Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Učiteljice, poznate zakone? 19.3.2006 22:12:20
|
|
|
|
kepa*
|
Namreč potrebovala bi nasvet oz. informacijo. Z 11. marcem sem zaključila s porodniško, zdaj pa sem še na dopustu, ki mi pripada od lani. Najprej so mi povedali, da vsega lanskega dopusta ne morem porabit, da mi pripada le 18 dni. Ok, v redu. Določimo termin, ko moram ponovno v službo (6.4.2006). Prejšnji teden pa me kliče tajnica, da ne morem izkoristiti vsega preostalega dopusta naenkrat, ampak ga lahko med šolskim letom le 8 dni. Torej moram v službo 10 dni prej. torej lahko izkoristim le 8 dni. Je to res? Velja to tudi za tiste, ki koristimo dopust po koncu porodniške? To me je kar precej negativno presenetilo. Ve katera to bolj natančno? Hvala.
|
|
RE: Učiteljice, poznate zakone? 19.3.2006 22:32:21
|
|
|
|
kepa*
|
Hvala, sem že našla. Preostali dopust naj bi se izkoristil med počitnicami.
|
|
RE: Učiteljice, poznate zakone? 20.3.2006 10:01:41
|
|
|
|
Anonimen
|
V primerjavi s prakso je to, da so ti dali 8 dni, že prava izjema. Zakon namreč pravi, da se dopust praviloma (to vsi berejo kot "mora") koristi med počitnicami in da delavec lahko po svoji izbiri koristi le 2 dneva pa še ta dva ne v istem tednu. Obstajala je ena okrožnica ministrstva z navodili o koriščenju letnega dopusta v primeru porodniških ampak je lepo elegantno izginila z njihove strani. Kolikor mi je ostalo v spominu je bilo tudi tam tako kot sem zapisala zgoraj, le 10 dni, ki jih moraš nujno koristiti v tekočem letu, se lahko koristi tudi med poukom, če se med letom ne more. Tako da si zadevo rešila še kar ugodno. No, jaz sem do koriščenja celotnega lanskega dopusta po porodniški prišla po drugačni poti ampak s precej živciranja in teženja z lastnimi pravicami. Vidim, da začenjava nekje skupaj - jaz 3. aprila. Kaj naj rečem... bomo preživeli eh.
|
|
|
|
RE: Učiteljice, poznate zakone? 20.3.2006 19:23:18
|
|
|
|
Gina
|
Selena, okrožnica je govorila o dopustu, ki ga moraš koristiti pred nastopom porodniške, ki ga meni še niso dovolili sploh koristiti, potem kasneje pa so določili, da se mora dovoliti koristiti dopust tistim, ki ga ne morejo drugače koristiti. Zaradi vseh procedur in zapletov, sem jaz zahtevala takrat, pred nastopom porodniške, naj mi napišejo in podpišejo, da lahko dopust koristim po porodniški, preostali namreč. In so mi omogočili, ker so mi 10 dni nezakonito ukradli, kakor ga bodo tebi, kepa. Ampak lahko bi pa težili, da moram koristit med počitnicami. Škoda ker nisi prekinila dopusta za nego, kepa, tam bi ga lahko vmes pokoristila. Pa poglej še malo po okrožnicah, mogoče še kaj najdeš koristnega tam, ali pa na sviz pokliči, bodo tudi vedeli kako in kaj. Ker to je pa čisto nepravična kraja denarja, če te ogoljufajo za težko prislužen dopust.
|
|
|
|
RE: Učiteljice, poznate zakone? 24.3.2006 15:09:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Gina, v tej okrožnici je bilo govora tudi o dopustu po porodniški. Se spomnim primera, ko naj bi učiteljica prišla v službo konec maja ali junija, ministrstvo pa ji lahko na prošnjo ravnatelja odobri celoten lanski/letošnji dopust.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.