|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tuširanje pred porodom
30.5.2007 13:36:49   
Anonimen
No najbrž ste nekatere že ugotovile da danes tečna rogovilim po RR in poostavljam čudna vprašanja user posted image . mogoče bo tudi ta čuden.
Ko prideš v porodnišnico in ugotovijo, da si pripravljena na porod ti dajo klistir in potem se stuširaš al kaj? Kaj če te pa pod tušem kaj prime user posted image
Opišite pot od doma do poroda. Npr: popadki, odhod v porodnišnico po ... urah, pregled, klistir, tuš, priprava na porod... ne vem nekako tako
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tuširanje pred porodom
30.5.2007 13:48:13   
Anonimen
Popadki,komaj zbudim mojga,me pelje,dobim klestir,nič tuširanja,umetni popadki,dve uri popadkov in pritiskanja in evoooo Maša jeee tuuuuuser posted image

A ti je kaj jasnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.5.2007 13:52:30   
arielca
Na CTG-ju zaznajo popadke, grem na pregled, UZ, me pošljejo rodit, se preoblečem, britje, klistir, WC, umetni popadki in čez 4 ure se rodi moja princeska. Nič tuširanja, nič komplicianja user posted image .

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2007 14:00:45   
blue sky
Meni je doma odtekala voda (po obrokih user posted image ), nato so se začeli popadki in nato gasa v bolnico. Po sprejemu na porodnem oddelku mi je babica najprej dala haljo in me poslala v kopalnico, da se stuširam, nato sem šla na ctg, kjer so mi zastavili na tisoče čudnih vprašanj (vsaj takrat se mi je zdelo, da jih nikoli ne bo konec). Nekaj časa sem bila priklopljena na ctg, kjer so se videli popadki (pa čutili že tudi ful user posted image ), nato mi je dala babica svečko, malo za tem pa gasa na wc. Pol sem pa šla počasi z mojim user posted image  v porodno sobo. Popadki so postajali vedno močnejši, počasi sem se odpirala ... Babica je vsake toliko časa prišla pogledat, kako se kaj držim in če pravilno predihavam popadke. Še sreča, da je bil moj dragi ob meni za podporo. Vsako uro je babica pogledala, koliko sem odprta in ko sem bila 10 cm, se je začel porod.

Tako nekako je izgledalo (morda sem vse skupaj malo čudno napisala user posted image ). Nikar se ne obremenjuj in še uživaj zadnje dni v nosečnosti. Želim ti pa čim hitrejši in lahek porod! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2007 14:36:01   
kjava
V lj. porodnišnici klistirju vedno sledi tuš.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.5.2007 14:43:10   
Anonimen
nogica, ti se lepo sprosti in probaj čim manj o tem razmišljati, ker je to od nosečnice do nosečnice tako različno kot hruška in fižol user posted image .

NAj te nič ne skrbi kako boš. Vse ti bodo povedali, te sproti pripravljali na vse glede na tvoje stanje. user posted image

(odgovor članu kjava)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.5.2007 14:47:49   
madela
Čudno,jaz sem trikrat rodila in niti enkrat nisem dobila klistirja user posted image  So me sicer vprašali,če ga hočem pa sem rekla,da ne in tako je bilo. Sem se pa takoj po prihodu v porodnišnico morala it tuširat,potem pa odgovarjat na goro vprašanj,nato pa ležat in predihavat popadke,do poroda. Imela pa sem srečo,da so bili vsi trije porodi tako lahki in skoraj neboleči.,ter tudi zelo hitri.
Želim ti lahek porod in čimmanj obremenjevanja.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.5.2007 17:52:40   
Maleal
Meni v MB porodnišnici nikoli niso dali klistirja.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.5.2007 18:12:52   
gaja*
Na kratko: na pregledu dobre 3 cm odprta, poslali v porodno, tam dobila novo haljo in in brisačo, šla pod tuš, tehtanje, ctg, svečka (wc - ni najbolj prijelauser posted image ), um. popadki, čaaaaakanje eno urco, predrli mehur, 2x pritisnila in sem že rodila user posted image

Želim ti čimlažji porod in ne skrbi... Vse bo šlo user posted image

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.5.2007 19:03:52   
srki
Sem pač v tuš kabini "predihala" popadek.

Meni se je prav pasalo tuširat po klistiranjuuser posted image .

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2007 19:07:12   
Jančika_
Prvi porod: s popadki na 5 minut v porodnišnico, tuš, pregled, klistir, tuš (s tem, da sem že doma stuširala, tako da sem šla v porodno sobo zelo zelo čistauser posted image ). Rodila po dveh urah v porodni sobi.

Drugi porod: v porodnišnico z razpokom mehurja, brez popadkov, pregled, klistir (ob njem dobila popadke oz. je to bil en sam ogromen popadek, ki se ni nehal eno uro, dokler nisem rodila), tuš. V Celju je miza za klistiranje v isti sobi kot wc in tuš. Na školjki sem imela že tako hude popadke, da sem potipala, če se čuti glavica in se jeuser posted image , nakar sem se po kolenih odvlekla do tuša, tam sem pa občepela in bi kar tam tudi rodila, če me ne bi prišla iskat babica, ki me je nagnala v porodno, kjer sem 15 minut kasneje rodila. Ampak mi je bilo resno povsem vseeno, če rodim v tušu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2007 19:10:57   
tinaaja
Sem pač v tuš kabini "predihala" popadek.

jaz tud user posted image sem glih komi pokonc ostala user posted image pa se voda mi je oddtekla, ko sem ven stopila. tko da nogica, ko bos tok dalec, ti bo cisto vseeno ...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2007 20:08:29   
Anonimen
No vidim da je zelo različno. Moja tečnoba je popustila in tako so se tudi razna vprašanja zmanjšala. Res najboljš da počakam in vidi kaj me čaka.user posted image
Pa hvala vsem za odgovore

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
30.5.2007 20:12:53   
eva1
Odteče voda, potem sprejem v P, klistir, tuširanje, umeti popadki...in  Aljauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.5.2007 21:03:59   
TONČI.
lj. porodnišnici klistirju vedno sledi tuš.

Točno tako. Potem pa čakaš na kvču, da tepridejo iskat. Tud če se že doma stuširaš se moraš še v porodnišnici.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.5.2007 10:38:01   
Mateja82
Ko sem šla na klistir in tuširanje sem imela že zelo močne in goste popadke,odprta 3 cm iz tuš kabine sem že lezla po vseh štirih se oblekla in se z zadnjimi močmi kolikor toliko dostojanstveno spravila na hodnik tam sem še čakala ker ni blo nobenga nikjer pa končno pride ena in me pelje v porodno čez 20 minut sem že rodila user posted image

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
31.5.2007 13:56:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mateja82)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
31.5.2007 15:32:07   
Nika v službi
Ob 23:30 redni popadki na 7 minut, pot v porodnišnico, sprejem (halja, hlačke...), CTG, klistir, tuširanje, predihavanje popadkov na hodniku, ob 1:30 sprejem v porodno sobo, potem so mi predrli mehur, dali malce umetnih popadkov za spodbudo in ob 6:10 se je rodila Nika.

Lju-porodnišnica, sept 2005

Kratkek in čim manj boleč porod ter zdravo detece!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?