natasarobi
|
Dobrodošla v klub. Naš je sicer tak postal okoli 12m in kar traja, z raznimi krajšimi mirnimi obdobji ali pa nekaj je problem pri eni stvari drugič pri drugi. Kaj narest - pojma nimam: * Pri previjanju in oblačenju - kaj mu dam za igrat (da popravi ali očisti avto, mu navesim kaj na luč in jo zamajem,...), če ne gre drugače mu dam na rit planico hlačke, oblačim ga med igro ali si ga dam v naročje in se vmes malo igrava, mu intenzivno pripovedujem,... * Avtosedež: velikokrat borbe, da se usede in da ga privežem - včasih joka, se izvija, kriči, mi leze,... - dam igračo, ga poskusim zamotiti, če je hudo ga vzamem ven, narediva en krog in ponovno akcija - ko je enkrat v sedežu je potem kar mir, razen včasih , da se vmes vstavimo, dojimo,... *Voziček: smo skoraj nehali uporabljati, ker je samo odveč - jaz ga vzamem s seboj, če moram kaj nujno it iskat v trgovino - imam iste postopke kot za avtosedež Drugač je pa tako kot bi od našega brala - metanje igrač je baje faza in ga ne opozarjam več toliko kot prej, razen, če gre za nevarne stvari oz. stvari, ki se jih res ne sme metat (hrana). Včasih samo narobe ton uporabim, pa se začne jezit/jokat/kričat. Večkrat sem poiskusila z ignoranco ampak se mi zdi, da ne pali. Sedaj mu kar rečem: ja, kaj si pa hud? Kdo te je pa razjezil? Pa saj je vse dobro, grem do njega ga pobožam mu dam lupčka, pa se prej ohladi. Je pa tak, da ga takrat ne smem vzet v naročje, ker potem je še huje. Takrat ga pustim in ga vmes poiskušam z besedam premotiti. Mogoče bo kdo rekel, da sem nedosledna, kar sem mogoče res, vem, da otroci to izkoriščajo, ampak se mi zdi, da je vsaka situacija drugačna - poiskušam, da je čim manj joka. Sedaj berem eno knjigo - upam, da bom prišla do kakšne pametne metode ali pa da mine čimprej. Se je že zgodilo, da nisem šla k zobarju, pa kasneje v službo, ker ni hotel v avto
|