|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trma
24.5.2006 10:54:29   
smrka
Vedno sem se bala da nebi bil moj otrok trmast. In vceraj prvic opazim pri svoji 10 mesecni tamali trmo kero sem se kar ustrasla. Je hotela piti in sem ji dala flasko.. ko je malce popila se je zacela igrat s flasko, jo je obrnila navzdol, in seveda vsa se je pospricala z vodo. Pa sem ji flaso vzela. Ona pa v jok, hitr po vseh stirih je sla za kauc in tulila kot nevem kaj. Sem jo sla vzet v narocje, ji ponudila vodico spet za pit.. in spet ista pesem. Kaj naj naredim v takih in podobnih primerih. A naj popustim, al naj jo pustim da se zjoka, ali obrnem pozornost na kaj drugega da pozabi na to kar hoce... `?
Prosim svetujte.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Trma
24.5.2006 11:20:36   
Pingvinčica
Tudi naša Tia je začela z trmo tam okoli 9 meseca. Včasih zganja tako da ne vem kaj bi naredila. Me prav zanima mnenje drugih bolj izkušenih mamic. Tak da bom še bpogledala kaj na to temo, če nimaš nič proti.user posted image

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2006 12:56:24   
ona
Naša 16 mesečnica je tudi zgodaj začela s trmo!
Jaz jo potem enostavno ignoriram,kot,da je ni,ker če jo kaj začnem cartat je še slabše,me začne praskat po obrazu,cukat za lase,...Noro,res!
če jo pa pustim na miru,kot,da jo ni,se pa počasi umiri!saj kakšnega recepta za trmo niti ni po mojem!user posted image

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2006 13:15:09   
Magi*
poznam, poznamuser posted image  ko ti takole dela, jo enostavno ignoriraj in delaj naprej, kot da se ni nič zgodilo. seveda s kančkom očesa opazuj, da si kaj ne naredi. je težko, se ti srce trga, ampak edino to zaleže. naša se je v tla metala in sem stopila čez njo in šla naprej. kaj hitro je priplazila za mano. zdaj pa samo še tuli. in to tako, da jo vsi sosedje slišijo. na srečo hitro sprevidi, da ji ne bo nič pomagalo.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2006 15:48:31   
Marogica
Kot prvo, se boš morala na "trmo" navadit, saj ni vse, kar otrok naredi po svoje, ali pa bi rad nekaj dosegel, pa mu starš na kakršen koli način prepreči (upravičeno ali neupravičeno) trma, temveč izražanje svoje volje, kar je pokazatelj, da se pač že tako majhni otročki razvijajo v samostojne osebnosti.
Pri tako majhnem otročku je težko govoriti, da bi mu naj starš kaj obrazložil, ker pač ne razume, zato je najbolje, da se mu parkrat z dejanjem pokaže, kaj želiš/ne želiš doseči, če pa uvidiš, da tako ne gre, ga pač ignoriraš. Sama sem tudi tako naredila, vendar šele po par poizkusih.
Ponavadi pa ne ratauser posted image . Si pa otrok seveda to kljub temu zapomni bolj ko si mislimo. Naenkrat pride trenutek, ko naredi točno to ali tako, kot smo se prej matrali dolgo časa.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2006 8:20:09   
balaena
Naša ima pa že pri 7ih včasih kak mini izpad, ampak za zdaj deluje preusmerjanje pozornosti.

Sem pa zadnjič na enem obisku videla, kako je fantek star dve leti fino vzgojen oz. navajen. Ko ni dobil neke igrače, je začel tečnarit, pa mu je mama rekla, nekaj v stilu "a se moraš strmarit? a boše šel na kavč? no, pojdi na kavč in se strmari!" In mali zleze na kavč, se tam uleže, nekaj sam s sabo godrnja (sploh ni več jokal), potem pa prej ko v minuti spet dol s kavča in vse ok!

Zdaj mi je žal, da nisem vprašala, kdaj in kako je začela to uvajat. Se mi je zdelo super, taka mirna rešitev za vse.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.5.2006 8:44:18   
Ninica
Tudi naša mala je že mela kar hitro take izpade trmeuser posted image .  Npr. če je tako polivala vodo ali kar koli želela imeti, kar seveda ni za njo,  sem jo vedno opozorila; Ne polivaj vode! ali To pa še ni za tebe, si še premajhna! in je seveda dobila izpad trme, potem sem jo pa samo ignorirala, ker če sem jo želela tolažit je bilo še samo slabše, tako sem jo pa pustila naj se sama ohladi in je zaleglo, se je sama pomirila. Pa še vedno je tako, če začne trmarit jo samo pustim, odidem stran (seveda jo imam na očesu), ampak pri nas to pomaga.

LP, Ninica

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?