|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Transvaginalna hidrolaparoskopija
30.10.2010 12:04:18   
thanchyka
Punce,

mene pa zanima, če je katera dala skozi transvaginalno hidrolaparoskopijo v Mb?

Kakšen je postopek, koliko časa je potrebno ostat v bolnici, morebitni stalež po odpustu... Vesela bi bila kakršnekoli informacije.

Lepo sončno soboto user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Transvaginalna hidrolaparoskopija
30.10.2010 15:40:09   
~Biba~
jaz sem jo imela...kratica je THL

postopek mislim da sem ga nekje že opisovala...a vseeno
Sprejem jes podaj v kletnih prostorih...
neplodnostna je na eni strani, sprejem za ginekološki oddelek pa na drugi strani (levo).

Jaz sem šla v sredo zjutraj not.
V sprejemni so mi izmerili pritisk, naredili ginek pregled in naredili UZ. Zunaj sem morala izpolnit še obrazec o boleznih pri meni in družinskih članih (zaradi anestezije pri posegu). Spodaj sem počakala sestro, ki nas je pospremila v 2 nadstropje v ginek.oddelek.

Tam smo se v garderobi preoblekle v bolniške spalne(jaz sem imela kr svojo)...nato so mi odvzeli kri in spet vprašanja o boleznih ipd. Nato so me napotili v sobo.
Za kosilo dobiš le juho...potem več nič

Popoldan sem imela še en UZ z dr. ki me je operirala.
Zvečer sledi procedura pred OP...tabletka za odvajanje, klistir, britje (to lahko opraviš že doma sama).

Zjutraj počakaš na vizito, dobiš tableto za pomirjanje in ono sexy spalnouser posted image in že si v OP, kjer se ti vsi prijazno predstavijo,kmalu zatem pa te uspavajouser posted image

Zbudiš se v  sobi za prebujanje...kjer sem jaz prespala cel dan (slabo prenašam narkozo) dobro je, če si stvari pred OP zakleneš v omarico..ključ od omarice in nujne stvari (toaletna, telefon, ipd) pa vzameš zraven, kjer ti sestre to dajo tam v oni sobi za prebujanje v omarico.

šive imaš na 3 mestih...v popku, na levi strani v predelu jajčnikov in na predelu sramne kosti...ti sami odpadejo čez 10/14 dni.

OP poteka tako, da najprej zareže luknjico v popku, skozi katere potem vstavi uff ne vem kamero? in pogleda če vse štima, če je vse OK, se tu OP konča.
Če pa ugotovi da je kaj narobe (zarastline) oz. česar ne vidi razločno ipd..pa se odločijo, da te vrežejo še na predelu jajčnika, kjer ti potem vstavijo nek instrument...podrobneje pregledajo še tako, po potrebi odstranijo zarastline...no meni so naredili oboje, a žal ničesar našli, kar bi vplivala na to, da ne morem zanositi.

preden te odpustijo sledi še 1 UZ, mene so peljali kar dol v neplodnostno ambulanto.

dovolj podrobno?user posted image če še te kaj muči, povej

(odgovor članu thanchyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.10.2010 18:15:16   
thanchyka
~Biba~, hvala za zeeelooo izčrpen odogovr user posted image zlata si user posted image

Zanima me edino še, ali si po posegu v staležu in kako dolgo?

Po koliko dneh te odpustijo iz bolnišnice?

Želim, da tudi tebi čimprej rata user posted image !  user posted image

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.11.2010 13:06:26   
~Biba~
joj za stalež nisem sigurna, sem bila takrat brez službe....mislim, da so mi predpisali teden počitka..
Kar naslednji dan po vziti lahko greš, če ni nič narobe.

Neposredna povezava do sporočila: 4
1.11.2010 14:46:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: thanchyka

Punce,

Moja izkušnja je povsem drugačna kot bibina. Postopek pred sprejemom enak - naslednji dan sem se kar načakala, ker so meskoraj pozabili. Bila na vrsti komaj ob 12.30. okoli 16.30 sem že bila na oddelku. ampak jaz nisem imela nobenih šivov, ker nisem imela laparoskopije. Pri  transvaginalni laparoskopiji se OP opravlja skozi vagino. Ti pa pregledajo maternico, jajcevode in njihovo prehodnost, tako da v njih spustijo barvilo. V ponedeljek sem bila sprejeta, torek OP v četrtek sem šla domov, ker sem imala po OP slabšo krvno sliko, malo vnetja. Na začasno odpustnico, ki sem jo dobila ob odhodu mi je G zapisala - priporočamo teden počitka. Doma pa sem ostala dva.

Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2010 16:23:09   
thanchyka
Hvala za odgovore. Ja tud men je G.rekla, da se OP nardi skoz vagino, menda skozi zadnjo nožnično steno v trebušno votlino in pol tam raziskujejo - oziorma po razlitju kontrasta vidijo "kako zadeve stojijo" user posted image

Sem pa pričakovala ta "teden dni počitka", če je že za HSG 2-3 dni.

Anonimna, a to so ti delali v popolni narkozi ali delni?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.11.2010 11:16:48   
Anonimen

Anonimna, a to so ti delali v popolni narkozi ali delni?

V popolniuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
3.11.2010 19:33:35   
thanchyka
U jebentiš  user posted image   user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.11.2010 15:46:14   
~Biba~
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Punce,

Moja izkušnja je povsem drugačna kot bibina. Postopek pred sprejemom enak - naslednji dan sem se kar načakala, ker so meskoraj pozabili. Bila na vrsti komaj ob 12.30. okoli 16.30 sem že bila na oddelku. ampak jaz nisem imela nobenih šivov, ker nisem imela laparoskopije. Pri  transvaginalni laparoskopiji se OP opravlja skozi vagino. Ti pa pregledajo maternico, jajcevode in njihovo prehodnost, tako da v njih spustijo barvilo. V ponedeljek sem bila sprejeta, torek OP v četrtek sem šla domov, ker sem imala po OP slabšo krvno sliko, malo vnetja. Na začasno odpustnico, ki sem jo dobila ob odhodu mi je G zapisala - priporočamo teden počitka. Doma pa sem ostala dva.

thanchyka je napisala hidrolaparoskopija
barvilo vstavijo v posegu imenovanem HISTEROSALPINGOGRAFIJA (HSG)
več o različni preiskavah pa tukaj:
http://www.ivf-mb.net/dejavnost.htm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.