Poka
|
Sama sem se pogovarjala z enim gospodom, ki je ravnatelj v pokoju (kakši dve leti). Ga zelo dobro poznam, tako da mu verjamem, sploh je pa bil ravnatelj 35 let in to zelo dober!! Rekel je, da zaposlovanje za deset mesecev ni legalno! Ker šola dobi denar za 12 mesecev, ne pa za deset!! Denar za julij in avgust torej gre kdo ve kam... Poleg tega pa še nekaj - vsak se potem za dva meseca prijavi na Zavod za zaposlovanje kjer dobiš nadomestilo plače od zavoda - okrog 560 EUR za mesec. Ta denar gre od davkoplačevalcev!!! Torej tistih 1400 BRUTO plus 560 EUR, ki jih dobimo mi. Poleg tega, da ravnatelji zaposlujejo večinoma po vezah - jaz sem tako razočarana, da bolj nebi mogla bit... Službo sicer imam, za nedoločen čas je niti ne pričakujem, sem jo pa prav tako mogla iskat po vezah, zaenkrat nadomeščanja, kar pomeni, da moram flikat po nekaj mesecev skupaj, ko v bistvu nikol ne veš, kdja bo ena oseba šla v porodniško, lahko da prej in se moraš pol pogajat in dajat izredne odpovedi, če se delodajalec strinja... Lahk se ti zgodi tud, da si sredi leta na cesti in do seprembra nič ne dobiš. Še najhuje je pa to, da bodo MOJI otroci enkrat hodili v take šole z nekaterimi nesposobnimi učitelji, ker ko vidiš, kaj se dogaja, ti je slabo... Namreč ravnatelji radi zaposlijo ne preveč inteligentne osebe, ali čim več takih ki jih poznajo, da jim krijejo hrbet. Če že ne neumne (pardon - ker poznam res nekaj super učiteljic, osebnostno in drugače...) -pa je v bistvu na šolah potem nered, ker je pri managementu pač tako da poznanih ne moreš nadzorovat!!! Uh, sej ne morem verjet, vedno ko je tema o šolstvu, mi vrže dol
|