Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Trma in histerija pri 11 mesečniku.. 28.10.2006 8:20:23
|
|
|
|
Minka Pobalinka
|
Nismem mislila, da bom tako komalu prosila za nasvet o vzgoji, pa vendarle.. Kot sem že v naslovu napisala se pri (še ne) enoletniku pojavlja trma. Če kaj ni po njegovo se vrže vznak, brca in zreven histerično kriči.. ne joka, ampak dobesedno vrešči, tako, da je na koncu brez glasu. Imam idejo, kako bi tako obnašanje preprečila pri dvo ali več letniku, kaj naj pa naredim s tako majhnim "pamžkom", ki kazni v sobo ipd. še ne razume pa mi ni jasno... Punce, dajte mi pomagat, ker če tega ne rešimo mi bo zrastel čez glavo..
|
|
|
|
RE: Trma in histerija pri 11 mesečniku.. 28.10.2006 8:50:40
|
|
|
|
didi1
|
Oj!Moj bratranec je imel take napade pa je z glavo nabijal v zid.Pa ji je zdravnica rekla da naj nanjga zlije vodo da se bo umiril Jaz bi ga na tvojem mestu ignorirala, ga bo že minilo, ko bo vidu da s tem ne bo nič dosegu.Je že tok star da ve kako pa kaj.
|
|
|
|
RE: Trma in histerija pri 11 mesečniku.. 28.10.2006 8:54:51
|
|
|
|
Marogica
|
Narediti ne moreš kaj dosti. Jaz to nisem imenovala trma, temveč izražanje otroke volje. Saj pa je ne zna drugače, kot tako, kot pišeš. Tudi naš se je metal vznak in se še vedno meče (star 22 mes), začelo pa se je nekje okrog 6-7 meseca. Mene je bilo predvsem strah, da si kaj naredi, tako, da sem pač pazila, da ni ravno kam udaril, če se je dalo in če ni bil hitrejši od mene in se je že "počil". Kasneje smo ga začeli puščati in ignorirati. Se je izboljšalo, vendar ne kaj dosti. V roke jemat ga je nesmiselno, ker postane še bolj jezen in še bolj buta z glavo in se "meče". Zato ga pač pustimo.
|
|
RE: Trma in histerija pri 11 mesečniku.. 28.10.2006 12:11:24
|
|
|
|
jazz
|
Če se le da, ga z mojim takrat ignorirama in se naveliča...druga stvar je pa če sta zraven tast in tašča,takrat mu je seveda treba vse v rit stišat....jaz se pa obrnem in si mislim kar naj,jaz pa ne bom!
|
|
RE: Trma in histerija pri 11 mesečniku.. 28.10.2006 13:55:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Saj kaj pa bi sploh rada, a da neha to delat ali kaj? Tega tudi pri dveletniku ne bi mogla ustavit, če bi šlo za pravo trmo. Pusti ga pri miru, naj se meče in kriči kolikor se hoče. Edino dosežti s tem ne sme tistega, kar se je namenil, pa mu niste dovolili. Drugače pa bi jaz ob takih igrah težko ostala resna.
|
|
|
|
RE: Trma in histerija pri 11 mesečniku.. 28.10.2006 14:09:08
|
|
|
|
tulip
|
Poznano.... jaz sem ga skušala ignorirat, se je pač drl, pazila sem edino da se kam ne udari, ker je takrat opletal na vse strani. Ko se je nekaj časa drl, sem mu pa - oz. mu še preusmerim pozornost, mu kaj pokažem, ga kaj vprašam, ga peljem v drugi prostor...
|
|
|
|
RE: Trma in histerija pri 11 mesečniku.. 28.10.2006 14:41:15
|
|
|
|
sato
|
Vrži se poleg njega in se deri še bolj, kot on . Kot se je mamica v eni reklami, ki je bila pred kratkim tu gori. Vem, da ni smešno, je pa naš mali prejšnji teden v knjižnjici dobil "napad" trme in kričanja, pa je knjižnjičarka iz heca začela kričati nazaj- mali je bil v trenutku tiho in jo je samo začudeno gledal. Mogoče uspe.
|
|
|
|
RE: Trma in histerija pri 11 mesečniku.. 5.11.2006 8:50:49
|
|
|
|
petja
|
Hej! Smo isto stari ... in imamo tudi take izpade - vedno več jih je. Jaz jo enostavno ignoriram, ker drugega ne vem. Tamala se ponavadi vrže na tla in kriči, ampak je enostavno ne poberem - sicer se zna pa sama. En večer je ležala na hrbtu in se drla pol ure skupaj . Sploh ne morem verjet, da je tolk trmasta. In to zato, ker je nisem dvignila na stol, da bi lahko po računalniku tipkala ... Mislim, halo!!! Pa če bi ji midva kaj prej pustila to, bi še razumela, zakaj hoče to počet, ampak ji ne. Se je odločila, da bi to bila zabavna igra . Zdaj sem začela še prakticirat, da grem ven iz sobe, ko ona trmari, no, takrat se pa hitro pobere in pripuza za mano. Jaz nse nočem zadreti nanjo, zato odreagiram z ignoriranjem - se poskusila na lep način - s prigovarjanjem, lepim tonom ... pa je bilo vse še huje. Dejstvo je, da mene "pogreje" to njeno trmarjenje, zato grem ven, in se obe ohladiva (itak zdaj takoj za mano pricaplja ).
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zato bi se morali otroci več igratiIgra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?