Natali07
|
Žal je moja drugorojena hčerkica tudi alergik, kot njen starejši bratec. Bratec bo januarja star dve leti in ima še cel kup alergij, no nekaj jih je pa prerastel, tako, da nam gre z njim na bolje. Hčerkica pa je trenutno stara 7 tednov in sem upala da so njene pikice znak čiščenja kože, ampak mi je pediatrinja ta ponedeljek v posvetovalnici rekla, da gre verjetno za alergijo. Ima pa drugačen znake kot sin (nima krčev, ne bruha ima samo cel kup pikic - mazolčkov). Mazolčki oz. pikice so se ji celo gnojile in ko sem sedaj en teden na dieti je veliko bolje, čeprav ugotavljam da poleg živil ki so povzročale alergijo sinu, da bo imela hčerka še kaj več in da je alergija bolj izrazita. To pa predvidevam zato, ker sem od njenega rojstva od mlečnih stvari jedla le sem ter tja sir in kak piškot ki vsebuje jajce. Samega mleka nisem uživala, pa jogurtov, skut... jajc pa sploh nimamo pri hiši, zaradi starejšega ki je še vedno alergičen nanje. Pri sinu sem v prvem mesecu pojedla ogromno mlečnih izdelkov in jajc. Naj pa tudi povem, da poznam kar nekaj mamic, ki so vsi njeni otroci alergiki. Pa seveda tudi mamice, ki imajo prvorojenca alergika naslednji pa nimajo nikakršnih alergij. Tako, da ni nekega pravila. Je pa res če je eden od staršev alergik, da je večja verjetnost da bo otrok alergik,če pa ima še bratca ali sestrico, ki je alergik se pa možnost še poveča. V nosečnosti mi niso naredili nobenih preiskav. Jaz sem spraševala vse zdravnike od svoje osebne, do ginekologinje, pediatrinje, alergologinje pa so si mnenja različna. Tako, da mi v nosečnosti niso svetovali nobene diete, pravzaprav so svetovali naj jem vse po spisku no razen tistega kar meni povzroča težave. To pa zato, da otroku ne bi česa primankovalo. Niti takoj po porodu mi niso svetovali, da bi šla takoj na dieto, ker ni 100% da bi naslednji otrok sploh imel kako alergijo. Jaz malo zaradi strahu, malo pa zaradi prejšnje diete (sina sem dojila 14 mesecev in bila na dieti) nisem uživala mleka in jajc, konzervansov.... Sem pa v porodnišniso nesla seboj allernovo, če bi slučajno hčerkica potrebovala mleko, da bi ji dali allernovo in ne običajnega, kajti sin je po 10 ml mleka bruhal da je bila groza.
|