|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trojni test
2.6.2005 12:59:48   
TESSA
Pozdravljene.
Noseča sem 8 tednov. Druga nosečnost. Stara pa 33. Moj ginekolog mi je na prvem pregledu rekel, da bi bilo priporočljivo, da naredim nek test, ki ga je poimenoval trojni test. Samoplačniško seveda. Kaj mogoče, katera ve kaj več o tem testu. Kaoliko pa je ta test sploh zanesljiv? Kakšni so pa drugi testi?
Zanima me tudi, kaj bi vi naredile na mojem mestu.
Lep pozdrav vsem skupaj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Trojni test
2.6.2005 15:00:07   
Anonimen
Jaz sem stara 29 let in sem januarja prvič rodila. Sama sem se odločila za trojni hormonski presejalni test in prosila mojega g., da mi to opravi. Ta test zajema UZ z nuhalno svetlino, potem pa odvzem krvi iz žile na roki. Kri gre na preiskavo v Klinični center LJ, izvidi se vrnejo približno čez 14 dni. Meni so ga kar poslali domov na dom, včasih pa pošljejo h g. Ta test preveri, kolikšna je verjetnost, da se otroček rodi z Downovim sindromom. Moj rezultat je bil 1:18000, kar je izredno mala možnost. Rizično je, če je test 1:300 ali manj. V tem primeru ti tudi opravijo amniocentezo. Plačala pa sem 13.000 SIT za ta pregled. Če bi bila še enkrat noseča, bi se odločila enako. Drugega testa za Downov sindrom ni na razpolago, vsaj pri mojem g. ne.

Upam, da sem ti kaj pomagala.:rozica:

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Trojni test
2.6.2005 15:13:07   
_katka_
Meni pa ni jasno, v čem je fora tega testa, da ga toliko priporočajo. Saj pomagati tako ali tako ne morejo. A če je pa statistika slaba, te pa pol prepričujejo, da bi splav naredila? Res ne razumem.

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Trojni test
2.6.2005 15:50:48   
Anonimen
Ne, katka, nič te ne prepričujejo. Vsaka ženska, ki se odloči it na takšne in drugačne teste, mora v naprej vedeti, zakaj gre na teste in kaj bo naredila v primeru neugodnega izida.
In vsaka se odloči sama (oz. s partnerjem).
Večina gre na preglede pač zato, da se pomiri in ne rabi ves čas razmišljat, kaj pa če bo kaj narobe...

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Trojni test
2.6.2005 16:11:41   
_katka_
No, saj nimam nič proti testiranjem. Samo moje slabe izkušnje z G se včasih malo preveč na glas oglašajo...

Srečno vsem!

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Trojni test
2.6.2005 16:43:42   
Anonimen
Mi pa ni jasno, če ti test priporoča, a ti ne more napisat napotnice, da ga ne bi plačevala? Čudno.

(odgovor članu TESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Trojni test
2.6.2005 20:29:09   
CIPRESA
Tesa, pri vseh teh testih moraš biti prej trdno odločena, da če bo verjetnost da se otrok rodi s tem sindromom velika, da boš naredila splav.
Če splava ne boš šla delat v nobenem primeru, so ti testi brezveze. Tudi če opraviš test ni 100% da je vse v redu ali da je nekaj narobe.

(odgovor članu TESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?