Jančika_
|
OK, gibanje vsekakor pomaga, a pri teku recimo pokuriš tako malo kalorij, pa od napora dobiš toliko večji apetit (česar ponavadi niti ne opaziš), da je učinek blizu nule. Ne govorim samo iz svojih izkušenj - če pobrskate malo po kakšnih tekaških forumih, najdete veliko tega, pa še kakšen izračun. Kakorkoli vzameš, ključna je prehrana. Sama sem v zadnjem času shujšala 7kg, kar je na mojo višino (152cm) kar precej. Držala sem se Montignaca (in se ga z grešnimi presledki še držim); že v preteklosti je bil pri meni to edini način za izgubo špeha in za zdravo prehranjevanje. Vsakič je bila izguba trajna in sem doseženo težo vzdrževala brez problemov - pač do naslednje nosečnosti, ko sem se spet zredila. Preden sem se lahko lotila hujšanja (prej sem še dojila), sem precej športala - pa ni šel dol niti gram. Morda bi bilo drugače, če bi tekla bistveno več, recimo preko 100km na teden, to pa je obseg, ki ga zaenkrat niti ne želim doseči. Skratka, samo z neko normalno športno aktivnostjo ne bo šlo veliko dol. Je pa res, da gre to z roko v roki - ko se lotiš športa, ti kvalitetna prehrana postane bolj pomembna, ker hitro opaziš, kako vpliva na tvoje počutje in dosežke. In nikakor ni treba iti teč za uro in pol. Tudi pol je dovolj. Če se pri tem držiš neke razumne prehrane seveda. Sicer pa, HuAnita - saj sem ti to že vse povedala a ne . In moja ponudba, da greva kdaj skupaj teč, še vedno velja.
|