|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tuji državljan
15.6.2006 19:45:11   
Anonimen
Malo bom zakomplicirala.user posted image Torej,trenutno sem samohranilka.Imam pa kar v redu vezo in bi jo rada potrdila še pri matičarju.Vendar pa je moj izbranec Makedonski državljan-zaenkrat.Ker pa nameravam zaprositi za neprofitno stanovanje ,me zanima kako je potem s tem.Imam dva otroka od prej,sem samohranilka.Če bi se poročila,verjetno več ne bi bila samohranilka,ne vem pa,če bi še spadali v mlado družino-mislim-kako obravnavajo njega?Državljanstva verjetno ne bo dobil kar tako,stalne delovne vize tudi ne.Kolikor pa vem,pa lahko na razpisu za neprofitna stanovanja sodelujejo le tisti,ki imajo stalno vizo ali državljanstvo RS.Upam,da veste,kaj sem hotela vprašati in,da se katera spozna na te zadeve.Mogoče bi mi pa do nadaljnega bolj ustrezalo,da se delam,da sem samohranilka in se pač še ne poročim?user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tuji državljan
15.6.2006 19:49:18   
Anonimen
Ker vlogo za stanovanje oddajaš TI, je pomembno, da imaš TI državljanstvo EU. Če se poročita, ne biš več samohranilka, pa čeprav imaš dva otroka od prej. Štel se bo tudi njegov dohodek in če je on starejši od 35 let, niste več mlada družina.
Počakaj s poroko, dokler ne mine pritožbeni rok na razpisu. Veliko na boljšem si kot samohranilka, kar se točk tiče. Če pa stanovanje dobiš, se lahko poročiš takoj po podpisu najemne pogodbe in njemu potem morajo dovoliti bivanje v tvojem stanovanju. Pa še vzeti ti ga zato ne smejo.
Za bolj točne kalkulacije mi pa napiši kaj več.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2006 20:14:49   
Anonimen
Kaj točno pa naj še napišem?
Torej moja situacija je taka:
-samohranilka
-dva otroka
-plača okoli 100.000,00 SIT + otroška dodatka za otroka
-preživnine od bivšega ne dobivam
-od jamstvenega sklada imam v teku-je še na sodišču,da dobim odločbo o neizterljivi preživnini ali nekaj takegauser posted image
-že nekaj časa sem s tem moškim
-star je 33 let
-drugo leto naj bi bil v naši regiji razpis za neprofitna stanovanja,bo star 34 let
-ko se poročiva,bo moral najti službo v Sloveniji;mimogrede :kako je s tem,če državljan Makedonije išče službo v Sloveniji?
-moral bo dobiti bivalno vizo in delovno vizo,to še ne vem kako izgledauser posted image
Kako bi bi bilo ,če se poročiva?Izgubim točke za samohranilstvo ali še kaj drugega?user posted image
Oh,ta naša demokratična država....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2006 21:51:06   
Anonimen
Aja,pa še eno vprašanje sem pozabila:kaj pa,če imam otroka še s tem,sedanjim partnerjem?Ali to kaj spremeni zadeve.Itak ga načrtujeva,tako,da bi bilo čisto vseeno,če je že malo prej.Kaj pa,če imam še enega otroka,sem uradno poročena,on bi moral pa po sili razmer še vedno živeti v Avstriji-kjer živi sedaj pri starših?Joj,kako so zapletene te zadeve.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2006 21:58:10   
jasnika
kerensa, tudi jaz sem na prejšnih razpisih sodelovala kot smaohranilka, kar pa po njihovem nisem SAJ JE ZNAN OČE OTROKA IN ZANJ PREJEMAM PREŽIVNINO to je kao njihov zakon in sem imela kor samohranilka 0 točk-žalostno ampak resnično, kljub temu da imam iz csd papir da sem samohranilka oni oz stanovanbjski sklad tega ne prizna.
zato pa smo sedaj dalo vlogo kar skupaj, bo vsaj večje stanovanje, pa še nosečka sem jupiuser posted image
lahko noč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2006 22:00:31   
Anonimen
Jaz sem tudi za samohranilstvo dobila 0 točk,ko sem enkrat sodelovala.In to zato,ker še nisem imela uradno odločbe iz sodišča,da se preživnine ne da izterjat.user posted image

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.6.2006 0:25:54   
yudit
pozdravljena anonima, glej jaz sem tujka tuki porocena trenutno mam  vizo za nedolocen cas. glede delovnega pa si lahk zrihta osebno delovno dovoljenje. ce pa se nima slovenskih papirov nevem, samo vem da vsi drzavljani evrpske unije lahk dobijo delovno dovoljenje, za dolocen cas dela tukaj v sloveniji. vsi keri so iz evropske unije lahko so tu in delajo, ter si pridobijo zacasno delovno dovoljenje. glede poroke pa ti lahko recem da , ce se porocita tu v slo moras ti ( dati jamstvo za njega) oziroma moras imeti svoje stanovanje. ne mores imaeti neprofitnega ce se mislis z njim zenit, pa doloceno cifro  denarja za prezivetje ker bo on pri tebi. tak je pri nas in zdaj ko sam si zrihtala stalno prebivalisce je moj mogo it, z mano in me prijavit na svoje stanovanje, pa se mogo je met  kopije in originale pogodbe o njegovem stanovanju, da je njegova last. ker drugace meni nebi dovolili biti tu ce nebi on meo mene s cim prezivljati. no upam da sam ti kaj pomagala, lakh pa tud se povprasate na obcini tam ki si, ker ti bojo se najbolj podrobno povedali. malo komplicirajo al ni neke sile....lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.6.2006 6:25:16   
skuštrana
Jaz sicer ne vem nič glede neprofitnih stanovanj, vem pa kako je glede prijave bivališča. Če se poročita potem bo verjetno dobil stalno vizo. Še boljše je, če že imata otroka. Dokler ne dobi službe boš morala ti jamčit za njega ( za preživetje mora imeti mislim, da minimalni cenzus). Prijavi se tam , kjer si prijavljena ti (mora imeti bivališče). Če se ne poročita pa so stvari še težje.
Pismo, sem ravno včeraj vrgla stran zgibanke na to temo (dobiš jih na občini, vsaj pri nas je tako). Tam vse tako lepo piše, na kakšne načine vse se lahko pridobi viza za stalno bivanje in kasneje državljanstvo. Pojdi na občino in vprašaj, če pa jih nimajo mi pa javi, pa ti jih bom probala jaz zrihtat.

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.6.2006 18:43:33   
Anonimen
Bom najprej odgovorila Jasniki - pojm "samohranilka" pomeni (v zakonu), da je to samska ženska z otroci. Ne glede na to, ali je oče otrok znan ali ne. Ne glede na to, ali za otroke prejema preživnino ali ne. Samohranilka je mati brez partnerja (očeta otrok ali drugega).
Stanovanjski sklad, ki je državna ustanova, si torej ne more in ne sme zakona tolmačiti po svoje. Na tak način, kot si ga ti opisala, ne. V takem primeru pritožba, če ni upoštevana, pa posebna tožba na sodišču. Kajti glede na to, da je pojm "samohranilka" zelo natančno opredeljen, ni alternativ. Samohranilka NI (samo) ženska, ki ima otroka, pa ne ve, čigav je, ampak tudi mati otroka, čigar oče je znan, vendar z njim ni skupaj. Razlogi za prekinitev zveze pa niso v razpisu omenjeni niti z eno besedo, torej to, da sta šla dva prostovoljno narazen, ni opredeljivo s točkami (niti ni kaznivo, lepo prosim).

Uff, ostalo pa izračunam nekoliko kasneje.

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.6.2006 22:58:13   
kentaver
Če si želi zrihtat delovno dovoljenje v slo, mora najprej najti delodajalca, ki bo jamčil zanj, pa še vedno ga na zavodu za zaposl. lahko zavrnejo. Če preden bo imel urejeno kakršnokoli bivanje v slo, naredita otroka, lahko zaprosiš (ti moraš, ne on!) na uradu za tujce za združitev družine in na ta sistem dobi najprej začasno vizo. Če se poročita, na podoben sistem daš vlogo za zač. vizo. Po enem letu spet vlagaš več ali manj iste dokumente, in mu vizo podaljšajo za pet let, s tem da po enem letu lahko zaprosita za stalno vizo ali za državljanstvo (za drž. mora najprej opravit izpit iz slovenščine). Tako je vsaj za Hrvate, mislim, da za Makedonce ne bi smelo bit drugače. Pejt se pozanimat na Urad za tujce, v kraju, kjer živiš. Pa ful sprašuj, vse moraš izvleč iz njih, sami bolj malo povejo. Pazi: za vsak dokument jih vprašaj, če mora biti sodno preveden in notarsko overjen! Da ne bosta petkrat hodila v Mak. Kar se prijave v stanovanju tiče: če nisi prijavljena na naslovu, kjer živiš, ga lahko prijaviš tam, kjer si ti stalno prijavljena, oziroma ga mora (in ga lahko) lastnik tiste nepremičnine (naju so rešli starši). Za prvo vizo mislim, da je edina opcija, da z lastnikom sklene najemn. pogodbo - to sem že malo pozabila. Overjena pogodba se potem priloži vlogi za vizo. Po prvo vizo bo moral na slo. ambasado v Makedonijo. Nočem te strašiti, ampak dokler ne bo imel stalne vize, bo najbrž težko dobil službo tukaj, razen, če ima deficitaren poklic (če je tako, potem obstaja lažja opcija, hitro dobi državljanstvo, ampak tega žal nepoznam). Pripravita se na bitke z birokrati. Veliko vztrajnosti in sreče vama želim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.6.2006 22:23:26   
butara
1. Ne drži, da bi za dovoljenje za začasno prebivanje zaradi združitve družine morala imeti otroka. Dovolj je, da sta poročena.
2. Lahko se prijavi v neprofitnem stanovanju, ki ga plačuješ ti, ni potrebno nobeno soglasje lastnikov, pomemben je pa seveda tvoj dohodek. Zdi se mi malo prenizek, pa upam, da se motim.
3. Delovna dovoljenja so prava znanost. Če nima nekega deficitarnega poklica, mora najti delodajalca, ki bi ga bil pripravljen zaposliti, potem bo delodajalec uredil dovoljenje. Plača se taksa (2 leti nazaj je bila 18 tisoč), kar je mala malica proti vsem ostalim taksam za papirje in sodno overjene prevode, ki jih bosta potrebovala za poroko in dovoljenje za začasno prebivanje...
Pa vso srečo!

(odgovor članu kentaver)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.6.2006 3:46:41   
Anonimen
Butara, tukaj te pa moram popraviti v točki 2. Ne drži, da ona ne potrebuje soglasja Občine, da se on prijavi v neprofitnem stanovanju. To seveda lahko naredita, ja, na lastno pest, ampak Občina je lastnik stanovanja in v Zakonu ter v Najemni pogodbi vse lepo piše. Če to naredita, je to lahko razlog za odpoved najemne pogodbe. Kar pa pomeni, da ne ostane brez stanovanja samo on, ampak tudi ona in otroci.
Pri stanovanjih od Občine se to ne splača. Je bolje prositi za njihovo pisno dovoljenje. Tako ali tako ga ožjim družinskim članom odobrijo v 99%-ih primerov. Razen takrat, ko bi povečanje stanovalcev presegalo njihove kriterije o površini na prebivalca za več kakor 50%. Njihov resnični minimum je 4m2 na stanovalca. Če sta torej samo ona in otrok in imata npr. garsonjero 20m2, je to še vedno dovolj, da se prijavi še otrokov oče.
Nisem še slišala za primer, da ne bi dovolili česa takega.
Aja, pa njen dohodek pri prijavi nima nič.

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 20.6.2006 3:47:20 >

(odgovor članu butara)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
20.6.2006 8:34:39   
butara
Kerensa, niti slučajno se ne mislim prerekati s teboj, niti česarkoli dokazovati. K najemni pogodbi se naredi aneks tako za Slovence kot za tujce. Gre za povečanje števila članov in nič drugega.
Še nekaj - ne govorim na pamet, jaz točno to situacijo živim! Ti tudi? Ali morda samo govoriš? Povej user posted image

< Sporočilo je popravil butara -- 20.6.2006 8:36:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.6.2006 11:39:12   
Anonimen
Hvala vsem za odgovore!Me pa zanima še nekaj:jaz imam plačo res bolj nizko,vendar pa sem zaposlena za nedoločen čas.Ali to kaj šteje?
On ima delodajalca,ki ga je pripravljen zaposliti.Vendar ne vem,kako se to ureja?Od ene kolegice sem slišala,da je njenega,ki je Bosanski državljan,delodajalec hotel zaposliti,pa so mu rekli,da ne more,ker je še Slovencev preveč brez službe.user posted image Ampak ta delodajalec (od kolegičinega fanta) sploh ne more dobit delovne sile iz Slovenije,ki bi pri njem ostala dalj časa.
Kar se tiče stanovanja:zaenkrat živiva še z mojimi starši,ki nimajo nič proti ,če se priseli moj partner v stanovanje.Drugo leto pa bom zaprosila za neprofitno.Verjetno bom takrat tudi že noseča,saj načrtujeva otroka.Ali dobimo točke za mlado družino,če on takrat še ne bo imel državljanstva,bova pa poročena in jaz noseča-če bo šlo po načrtih?user posted image

(odgovor članu butara)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
26.6.2006 13:23:25   
Anonimen
Glede neprofitnega stanovanja pa tole-smo 4 članska družina(otroka 7 let in 6 let).Živimo pri starših v 3 sobnem stanovanju,eno sobo(10 m")uporabljamo mi. Že šesto leto dajemo vloge za stanovanje pa ga še sedaj nismo dobili.Zdaj smo dali zopet vlogo in upamo,da se nam bo sreča nasmejala.Seveda,samo upamo!Tako,da nemisli,da boš takoj dobila stanovanje zato,ker se boš poročila in bila noseča.Vseeno ti želim srečo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
30.6.2006 18:59:33   
kentaver
Kar se dokazovanja sredstev za preživljanje tiče, moraš samo dokazati, da imaš prilive. Ni pomembno, ali imaš stalno službo ali ne. Mislim, da tudi višina prilivov ni važna - vsaj minimalc pač. Vlogi za vizo priložiš plačilne liste za tri mesece nazaj, ki ti jih v službi potrdijo. Da bosta lahko dokazovala, da ima v Slo. začasno prebivališče, bo najbrž s tvojimi starši moral podpisat najemno pogodbo (butasto, ampak najbolj simpl, če ne tudi edino možno) - mora bit overjena.

Tisto z delodajalci in zavodom je res. 

Kar se tiče neprofitnega stanovanja pa to: ne vem, ali ga lahko uveljavljaš, ker dokler ne bo imel stalne vize oz. državljanstva, ne boš mogla dokazovati, da živi s tabo v skupnem gospodinjstvu - tudi če bosta poročena in bo začasno prijavljen na istem naslovu kot ti (še ena huda logika!!! ampak važno, da papir vse prenese...). Če je s tem kaj drugače, če imata še otroka, pa žal ne vem. Res ti svetujem, da greš v lov za konkretnimi info. na ustrezne inštance, pa razložit svojo situacijo in spraševat, spraševat, težit, pa ne pusti se na hitro odpravit - oni so tam tudi zaradi tebe!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......