ta šampon v redu deluje?

se mi pa zdi neodgovorno od staršev, da to tajijo. sram gor ali dol.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.11.2006 23:26:36   
lelaval
Moja najstarejša hčerka jih je dobila na začtku 1. razreda, proti koncu še enkrat in na začetku 2. razreda. So se uši kar po skupinah širile - enkrat jih je imela ena skupina otrok, drugič pa druga, potem tretja - in ta krog je šel skozi šolsko leto okoli. Tudi jaz sem bila šokirana, še bolj pa, ko jih je dobil še sin in tudi jaz (moj pa ne). Sina sem obrila, pa je bil problem rešen, jaz sem si glavo dobesedno do krvi skrampala, hčerki pa sem suhegnide pobirala z las celo popoldne (ima dolge). 1 šampon je za 1x za eno glavo (za vsakega nov šampon). So pa notri navodila, ker se mi zdi, da je po 8 dneh treba postopek s šamponiranjem ponovit. Pa s tistim gostim glavnikom, ki je priložen, jo fajn razčeši - jaz sem jo nad umivalnikom, če je kakšna uš padla dol, sicer pa v glavniku ostanejo tako uši, kot gnide (razen prazne gnide - te pa moraš z roko vlečt z las). Hvalabogu sem tako jaz, kot sin dobila samo 1x uši, hči se mi je pa prav smilila. Je pa bila v varstvu z njo ena punčka, za katero so govorili, da ima uši (tudi hčera), v 3. razredu pa je ni bilo več, ker je šla na drugo šolo in od takrat nimajo več uši (že trkam po lesu).
Od tega je že 2 leti, jaz pa ji občasno še vedno gledam glavo, in jo češem z gostim glavnikom. Ziher je ziher, si rečem.
Je pa res, da sem povedala v vrtcu, ko jih je dobila. Me ni bilo sram povedat. Nerodno bi mi bilo, če bi jih imela, pa bi mi to učiteljica povedala.
Upam, da ste se  znbili podnajemnikov in jih ne dobite več.
Aja - pravijo, da gre uš na čisto glavo, zato si je ne pretirano umivat. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.11.2006 23:29:14   
Laubica
Uši so že tako trdovratne da jih ti šamponi ne uničijo popolnoma zato se non-stop pojavljajo,jaz imam v salonu to leto skozi 3 iste osebe ki jih imajo vedno ko pridejo da me je že groza ko jih vidim pri vratih.Uši lezejo iz človeka na človeka in izležejo dnevno ne vem koliko tisoč gnid.Tudi na šoli mojga sina so VEDNO in v razredu ima en fant tudi skoz moj pa še (hvala bogu) ni dobi

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.11.2006 6:51:36   
Grascakinja
Svakinja pravi, da je dobra preventiva, če otroka malo naparfumiraš pri lasišču (za ušeski in na vratu) ker baje to ušem smrdi. Ni pa preverjeno!

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.11.2006 7:24:26   
al1*
Tudi v šoli moje hčere visi listek, da imajo uši. Me je prav groza. Tudi moja ima zelo dolge lase, ki jih je zelo težko razčesat.
Meni so pa rekli, da pomaga, da lase našprejaš z lakom za lase.
Pa vso posteljnino in igračke, ki so v postelji je potrebno dobro preprat, če jih že dobiš. Gnide pa odstraniš tako, da glavo opereš s kisom in gredo potem gnide lažje dol.

lp

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.11.2006 7:56:51   
paris
Uh, porkaš, prec sem se začela po glavi čohat, ko sem tole prebrala!user posted image

Moj sin je dobil uši enkrat v vrtcu in enkrat v osnovni šoli. Znebili smo se jih s šamponom in posebnim glavnikom, ki mi ga je posodila prijateljica. To je en tak glavnik na baterije, z njim češeš otroka in ko naleti na uš jo ubije, za gnide se več ne spomnim, če je tudi učinkovit?

Drugače pa pravijo, da je dobro otroku nalakirat lase z lakom, jaz sem potem to nekajkrat naredila, pa jih ni več dobil. Saj ne vem, če je bilo res zaradi laka, ampak probat ni greh!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.11.2006 8:07:34   
srki
Tudi pri nas je zadnje čase obsežen pojav uši. In ravno iz razloga, kot si ga napisala, ker je očitno nekater starše sram povedat, da ima njihov otrok uši, po možnosti pa še nič ne ukrenejo. Pol pa sami otroci povedo, ker otroci itak ne lažejo.

Pa tudi pojav uši se mi ne zdi ne vem kakšen bav-bav. So nadležne, ampak se mi pa ne zdi, da kot eni mislijo, da uši izvirajo in bolj "umazanih" družin. Uš gre itak na čisto lasišče in čiste lase.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.11.2006 8:45:34   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: pupa25
Svakinja pravi, da je dobra preventiva, če otroka malo naparfumiraš pri lasišču (za ušeski in na vratu) ker baje to ušem smrdi. Ni pa preverjeno!

Uši gredo rade na čisto glavo. Tudi jaz sem že slišala, da je dobra preventiva lak za lase.

Srečno in čim manj uši vam želim user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.11.2006 21:00:42   
tosja
Tudi pri nas so bile pred pol leta (vrtec). Dobila sem jih od otrok - v tem času sem bila dvakrat barvana, laka pa porabim - preveč!!!
PA SO VSEENO PRIŠLE.
To o laku sem tudi nenehno poslušala od staršev - potem pa sem bila ŽIV dokaz, da to NE DRŽI!!!
So pa trdovratne, tako da smo se jih rešili, ko smo preprali vse stvari v igralnici - starše pa smo prosili, da tudi doma operejo posteljnino,....

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.11.2006 13:38:25   
mikand
Očitno so se te uši razširile po vseh koncih. Prvič sem zanje slišala letos spomladi, ko so nas opozorili v vrtcu, da so se pojavile. Imam občutek, kot da so jih umetno natrosili po vsej Sloveniji. Zaloge šamponov in preparatov v lekarni morajo iti ven, ker imajo tudi te stvari svoj rok uporabnosti. Je že res, da le na vsake toliko let pride cela invazija uši in da to ni vsakdanja stvar.

Lep pozdrav,

Spremeni velike težave v majhne in majhne v nikakršnje.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2006 20:35:42   
Alisa
Punce šampon za uši ne ubije vseh gnid oz. jajčec. Teta je hčerki s šamponom, potem pa je nanesla kar veliko količino subrine-balzam za lase in z gostim glavnikom sčesala lase, ne boste verjele, da je med subrino katero je izčesala dol  bilo vidno še kar nekaj uškov in gnidic. To ji je dvakrat ponovila in so izginile.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu mikand)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2006 21:16:47   
TaRe*
Moja tavelika jih je prvič prinesla domov pred dvemi leti.Jaz sem prišla ravno iz porodnišnice z dojenčkom,ona pa od sosedov z uškami.Grrrr
Medve se jih nisva losale celo poletje.Poln zmrzovalnik sem imela špangic,pa gumic(moraš dat zmrznt,da pocrka golazen).Tara ima zelo dolge lase in raje se ne spominjam,kako sva se česale.Nekajkrat je stala pod tušem tudi po eno uro skp,tako da sva spraznile bojler vode.Potem mi je celo gospa v lekarni povedala,da lahko s tem šamponom pereš samo 4 tedne,ker potem lahko poškoduješ lasišče...vglavnem grozno.Na koncu sem se odločila,da bom kupila glavnik(na baterije...7000 sit),takrat pa so izginile(od strahu pobegnileuser posted image )
Letos so jih na začetku leta spet imeli v šoli,smo dobili listke vsi,jaz sem tamali spletala lase v kite in jih polakirala.Zaenkrat sva imeli srečo...upam,da  teh obiskov nikoli več ne bo k nam..niti k vam.

............ja,takle mamo..;)

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.11.2007 21:05:32   
anitaz
Pri nas v vrtcu jih imajo tudi user posted image user posted image user posted image  Sem danes izvedela in zdaj samo čakam, kaj bo...user posted image user posted image

Me pa zanima, kje se da kupiti ta poseben glavnik, na baterije?

Vseeno pa upam,da jih ne bo dobila....

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?