|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tretji otrok
11.6.2007 6:22:13   
nani11
Zanima me kakšne so prednosti pri tretjem otroku. Ali se to pozna tudi pri denarju? Kako pa je pri jaslicah? Se plačuje manj? More biti ista občina ali pa je lahko druga občina pri jaslicah? Ali občina Duplek podari, kaj pri rojstvu otroka? Hvala za vse odgovore.

Lp,

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tretji otrok
11.6.2007 7:13:28   
Anonimen
Ja itak da se splača met še tretjega otroka. To kar občina da, če da, bo tok velik, da ga boš komot na faks spravila. Pa še doklade boš mela full večje, si boš lahko kak hud avto ubodla.
Po tvojem postu sodeč, bi ti rada na tretjem otroku zaslužila, skrbi te pa nič kako ga boš preživela, kaj? user posted image user posted image

(odgovor članu nani11)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.6.2007 7:31:20   
nani11
Ne, ne bi rada zaslužila na tretjem otroku. Oba s možem sva zaposlena. Me pa čisto preprosto zanima kakšne so prednosti, das lahko to doma argumentiramuser posted image  in navedem kot prednosti. Moža še prepričujem za tretjega otroka. Sem pa postavila čisto normalno vprašanje kot nova uporabnica in ne vem zakj ja takšna reakcijauser posted image . Pa brez zamere.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.6.2007 7:40:46   
Anonimen
Ko sem prebrala tvoje vprašanje, sem rekla še mojemu naj prebere in je isto razumel kot jaz.
Nikakor pa ti nisem to napisala ker si nova. Kljub temu, dobrodošla na forumu. user posted image

(odgovor članu nani11)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.6.2007 7:43:17   
ajrin
Ojla!
Mi imamo tri otroke, pa ne zaradi tega kar nam da država, če pa mal skupaj sešteješ, pa vseeno letno kar nekaj znese.
1. dodatek za veliko družino: okol 80.000 SIT
2. višja dohodninska olajšava
3. vsaj za eno skupino višji dokladi
4. vsaj za eno stopnjo nižje plačilo vrtca
Mi smo veseli, da dobimo toliko!
LP Irena

Irena z ropotijo (Luka 9, Domen 7, Miha 4)

(odgovor članu nani11)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.6.2007 7:46:20   
Anonimen
Ene otroške bi dobila zraven.
Vrtec pa tut plačat seveda, noben ti nič zato ne podari, če imaš več otrok.
Jas sem nezaposlena in moram vrtec plačat, pa še otroške nimam najvišje, ker se gleda dohodek za preteklo oz. predpreteklo leto. Ja pa trije otroci.
Odvisno kakšen dohodek imata, sploh če sta oba zaposlena.
Nobenih prednosti ni.
Edino kar je mogoče prednost enkrat na leto dobiš prejemek za veliko družino.

(odgovor članu nani11)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.6.2007 7:53:15   
Olivija
Pri letošnji napovedi dohodnine sva za foro izračunala kako bi bilo s tremi:
- namesto 360.000 SIT, bi nama vrnili tam okoli 800.000 SIT davka (točnega zneska se zdaj ne spomnim, je pa davčna olajšava za tretjega otroka višja kot za drugega).
- pri vrtcu bi se poznalo za en razred (ca. 10.000 SIT na mesec)
- za otroške doklade pa nevem.
... še kr  nisem preklopila na EUR user posted image

(odgovor članu nani11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.6.2007 7:56:36   
nani11
Imam že dva precej odrasla otroka in bi sedaj imela še enega. Mislila sem, da se je zdaj že kaj spremenilo in da država bolj pomaga večjim družinam. Mi se doma ukvarjamo s srednješolskimi težavami in nisem več na tekočem pri pomoči za user posted image . Zdi se mi, da so zdaj edino cenejša oblačila za user posted image  in oprema za user posted image . Zdaj še moram doma edino prepričat ostale družinske člane pa bomo mogoče tudi mi povečali natalitetouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2007 8:12:08   
Anonimen
user posted image srednješolca in razmišljaš še ouser posted image

malo je tako pogumnih
Jas imam študenta, osnovnošolca inuser posted image

(odgovor članu nani11)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2007 8:35:02   
nani11
Ko pride do pubertetniških izpadov se tudi jaz vprašam če si res želim še enkrat  iti skozi vse to. Ko pa vidim user posted image  pa si res želim še enega. Mož me samo čudno gleda in mi pravi, da nisem čisto pri sebi. Povej mi čipka kako deluje vse to pri tebi. Kako so se pri tebi doma navadli na omejene možnosti gibanja zaradi user posted image . Moža najbolj skrbi, da nikamor ne boma več mogla, dopusti ne bodo več tako prijetni. Jaz pa mu pravim, da pri tako odraslih otrocih imaš zagarantirano varstvo in ti lahko pomagajo pri gospodinjskih opravilih in pri vseh ostalih stvareh. Mogoče sva res premlada imela otroke in jaz zdaj pogrešam ta živžav okoli sebe. Še najbolj me skrbi služba. Saj sem zaposlena za nedoločen čas, toda pri nam niso čisto nič naklonjeni mamicam. Ko pomislim, da bi mogla reč moji šeficiuser posted image , da je otrok bolan in da me ne bo v službo mi je kar hudo. Zakaj smo prišli do takih razmer v naši družbi, da sploh moraš razmišljat o takih stvareh in se ne moreš prepustiti sreči, da boš imel še enega user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2007 8:47:11   
Anonimen
Meni se zdi bolje tko, kot da bi imela enega za drugim. Najmlajšega sta zelo lepo sprejela.
Pomagata mi kar precej pri opravilih, skratka men se zdi kar uredu.
Če imam kakšen opravek, ga tudi popazita itd...
Ja službo sem pa izgubila, bila sem tudi za določen čas zaposlena, to je tko praksa v današnjem času, se pač moraš odločit otrok ali služba.

(odgovor članu nani11)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.6.2007 9:05:00   
nani11
Hvala čipka! Mogoče pa bo kaj naslednje leto. Bomo videli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.6.2007 9:32:58   
Anonimen
Midva se tudi kar nisva mogla odločit za tretjega otroka, čeprav  sta  starejša dva navijala zanj. No potem je to prišlo spontano in smo bili vsi neskončno veseli user posted image . Našega tamalega sončka imamo vsi zelo radi in marsikdaj rečemo da je to naš zaklad. Ne bi ga zamenjali za noben dober avto ali drag dopust ki si ga ne moremo privoščiti.  Moram reči da sem se hitro navadila novega ritma, umazanih plenic, nočnega vstajanja, dojenja... pa nisem ravno med mlajšimi.

(odgovor članu nani11)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.6.2007 11:12:56   
ElaM
Davčni svetovalci so izračunali, da se najbolj splača imeti tri otroke, kar se olajšav in tega tiče.user posted image  To je gledano materialno.
Ti pa čestitam za pogum, da razmišljaš o tretjem sončku. Srečno.

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.6.2007 13:18:15   
nani11
Kaj pa če moj najstarejši  otrok ne gre na faks in si najde zaposlitev. Ali še vedno dobiš enkrat letno pomoč za večje družine? Pa ne gledam samo iz finančne plati. Res me zanima, kako je potem z vsemi temi ugodnosti. Se gleda na to, da je to tvoj tretji otrok ali pa samo če preživljaš tri. Danes imam pač takšen dan, da ugotavljam same takšne stvari. Semuser posted image si pa že pogledala celo kolekcijo vozičkov, posteljic...In že sanjam ouser posted image .

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.6.2007 13:30:10   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: nani11

Kaj pa če moj najstarejši  otrok ne gre na faks in si najde zaposlitev. Ali še vedno dobiš enkrat letno pomoč za večje družine?

Po moje, da ne, ker se že sam preživlja in v tem smislu ni več družinski član, ki ga morata starša preživljati. Posledično ga tudi ne moreš več navesti kot davčno olajšavo.

(odgovor članu nani11)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.6.2007 4:43:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nani11
Kaj pa če moj najstarejši  otrok ne gre na faks in si najde zaposlitev. Ali še vedno dobiš enkrat letno pomoč za večje družine?

Ne več. Čeprav je še vedno tvoj otrok, pa je istočasno tudi polnoleten in kot zaposlen ni več finančno odvisen od tebe. Pod "otrok" država smatra vse šoloobvezne otroke (do 14. leta starosti), mladoletne do 18. letna starosti (če se redno šolajo) in polnoletne do 26. leta starosti (če se redno šolajo), izjemoma pa se slednjim doda leto dni zaradi statusa na fakulteti (magisterij ali doktorat) ali zaradi služenja vojaškega roka.

(odgovor članu nani11)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?