|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tudi mi bomo začeli delati na tem
6.3.2008 21:30:36   
Astorija
Pozdravljene punce (pa tudi fantje, če je kak tukaj gor),

sem nova na tem forumu (no ja večkrat sem že pokukala gor), danes sem sem se pa prvič prijavila.

Pa bi vam rada na kratko predstavila moj "problem". Stara sem skoraj 29 let, in si s fantom že od samega začetka želiva eno bebico, pa sva čakala in čakala na najprimernejši trenutek pa ni od nikoder prišel, leta so pa tekla in tekla. Najprej je bil vzrok moj študij (res nisem bla najbolj vzorna študentka, tako da sem kar nekajkrat pavzirala, delala preko študenta...) potem sem zamenjala fax, lepo redno opravila vse izpite in sem tik pred diplomo. Ko mi je status potekel sem se zaposlila, najprej pripravništvo, potem pa služba za določen čas. Pa sva rekla takoj ko dobim pogodbo za nedoločen čas začneva delati na tem, pa so mi enkrat podaljšali, zdaj pa je prišlo do krizne situacije tam kjer delam in so možnosti za podaljšanje minimalne oz. jih sploh ni. Pogodba se mi izteče poleti.
No pa sva spet na začetku...pisanje prošenj..., kjer koli bom dobila me zopet najpreej čaka nekaj mesecev poskusnega dela, nato po možnosti zopet za določen čas... in v najbolj črnem scenariju, se lahko zgodba ponovi. (da ne govorim o tem, da bo verjetno službo težje dobiti ker sem pri mojih letih brez otrok).

Zadnje dni sva veliko premlevala in ugotavljala, da če bova čakala na primeren trenutek bova verjetno prej stara 65 let. Pa sva se odločila (po pravici povedano mičkeno naju dvomi razjedajo, ampak je želja prevelika). Tako da začneva na bebici kar sedaj... kar bo pa bo, bom pač na zavodu, ne bom ne prva ne edina.  Službo imam namen še vedno iskati (nikjer ne piše da se bo pa kar prvič prijelo).

Sicer ne vem še kaj veliko, kako je z temi dodatki in to ko si brezposelen (ali je kaj odvisno od premoženja, partnerjevega dohodka itd...;) tako da če ima katera izkušnje se priporočam, drugače se bom pa itak še pozanimala.

Aja naj še omenim moj fant ima dokaj solidne dohodke (dokaj pravim, ne pa spet ne vem kok idealne), stanovanjski problem imava pa tudi že rešen...

Tako upam, da nisem bila predolga. Grem zdaj kondome stran pometat predno se premislim user posted image , hehe (ja že dve leti nazaj sem prenehala jemati tabletke, ker sva čakala na tist "taprav" trenutek)... Zdaj pa pošteno povedem, da sem se pa že prenačakala....

Ne vem no, so pa dobrodošla vaša mnenja oz. bolj kot mnenja izkušnje, če je bila katera v podobni situaciji.

Pozdravček vsem skupajuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tudi mi bomo začeli delati na tem
6.3.2008 21:34:47   
metkica1
Če imata, kot si napisala stanovanje in tudi tvoj je zaposlen, jaz ne bi čakala.
Ker vse poštimano itak ni nikoli, tako da ti želim, da čimprej postaneš srečna user posted image

(odgovor članu Astorija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.3.2008 21:36:37   
Anonimen
No, jaz ne bi čakala... vidva kr v akcijo. user posted image  user posted image

(odgovor članu metkica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.3.2008 21:38:53   
LunaLuna
Pravi trenutek? Kaj to sploh je?
Me veseli, da si delila svojo izkušnjo z nami. In se popolnoma strinjam s tem, kar si napisala.

(odgovor članu Astorija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.3.2008 21:39:32   
vesel
Zivjo novinka! Moje mnenje je da kar začnita,ker se ti bo vse poplačalo(otr.nasmeh,....).Jaz sem stara 25 let in sem poročena že 5,5 let in imam skoraj 3 leta staro punčko in MI NI ŽAL. Na začetku bo malo hudo,ker se boš navajala  in boš malo neprespana,...itd.. Ampak je zelo lepo,ko imaš otroka.

Zato kar pogumno,nč bat!!

druzina je zame vse!!

(odgovor članu Astorija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.3.2008 21:49:43   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: EnaNobena

No, jaz ne bi čakala... vidva kr v akcijo. user posted image  user posted image
user posted image user posted image user posted image se podpišem,če pa čakaš na pravi trenutek,ga pa ne bš dočakala,tak da punca v aakcijoooo-no pA svojga zraven vzamiuser posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.3.2008 21:56:43   
Anonimen
Hoj!

user posted image V kolikor ti ne bodo podaljšali pogodbe se prijaviš na Zavod,....(to že itak veš).
Če si bila v zadnjih 18 mesecih zaposlena 12 mesecev (torej če si v 18 mesecih nabrala 12 m delovne dobe), ti pripada denarno nadomestilo na Zavodu 3 mesece. To pomeni, da si zdravstveno zavarovana, delovna doba ti teče in dobiš 70 % povprečne mesečne plače, ki si jo dobivala v zadnjem obdobju 12 mesecev.user posted image

V kolikor nisi upravičena do tega, ker ne izpolnjuješ pogojev,.... lahko po prijavi na Zavod zaprosiš na Socialnem za socialno denarno pomoč. Pri tej možnosti se upoštevajo vsi prihodki (tvoji in partnerjevi) ter tudi premoženjsko imetje (lastniško stanovanje, avto,....). Verjetno (napisala si, da ima tvoj partner solidno plačo) bosta presegala cenzus, tako, da verjetno ne boš upravičena. Poskusiš lahko! Tukaj je več možnosti kako zaobiti ta zakon. ...user posted image

Kakorkoli!!!!! Odloči se za otrokauser posted image , tako sem tudi naredila sama. Pri iskanju zaposlitve nikoli ne boš v pravi poziciji. Če še nimaš otrok pomeni, da jih boš skoraj imela. In si za delodajalca spet pod ????. Če imaš že otroke, se bojijo, da boš veliko v bolniški. Odločitev je seveda na tvoji in partnerjevi strani. user posted image VSO SREČO!user posted image

(odgovor članu vesel)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.3.2008 22:02:11   
_ancica_
Astorija...sva v podobni situaciji. Sem namrac stara 29 (konec leta bom ze 30). Otrok se nimava, se pa trudiva priblizno pol leta, pa se nic. Sama tudi ne delam, ker sva se preselila v Kanado in se cakam na papirje, tako da se bo se malo vleklo glede sluzbe. Moj dela, tako da imava svoje stanovanje, nisva pa ravno bogata ce me razumes user posted image user posted image user posted image Jaz pravim, da vidva kar veselo na delo, ker nikoli ne ves koliko casa bo trajalo preden zanosis. Pri nekaterih traja le nekaj mesecev, pri drugih tudi do nekaj let, cas pa tece in nic ne rece. Sama bi rada imela prvega otrocka vsaj pred 32 letom in drugega pred 35, ampak nikoli se ne ve user posted image
Zelim ti veliko srece in cimprejsnjo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.3.2008 22:11:10   
Astorija
OOO sem kar presenečena ob tolikšni podpori user posted image . Hvala vam, zelo pomaga!!

Zdaj pa nočka vsem skupaj...bom poročala kako se bo situacija odvijala user posted image

(odgovor članu _ancica_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.3.2008 22:15:44   
*Mišika*
jaz sem mnenja, da je brezveze čakat na popoln čas, ker tega ni, vedno kaj pride vmes. Mislim tud da ne bosta z eno plačo imela problem preživet, ker nas je tle kr nekj k smo študentke, pa samo naši dragi delajo. tako da, če se hoče se vse da.

Želim ti da čimprej zanosiš! user posted image

... dočakala sva svoj plusek ...

(odgovor članu _ancica_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.3.2008 22:21:54   
mami33
Pozdravljena novinka!Jaz mislim,da če imata rešen problem stanovanja in da ima partner redno službo pol nimata več kaj čakat.Dlje kot bosta odlašala manjše bodo možnosti.Zato mislim,da je skrajni čas da se nardita nekaj na tem.Želim vama čimveč uspeha in čimprej poročaj o tistih dvehuser posted image .Veliko sreče!

(odgovor članu _ancica_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.3.2008 22:38:05   
Anonimen
Hiter slončkatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mami33)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.3.2008 6:52:41   
becky
astorija, ti bom razložila mojo situacijo. Stara sem 25, sem na podiplomcu. Glede otrok sva vedno pravila, da jih bova imela, ko bom jaz dobila službo, ampak te službe ni na vidiku- sem pač humanist in teh ne rabijo nikjer. moj pa ima solidno službo. Glede na to, da imam vedno hujše krče meduser posted image , sva se odločila, da bova naredila bebico (M ne pričakujem 18.3.). Stanovanje pa ravno prenavljava. Tako da če mene vprašaš, ne čakaj, ker se ti lahko hitro zgodi, da ne boš mogla takoj zanosit. pa zdaj te nočem strašit, ampak ko gledam forum, se ene trudijo že več let, pa nič. tak da: v akcijo!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.3.2008 7:13:18   
Bethany
"pravega" trenutka ne bo nikoli. Zato nič čakat, sploh pri teh letih. Jaz sem v podobni situaciji (29 let, služba za določen čas ŽE 5 LET!, stanovanjski problem rešen, moževa služba solidna), tako, da ni kaj več čakat. Na pogodbo za nedoločen čas sem pa že pred leti nehala upat...user posted image
Tako, da kar veselo v akcijo in imej tudi v mislih, da ni nujno, da se bo takoj prijelo. Pa srečno!user posted image

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.3.2008 8:18:11   
astja
Tudi jaz se strinjam - če čakaš pravi trenutek, ga nikoli ne najdeš, vedno je nekaj, kar bi še poštimal prej.

Če se pa zgodi, pa se vedno vse reši. Torej v akcijo in user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.3.2008 8:34:08   
cuddy
Astorija.
No pomagalo ti bo predvsem to, da nisi edina.
Jaz imam podoben primer, le 4 leta manj jih štejem.
Pa sem tudi premlevala pa premlevala, pa se lahko kaj kmalu znajdem v tvojih letih če bom čakala za nedoločen čas.
Če si trenutno zaposlena, pejta v akcijo, ker si boš s tem izboljšala porodniško, ne boš dobila samo tistih minimalnih 175€. Če se ti izteče poleti in ti uspe takoj zanosit, boš na zavodu še 3 mesece, če imaš vsaj 1 leto delovne dobe(kar imaš glede na pripravništvo). Če ti uspe v tem času iti na porodniško bo kulll. Drugače sem pa včeraj izvedela tudi tle na forumu, da lahko prepričaš svojega zdravnika, da te da na bolniško ko boš še na zavodu oz zaposlena in ti potem plačuje socialna? prisprevke in bom imela porodniško v povprečju dohodka 12 mesecev pred nastopom porodniškega dopusta oz pred oddajo vloge.

Lp
upam da so pomagale

< Sporočilo je popravil cuddy -- 7.3.2008 8:39:20 >

I'm not always RIGHT, but I'm never WRONG!

(odgovor članu Astorija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.3.2008 8:40:14   
Tanik
vidim, da nas kar nekaj podobno razmišlja. tele službe za določen čas so kar težavne in nas nekako ovirajo pri dojenčkih. user posted image zato pravim prav se odločate, jaz sem tudi ena izmed vas in sva se tudi odločila za bebija, ne glede na mojo službo za določen čas.user posted image  

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu cuddy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.3.2008 8:43:16   
karmen83
Sama sem sicer v drugačni situaciji kot ti (redna študentka-absolventka, 24 let), pa sva se s fantom vseeno odločila za otroka. Ampak lažje je reči kot storiti, tak da sva se trudila skoraj celo leto, preden nama je uspelo ustvarit user posted image . Zdaj ga nestrpno čakava, pa čeprav naju tudi malo skrbi, kaj bo (on je redno zaposlen, jaz pa brez vsakih prihodkov), ampak nekako se bo že razpletlo - v glavnem ni nama žal:) Tak da če si želita malega nagajivca ali nagajivko, kar pogumno v akcijo, ker pravega trenutka tako nikoli ne bo, pa še nikjer ne piše, da vama bo takoj uspelo (koliko je takih, ki čakajo na pravi trenutek, ko pa tak trenutek pride, pa se noče in noče prijet..., pa tako vsi dobro vemo). V glavnem - ti kar stran zmeči tiste kondome, vsi na forumu pa navijamo, da se vama želja čim prej izpolni user posted image

6.8.2008 nama je v življenje posijal najin sonček - najlepša dojenčica na svetu. Sabina, rada te imava!

(odgovor članu astja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.3.2008 8:56:07   
tasa.m
Jaz bi šla na tvojem mestu kar v akcijo, nas je pa kar nekaj, ki imamo podoben problem, samo da smo nekatere še študentke. Tudi jaz sem mislila počakat, da diplomiram, se zaposlim, dobim pogodbo za nedoločen čas in potem začeti na user posted image , ampak so želje premočne, pa tudi trajalo bi lahko kar nekaj časa, da najdeš službo, lahko imaš dve leti pogodbo za določen čas predno te vzamejo za nedoločen čas...
Mogoče se pa tebi vse dobro izteče in ti bodo podaljšali pogodbo, želim ti vse naj naj, pa sporoči nam tvojo odločitev.user posted image user posted image

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu karmen83)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.3.2008 9:29:49   
dolinamiru
VEDNO je pravi čas, samo tako moraš razmišljati. Okološčine o katerih razmišljaš poskušaj pogledati z drugih zornih kotov. Vedno imamo zadosti časa, samo vzeti si gaje treba, vedno imamo zadosti prostora, samo navlako moramo pospraviti, vedno imamo zadosti denarja, samo prerazporediti si ga moramo....... Če tako razmišljaš se vedno pojavijo novi ugodni pogoji, da lahko svojo(vajino) željo po otroku ustvariš takoj. Pozitivno razmišljanje je bistvo, ne razmišljaj o tem kaj bo kasnej, kaj bo z službo , kaj bo z denarjem , razmišlljaj o zdravem otroku, ki si ga tako želita. Službe so bile in bodo, denarja je vsak dan več............,
Človek pa je nakaj, kar se rodi enkrat, enkrat živi in enkrat umre in srečen je lahko če ima strarše, ki jim je pomemben ON in ne stvari, ki jih je že itak preveč

žellim ti veliko veselja ob "delanju na tem" in čimprejšnji zagledani user posted image in/aliuser posted image .

dolina

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.3.2008 9:43:56   
Petra1111
Tudi pri meni je bilo podobno- najprej faks, potem pripravniška, služba za nedoločen čas,stanovanje,... Sedaj imava vse pogoje izpolnjene, za user posted image se pa trudiva že kar nekaj časa in do sedaj nama ni uspelo. To ti pišem zato, ker če bi še enkrat lahko šla skozi to, bi na prvo mesto postavila user posted image , potem pa vse ostalo. Ostalo se že uredi-mogoče ne takoj, se pa. Torej moj nasvet ... POJDITA V AKCIJO!!!

(odgovor članu dolinamiru)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.3.2008 10:34:49   
lunica 85
punca kar v akcijo ,saj služba,še vedno pride.vedno se potem ko najmanj pričakuješ pojavi prosto delovno mesto.bebica pa tudi ne veš ali bo takoj ali čez mesec,....ti kar v akcijo in kar bo bo.pusti se usodi in boš videla da bo vse šlo kot je treba.

Čakamo na presenečenje v Januar+ju!!
Poraz premagujem z upanjem, da bom nekoč zmagovalka.Vem da bom!!!

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.3.2008 10:43:18   
little angel
v akcijo!!!!ni receno da vama rata takoj (ceprav ti zelim da vama). midva sma zdaj v 4 krogu pa se ni nicuser posted image zelim vama vso sreco pri delanju user posted image

(odgovor članu lunica 85)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.3.2008 10:43:39   
anna20
Pri meni pa je tako.... stara sem 21 let sem še na faxu, pa vendar od oktobra delava z mojim na bebici, sicer imava to srečo da je user posted image  zaposlen, stanovanje pa trenutno opremljava. Če bo bebica prej preden naredim fax, sva se pa odločila da ga bom pač dokončala izredno zato mislim da je brezveze čakati na tisti pravi trenutek,ker če bo šlo tako naprej ga ne bo nikoli,in ti je lahko kasneje žal. Zato hitro user posted image user posted image user posted image ..pa veliko sreče da čimprej zagledašuser posted image user posted image

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.3.2008 13:08:08   
*kinnie*
Jaz sem se za 1.babya odločila, ko nisem imela nič, ne službe, ne dokončanega faxa, ne rešenega stanovanjskega problema, fant pa bolj kot ne ubogo plačo....nisem najbolj svetel primerek user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Danes imamo pa vse, in kar je najvažnejše 2 zdrava otroka in upamo še na 2 !!!!user posted image

Kar hitro user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anna20)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.