|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Učenje otročka
28.10.2008 8:38:09   
Branka Teržan
ZDRAVO.
NAJ SE VAM NAJPREJ PREDSTAVIM. SEM BRANKA IN SEM MAMICA DVEH MALIH PRINCESK, JULIJE(3)user posted image IN SANJE(1)user posted image . VELIKOKRAT SE SPRAŠUJEM, KDAJ JE TISTI PRAVI ČAS, DA PRIŠNEŠ OTROKA UČITI KOT NA PRIMER ŠTETI IN PISATI. MORAM POVEDATI, DA OBE HODIJO V VRTEC IN DA JE SPLOH JULIJA OTROK, KI IMA RADA RED.  PA ME ZANIMA KDAJ STE VE PRIČELE S TEM? KAKŠEN JE BIL ODZIV NA VAŠO POTEZO? user posted image

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 28.10.2008 9:50:38 >

Moja pikapolonica Julija 2005.
Moja čebelica Sanja 2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: UČENJE OTROČKA
28.10.2008 8:42:29   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Branka Teržan

VELIKOKRAT SE SPRAŠUJEM, KDAJ JE TISTI PRAVI ČAS, DA PRIŠNEŠ OTROKA UČITI KOT NA PRIMER ŠTETI IN PISATI.

Ko sam pokaže zanimanje za to. Če prej ne, se v šoli vsega naučijo.

(odgovor članu Branka Teržan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2008 8:52:27   
frutka_
Ljuba duša pri 3-eh letih nekateri otroci še ne znajo barvice držati s palcem in kazalcem kaj šele da bi pisali simbole.
Če ima deklica rada red ji ponudi raje kakšne likovne zaposlitve ali pa kakšne "naloge" v stilu Cicidoja, kjer se lepijo nalepke ali pa se šteje na prstke. Za pisanje še imata čas.
Toplo vama priporočam knjigo od Lile Prap "Živalska abeceda". Tako se začne učenje. Spontano, preko igre. Če sploh otroka interesira.
Pa srečno!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2008 9:45:30   
Naja30
Po moje je tudi to vse spontano. Sej z otrokom se že od začetka igraš kakšne igrice, pa šteješ zraven... Ne vem, zakaj bi bila neka meja, kdaj se začne učit otroka neko stvar. Jaz moje nisem učila štet, da bi rekla, zdaj jo bom pa naučila. Pač skozi igro je začela malo štet - en, ti, pet, osem... Vse to so začetki. Potem pa nadgrajuješ in ga popravljaš in se spontano nauči.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: učenje otročka
28.10.2008 9:57:27   
Katrin
Učenje v tej dobi je spontano in pa kar je pomembno: poteka preko igre user posted image  Otrok sam pokaže, kaj ga zanima in kdaj ga zanima določena stvar.

srečno user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Učenje otročka
28.10.2008 10:20:02   
nuala
Rusi začnejo otroke učit pisat ( črke ) in brat pri 3 do 4 letih, angleži pri 4- 5, grki pri 5 -6,  v Sloveniji s tem počakajo do 2. razreda devetletke.
Osebno mislim, da je za otroka do 5 leta bolje, da se veliko igra ( predvsem zunaj ), osvoji kolo, žogo, plavanje, risanje v raznih tehnikah in različne materiale za izdelovanje vsega mogočega. Pravljice naj jim po mojem berejo starši.
Mojadva sta prej pokazala zanimanje za številke, kot za črke. Ampak pred 4. letom ne.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2008 11:26:44   
Zamima
moja bo stara dve leti in štejeva tak v hecu, pač prstke (do 5), stopnice (do 10), ampak njej je najbolj všeč št. tri (zna pokazati s prstki koliko ima v akvariju ribic) in koliko je stara (2).
Ampak to delava tako za igro, ne da bi jo UČILA. Se strinjam z nualo, da se zdaj naj raje igra. user posted image

< Sporočilo je popravil Zamima -- 28.10.2008 11:28:41 >

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2008 11:43:56   
mojčika
Naša 2,5-letnica že nekaj časa šteje do 10, naučili smo se tako, da smo premagovali stopnice, ki jih ne mara zelo. Rada je, če jaz pišem, reče mi, mama piši M,C,I... sama seveda ne piše simbolov. Učenje je pa tudi kaj drugega seveda kot samo črke in številke, je še čas...

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2008 0:09:38   
Marogica

DA PRIŠNEŠ OTROKA UČITI KOT NA PRIMER ŠTETI IN PISATI.  PA ME ZANIMA KDAJ STE VE PRIČELE S TEM? KAKŠEN JE BIL ODZIV NA VAŠO POTEZO? user posted image

Učiti...kakor vzameš. Moj ta starejši je sam hotel že pri 2,5 letih in si je želele "igrati črke"...tako sem mu morala pisati črke in številke, on pa je govoril, kaj sem napisala... VEndar je to bila zanj IGRA, ne pa učenje, v klasičnem smislu.

Ta mlajšega, ki bo decembra star 4 leta to niti pod razno ne zanima, zato, se tega tudi ne "učiva" oz. to sploh ne prakticirava tako, da mu kakršnekoli črke ali številke pišem, on pa ponavlja.

Mislim pa, da se otrok največ nauči skozi igro, ko šteješ igrače, predmete, prste....iz pesmic, knjigic, ki jih bereš, otrok pa posluša... In seveda je marsikaj odvisno od zanimanja tvojega otroka...

V glavnem...ne skrbi, tudi tvoji dve punčki bosta znali pisati in brati....ko bo prišel njun čas...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 9
29.10.2008 0:10:57   
Marogica
Aja, pa dobrodošla na forumuuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.10.2008 12:18:07   
Branka Teržan
joj hvala. no sej sploh nisem tako mislila kot ste si nekatere razložile. ne učim je črk in številk čeprav že sama šteje do desetuser posted image čeprav ji nisem nikoli rekla sedaj pa moraš šteti. in tudi pod naloge sem potegnila z ringaraje - otroški kotiček- naloge od 3-4 let in jih prav rada rešuje. povezuje dele živali ali pa kakšna zaporedja. je sploh ne silim. s tem kdaj pričeti otroka učiti sem mislila bol na te svari ne pa na "šolsko učenje".
poleg tega že sama napiše črke a.e.i.o.u.o l.f.b.v.p.d.c.č.h.t. sicer bolj tako ampak jaz jo pač spodbujam kadar ima voljo.user posted image je pa tudi v vrtcu in se tam že marsikaj nauči tako skozi igro, ker je v skupini s 4 do 5 letniki in je kar na njihovi reziniuser posted image jaz pa jo doma po naročilo oziroma predlogu vzgojiteljice dam kake "naloge" kot so na netu, in osebno mislim da ni s tem nič narobe ker ona sama pride k meni in reče da bi se rada učila tako kot teta Maja in ati.

vsem hvala za odgovore takšne in drugačne i se opravičujem če vam je ob vprašanju malo zrasel tlak. to ni bil moj namen. user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.10.2008 12:28:03   
Branka Teržan

eno vprašanje. kako se da slika gor pod ime?

hvala

Neposredna povezava do sporočila: 12
29.10.2008 13:05:54   
kaya2007
takoj na začetku se je treba naučiti šteti! naša je stara 17mes in šteje že do 4!

no, malo se hecam, pač otroku skozi igro približaš te zadeve, če ga seveda zanima, drugače ga bojo pa že v šoli naučili. naši je fino, da šteje gumbke, rožice v knigici itd., ampak to počneva bolj zato, da jo malo zamotim user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
29.10.2008 13:31:31   
lumpa6

eno vprašanje. kako se da slika gor pod ime?

hvala

V PROFILU NAŠTIMAŠ AVATARuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
5.11.2008 13:16:49   
Branka Teržan
V PROFILU NAŠTIMAŠ AVATAR

mi ne rata nevem mogoče mam prevelike slike. bom mojmu rekla.

vseeno hvala

Moja pikapolonica Julija 2005.
Moja čebelica Sanja 2007

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Finance v družini
Michonne RR

Kako imata s partnerjem razdeljene finance?

Vse imava strogo ločeno (13%)

Stroške si razdeliva ostalo vsak porabi po svoje (17%)

Vse porabiva skupaj po dogovoru (68%)

Z denarjem upravlja samo partner (0%)

Z denarjem upravlja samo partnerka (2%)

Število vseh glasov: 53

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!