|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Učenje tujega jezika v vrtcu
18.9.2008 11:12:56   
maretek
Zanima me, v katerih vrtcih imate učenje tujega jezika v kurikulumu, se pravi, da je poleg vzgojiteljice (recimo) dve uri  na dan zraven tudi učiteljica tujega jezika. Kdo to plača? Kako to poteka? Na kakšen način si je vrtec sploh zagotovil to izvajanje?
Najlepša hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Učenje tujega jezika v vrtcu
18.9.2008 11:19:42   
rikica
Pri nas na Ptuju je to vključeno v ceno vrtca.Angleščina,nemščina,ples,ampak misklim da ne traja dve uri.Je pa za otroke od 3 let dalje.

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2008 16:33:39   
hillmagic
ja mene tudi zanima če katera ve kako je s tem, ali ima izkušnje na to temo...Moja dojenčica in jaz se veliko učiva že sedaj v angleščini, ker se jaz z partnerjem tako pogovarjam ker je iz tujine. Pa me res zanima kako je s tem v vrtcih???obstaja ta možnost ne da kdo jo podpre Kamu je potrebno to sporočiti?

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu rikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2008 23:00:27   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: rikica

Pri nas na Ptuju je to vključeno v ceno vrtca.Angleščina,nemščina,ples,ampak misklim da ne traja dve uri.Je pa za otroke od 3 let dalje.

Ptuj ima to super urejeno. Vsi vrtci po Ptuju imajo učiteljico (1oseba) ki potuje po vrtcih. Tako so v učenje TJ vključeni VSI otroci brez izjeme.

Glede na to, da imate doma "native speakerja" ti svetujem, da ga maximalno izkoristite. Ni boljšega učitelja. Zakaj bi sploh potrebovala dodatno učenje, če se v tujem jeziku pogovarjate doma.

(odgovor članu rikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2008 21:24:49   
*kinnie*
Pri nas je učenje angleščine prostovoljno in je plačljivo. okoli 27 eur za 20x po 30 min, uči jih pa učiteljica iz OŠ. V naši skupini so k angleščini vpisani vsi otročki, katere so vzgojiteljice predlagale. Ker so zelo starostno nehomogena skupina imajo možnost angleščine ta starejši,...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2008 8:31:07   
tojeto1
Pri nas v Ljubljani - vrtec Pedenjped imajo 1x na teden angleščino in je vključena v sklop vrtca. Traja 45 min in je za otroke od 4.leta naprej. Nič ne plačamo dodatno. Baje gre za nek mednarodni projekt.

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2008 9:42:21   
diva 4
Naš vrtec pa ima učenje tujega jezika (ang, nem) preko zunanjih izvajalcev (ljudska univerza) , ki poteka v prostorih vrtca . 25 urni tečaj pa stane 98 € user posted image . Me zanima vaše mnenje. Meni se to zdi predrago.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.10.2008 21:07:53   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: tojeto1

Pri nas v Ljubljani - vrtec Pedenjped imajo 1x na teden angleščino in je vključena v sklop vrtca. Traja 45 min in je za otroke od 4.leta naprej. Nič ne plačamo dodatno. Baje gre za nek mednarodni projekt.

Če je projekt se ne plača. Res je.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2008 8:39:13   
sonchek
Meni se zdi brezveze učit otroka angleščino če ni v sklopu vrtca in če ga potem ne boš vpisal sam naprej...
Kokr se jaz spomnim v šoli začnejo z ang. šele v 4.razredu..se pravi da bo od 1-3 že itak vse pozabil, če se umes ne bo učil..tako da je pač potem potrebno ga peljat tudi naprej...kokr sem jaz seznanjena je tečaj če ga sam plačaš okoli 300€user posted image , kar se meni zdi absolutno preveč za to, kar ga učijo potem v šoli...raje dam potem za tečaj kakšnega drugega jezika sli pa kakšno nadaljevanje učenja jezika, da si ga malo bolj izpopolni...

Raje dam otroka v kakšen tečaj plesa, ali kaj podobnega, da se malo razmiga..to ji bo vedno prav prišlo...

No to je samo moje mneje...
pa srečno...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.10.2008 13:37:02   
Pikca
Po moje pa ni brezveze tako zgodaj začet; kot so nam razložili, otrok v tem obdobju dobi občutek za tuj jezik in se ga uči drugače(podobno kot otroci v večjezičnih družinah) kot pa potem v OŠ, ko besede prevaja. Seveda, tudi učitelji naj bi imeli temu ustrezen pristop (govorijo skoraj izključno samo angleško). Če bi imela možnost jo vpisat dopoldne v sklopu vtrca, bi jo takoj, kljub razmeroma visoki ceni, žal pa je pri nas možno samo po 3. uri, in sem jo potem raje vpisala k plesnim uricam.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2008 11:19:01   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: diva 4

Naš vrtec pa ima učenje tujega jezika (ang, nem) preko zunanjih izvajalcev (ljudska univerza) , ki poteka v prostorih vrtca . 25 urni tečaj pa stane 98 € user posted image . Me zanima vaše mnenje. Meni se to zdi predrago.

Meni je predragouser posted image .

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.10.2008 11:23:01   
*kinnie*
Meni se zgodnje učenje zdi smiselno....in ne vidim potrebe, da bi jo vpisala v ne vem kako drag tečaj....nenazadnje tudi sama znam angleško in se je naša punčara precej naučila že doma, tole v vrtcu bo zanjo samo nov pogled na jezik....pa nisem ena ambiciozna mama, ki bi otroka silila....otroka pač zanimajo različne stvari....user posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Kaj jesti ob prehladu?
Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatre...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......