|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tretji teden + napenjanje po jedi
14.3.2005 12:56:36   
lidija14
Moj mišek je v tretjem tednu starosti in opažam, da se mu je znatno povečal apetit - kot sem že v literaturi zasledila. Kar malo me je strah, da ne bom imela dovolj mleka - midva se izključno dojiva. Prej je lepo ponoči in čez dan spal, jedel na tri ure, zdaj pa kar naenkrat, ko se prebudi, je skoraj na uro ali pol ure, dokler res ni sit. Problem je v tem, da vmes zaspi in ga več ne morem zbuditi, razen če ga dam v njegovo posteljico in je en čas v njej, potem pa se spomni, da je še lačen in začne jamrat. A imate kake podobne izkušnje? Kako ste se lotile stvari?

Druga stvar, ki me zanima pa je, da ko se naje, mi na prsih zaspi, ko ga pa položim v njegovo posteljico, pa se začne pačiti in zvijati in napenjati in obračati glavico in podobne stvari. Zraven sicer ne joče, ampak samo jamra. Kupček pa včasih podreva, včasih pa je preveč zaspan za to in ni nič od tega. Ker sem novopečena mamica, sem malo bolj panična in me zanima, ali so to normalni odzivi in kaj ga muči ali je kaj narobe?

LP

Lily
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Tretji teden + napenjanje po jedi
14.3.2005 13:06:27   
Anonimen
Mislim, da je vse u redu z njim. Normalno je, da ga po jedi malo napenja, normalne je, da se pogosteje doji, mleka ti ne bo zmanjkalo, ker ga sproti dela, ko vleče. Ti ga samo pristavljaj in ne pusti, da zaspi med dojenjem - žgečkaj ga po bradici, da se dobr naje, potem pa le podrita kupček, da ga ne bo preveč napenjalo in tiščalo v želodčku. Vztrajaj pri kupčkanju.

(odgovor članu lidija14)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Tretji teden + napenjanje po jedi
14.3.2005 13:26:29   
piščanc
pa pozabi na triurni ritem vsaj do tretjega meseca, ti samo usliši njegove želje, pa bo najbolje tako

zbujanje med dojenjem lahko po podlplatih, po bradici, za ušeski ali pa da gneteš dojko (malo premikaš sem ter tja)

otročki ful kupčkov spravijo ven po hranjenju, in če ne gredo vsi, potem jih zvija - meni je pomagal nasvet ir RR, in ga čez dan dam spat na trebušček, pa jih sam podira (jih še najde, čeprav ga vedno po dojenju podre), ponoči ponavadi ni problemov, če pa že potem ga dvignem in malo potapkam po ritki, da gre ven, pa nazaj spat

če zaspi pred kupčkom, ga lahko podirata tako, da ga daš na trebušček ležat na tvoj trebuh, mali bo mirno spal naprej, ti pa ga tapkaj po ritki ali hrbtu, pa bo kmalu rignil, brez da bi se zbudil (tako je bilo pri naši tavelki), potem pa ga odloži

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Tretji teden + napenjanje po jedi
14.3.2005 14:41:04   
Dolina
Pri nas je bilo isto prejšnji teden. Na eno uro in pol je hotla jest in sem jo tud dojila tako. Ta teden mam pa mleka tolk, da sam ven teče, ona pa spet na tri urce papca, razen popoldan in zjutraj, ko hoče na urco in pol (al pa še prej).

Mi tud zaspimo in tud kupčke včasih spustimo (ne podremo). Zato se pa pol zvija. Ampak ni hudga - prebava se navaja in počasi se bo tud to uredilo.
Kako kupčke podret, je pa že ninočka napisala.

Lp, Dolina

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




PORODNIŠNICE
nataly33

S katero porodnišnico ste bile najbolj zadovoljne?

Ljubljana (40%)

Postojna (34%)

Novo mesto (11%)

Jesenice (9%)

Trebnje (5%)


Število vseh glasov: 148

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!