Anonimen
|
Najslabše kar lahko narediš je to, da se pozanimaš v vodstvu. Normalno, da bodo vlekli vodo na svoj mlin. Še če se kregaš in dokazuješ svoje, ti "ne dajo". Na strani ministrstva poišči okrožnico, ki so jo poslali ravnateljem. V njej so natančna navodila o tem, kako se lahko koristi dopust. Veliko nasvetov imaš tudi na tej strani, če pobrskaš nazaj po objavah, boš našla veliko uporabnih strani. Glede tvojega dopusta pa takole: - pet dni boš zagotovo koristila med zimskimi počitnicami zato zdaj to takoj javi v tajništvo in se ne pusti privleči v šolo, če imate kake obveznosti, - naslednji korak bi jaz naredila takole: po zakonu ti morajo omogočiti koriščenje 10. dni dopusta, torej si izberi naslednjih pet dni v tednu, ki ti ustreza, nikakor pa ne pred začetkom porodniške, - dva dni dopusta lahko koristiš po svoji izbiri, važno, da nista v istem tednu, torej si za en vikend izberi prejšnji petek in naslednji ponedeljek in si privošči podaljšan vikend - tole vzami po tem, ko ti bodo že dali obveznih 10 dni, - za ostalo si poglej v okrožnico, se pa bojim, da bo ostalo propadlo. Za tiste, ki so zaposlene za nedoločen čas, je seveda drugače, če ne drugo, lahko dopust za nego in varstvo med vsakimi počitnicami prekinijo in koristijo dopust. Na ta način zagotovo uspejo porabiti celega. Jaz sem med svojo (najprej) bolniško potem pa še porodniško koristila predlanski in lanski celoten dopust. Ko je ravnatelj ugotovil, da bom dopust za nego in varstvo prekinjala, mi je sam ponudil, da lahko po izteku porodniške koristim CELOTEN lanski dopust. Ker mu s prekinjanjem povzročam preveč administrativnega dela.
|