Odklop
|
... je konec.Dolgo sem cakal in odlasal, ali naj se vam javim z svojo bolecino in zalostjo v srcu. Ker pravijo, da se s tem ko to poves naglas bolecine zmanjsajo, upam, da bode tudi pri meni tako. Ko prebiram te vase zgodbe in njihove usode, me je nekje globoko v sebi sram, da sem moski. A zal je to le tisti del zgodb, ki so hvala bogu ugledale luc sveta. Koliko pa jih je se vedno ostalo skritih za nasimi zidovi??? Imava cudovitega 15-mesecnega sincka, kateremu se sploh ne svita kaj se dogaja. A nekaj vseeno cuti. In ko se kljub hudi uri zelim pogovarjati in pogovoriti z njo se ona sploh ne odziva na to. Niti se ne odziva na vabila CSD-ja. Poleg tega je zadnjic vzela bolnega otroka in ga odpeljala na drugi konec Slovenije k svojim starsem. Bolj ko se mi film vrti nazaj in bolj ko berem te zgodbe v forumu, bolj ugotavljam in vidim kaj pomeni in prinese preveliko vmesavanje starsev v neko vezo. Lepo je, ce imas svoje starse zive, zdrave, na enem naslovu.Hudo pa je ko morajo oni vedeti in slediti vsak tvoj korak. Biti obvesceni o tem, kaj jes, pijes, kako se oblacis,... In kamorkoli smo sli na izlet je vedno sledilo obvezno javljanje in predaja raporta. Pa sem se poskusal nickolikokrat pogovoriti o tem z njo, a zal dlje kot do prepira ni prislo. Pa delitev svojih starsev na manj in vec vredne. Tega si nobeden nikoli ne sme privosciti. In ni jim bilo vsec, da sem vzel porodnisko.Ces a ni skoda, da bos sedaj dobil manj denarja, kot ce bi redno delal.Mogoce res, mogoce ne, samo dejstvo je da nikakor nisem mogel sprejeti, da bi dal otroka pri 6 mesecih v jasli. Veliko,veliko bi lahko se napisal, a nima smisla. Izgubil sem zaupanje v ljudi. In nekateri mislijo, da je ljubezen kot trava, ki raste na vsakem koraku. A se zdalec ni tako.Ljubezen je kot najbolj zahtevna roza, ki potrebuje ogromno nege, potrpezljivosti, casa,... zato da koncno zacveti. Tega vsega vam nisem napisal zaradi tolazbe. Predvsem bom vesel vsakega dobrega nasveta. Kaj sploh lahko po vsem se storim? Je sploh se kje kak iskrica, na katero se naj ozrem?? Hvala.
|