|
RE: Trenutek,ko se zamisliš,ali... 29.8.2006 22:36:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Radha, a te lahko vprašam, kakšne vere pa si? Men je to z vero blo vedno tako čudn. Aja, pa kristjani se reče, brez zamere. Drugače pa sem se sama dolgo dolgo dolgo (dejansko 10 let skupaj) odločala, da postanem vegetarjanka. Pa ne zaradi tega, ker bi pogrešala meso, ampak zaradi družine in komplikacij s kuhanjem. No sedaj sem dobila pa tak namig, da ga nisem mogla prezreti, če sem že vse ostale "hinte". Samo toliko še, da sem študirala živinorejo, torej rejo domačih živali, magisterij imam pa iz genetike in selekcije domačih živali, torej mi je ta veja kmetijstva zelo domača. In ni mi žal, ker imam sedaj povsem specifične poglede na vse skupaj. Pa tudi v klavnici sem preživela marsikakšno uro, pa še bi lahko naštela. Res pa sem bila vsakič po taki krvavi terapiji vsaj eno kilo lažja in popolnoma čustveno izčrpana. Pa mi ni hotelo potegnit, kot je rekla Radha, to se sam odločiš, ko si dovolj zrel. Hmm, "spolno ritjo je lahko srati" praviš anonimna. Saj je res, samo da je naš civilizacijski lov milijone let daleč stran od tistega pristnega lova, ko se je žival žrtvovala zato, da so ljudje preživeli - pa čeprav je bil ta milijo let še 18, 19 stoletje. Danes je zgodba popolnoma drugačna. Tudi živinoreja je milijone let stran od reje živali, ki je prijazna za obe strani. In živali to vedo. Samo kolo sprememb se počasi vrti, a se vrti čedalje hitreje - pravijo. Še to sem želela povdarit. Nekje sem brala, da je način prehrane odvisen od krvne skupine. Morda deloma to drži, vsaj kar se nagnjenja tiče. Vsekakor imamo ljudje različno presnovo in sama se odkar pomnim blazno slabo prenašalo maščobo in mesne beljakovine. Tako da imam sedaj več energije, se pa še učim uravnotežene prehrane in sem žal še milijon let daleč. Sej bo ... Otroci se bodo pa sami odločili, ko bo čas.
|
|
|