Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 10:44:08
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Pri prvi se mi je porod začel spontano z popadki, bila v porodni 45min. Pri drugi pa so mi ga sprožili v porodni bila 3 ure od tega dobre pol ure intenzivnih popadkov in porod. Če bi se še enkrat odločala bi se odločla za spontan porod ampak se preživi tudi z umetnimi popadki.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 10:45:59
|
|
|
|
angel_rebelde
|
Eh. Meni so ga sprožili, rodila v 3 urah.
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 10:47:04
|
|
|
|
Najaa
|
sprožili, ko se po treh urah moji popadki niso stopnjevali. vse skupaj je trajalo 8 ur, odkar so mi dodali umetne pa 5.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 10:53:43
|
|
|
|
AKP
|
Ko so mi prvič sprožili porod je trajal 3 ure in 45 minut. So mi pa predrli mehur in dali umetne popadke. Drugič pa sem imela na dan termina ctg in amnioskopijo in sem takoj po amnioskopiji dobila popadke, vendar ne dovolj močne. Termin sem imela v petek in sem imela do nedelje nonštop popadke. V nedeljo sem pa odšla v porodnišnico in sem tam čez dve uri rodila s svojimi popadki. Meni se je zdel prvi porod dosti lažji, ker se je vse odvijalo tako hitro in nisem imela prej niti enega svojega popadka.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 10:55:57
|
|
|
|
tintin
|
sprožili, od prvega popadka do konca 1,5 ure. Traja pa lahko tudi po 12 ur in več, odvisno kako hitro porod napreduje.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 11:02:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Sprožili, rodila v 4 urah. Spontan, od prvega popadka do poroda je minilo 24 ur.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 11:06:23
|
|
|
|
Gordana-3
|
sprožili, rodila v pol urah, še babica se je čudila, da je šlo zelo hitro, ker je ona računala, da bom rodila čez kakšni dve uri.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 11:06:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Sprožili, trajalo je 4 ure
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 11:10:27
|
|
|
|
suzy85
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 Sprožili, trajalo je 4 ure enako
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 11:12:24
|
|
|
|
tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: dana Kakšne so vaše izkušnje? Sprožen porod sem imela zaradi male količine plodovnice. Ob 8.30 mi je G predrla mehur, babica me je priklopila na umetne+antibotik. Odprta sem bila 1 cm. Do 14h sem se odprla še za 3...potem pa nič več...CR so mi naredili ob 21ih. Popadki ves čas, zjutraj sem pojedla banano in tri požirke žitne kave...od 12ih nisem smela več pit. Ob 18ih so mi odklopili infuzijo, popadki pa so bili vedno močnejši... Ko sem naslednje jutro k sebi stisnila je bilo vse pozabljeno!
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 11:23:38
|
|
|
|
dana
|
Hvala za odgovore. Ste me kar mal pomirile, ker sem res mislila, da če ti sprožijo porod, da mora trajati zelo dolgo.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 11:32:05
|
|
|
|
babylove
|
To je pa verjetno čisto odvisno od ginekologa, ki vodi tvoj porod. Meni je moj vnaprej jasno povedal, da me več kot 4 ure ne bo pustil v porodni sobi.
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 11:39:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3 sprožili, rodila v pol urah, še babica se je čudila, da je šlo zelo hitro, ker je ona računala, da bom rodila čez kakšni dve uri. Kaj je to? Pol ure? Ne verjamem.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 11:58:23
|
|
|
|
Gordana-3
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meta. IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3 sprožili, rodila v pol urah, še babica se je čudila, da je šlo zelo hitro, ker je ona računala, da bom rodila čez kakšni dve uri. Kaj je to? Pol ure? Ne verjamem. saj ti ni treba verjet. doma mi je začela odtekati voda, v porodnišnici so mi predrli mehur, dobila klistir, se stuširala ... to je trajalo kakšno uro in pol. potem prišla v porodno, dali so mi umetne, da bo stvar prej minila. po kakšnih 20 minutah, ko me je že res vse ful bolelo, pride babica, da bi mi dala nekaj proti bolečinam. pogleda in vidi, da sem že uhuhu odprta, potem je sledilo samo še tiskanje in dojenči je bil tu.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 12:14:27
|
|
|
|
dana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3 IZVIRNO SPOROČILO: Meta. IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3 sprožili, rodila v pol urah, še babica se je čudila, da je šlo zelo hitro, ker je ona računala, da bom rodila čez kakšni dve uri. Kaj je to? Pol ure? Ne verjamem. saj ti ni treba verjet. doma mi je začela odtekati voda, v porodnišnici so mi predrli mehur, dobila klistir, se stuširala ... to je trajalo kakšno uro in pol. potem prišla v porodno, dali so mi umetne, da bo stvar prej minila. po kakšnih 20 minutah, ko me je že res vse ful bolelo, pride babica, da bi mi dala nekaj proti bolečinam. pogleda in vidi, da sem že uhuhu odprta, potem je sledilo samo še tiskanje in dojenči je bil tu. Ja gordana sam pol ti niso sprožili, ker praviš da ti je že doma začela odtekat voda. Se pravi, da se je porod začel sam od sebe, v porodnišnici so ti samo pomagali z umetnimi. Tako je bilo tudi pri meni v prvo, sam je trajalo 5 ur vse skupaj.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 12:20:30
|
|
|
|
Splišni
|
Čisto odvisno, zakaj in posledično kako ti ga sprožijo. Če je maternični vrat trd in dolg, lahko traja tudi več dni od sprožitve s svečko za mehčanje, pa še vseeno lahko po treh dneh potem rodiš s CR, ker porod ne napreduje. Lahko pa, če se že sama odpiraš in dobiš še dodaten pospešek v obliki umetnih ppopadkov, rodiš npr. v pol ure, kot je ena povedala.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 12:36:29
|
|
|
|
benika
|
Prvič so mi sprožili porod 14 dni čez rok. MV je bil zaprt. Prvi dan sem dobila svečke, drugi dan rojevala 16 ur. Drugič so mi sprožili porod 2 dni čez rok, MV odprt 2 cm, porod trajal 4 ure.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 13:24:15
|
|
|
|
Gordana-3
|
IZVIRNO SPOROČILO: dana IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3 IZVIRNO SPOROČILO: Meta. IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3 sprožili, rodila v pol urah, še babica se je čudila, da je šlo zelo hitro, ker je ona računala, da bom rodila čez kakšni dve uri. Kaj je to? Pol ure? Ne verjamem. saj ti ni treba verjet. doma mi je začela odtekati voda, v porodnišnici so mi predrli mehur, dobila klistir, se stuširala ... to je trajalo kakšno uro in pol. potem prišla v porodno, dali so mi umetne, da bo stvar prej minila. po kakšnih 20 minutah, ko me je že res vse ful bolelo, pride babica, da bi mi dala nekaj proti bolečinam. pogleda in vidi, da sem že uhuhu odprta, potem je sledilo samo še tiskanje in dojenči je bil tu. Ja gordana sam pol ti niso sprožili, ker praviš da ti je že doma začela odtekat voda. Se pravi, da se je porod začel sam od sebe, v porodnišnici so ti samo pomagali z umetnimi. Tako je bilo tudi pri meni v prvo, sam je trajalo 5 ur vse skupaj. a ni bilo vprašanje od sprožitve dalje? ok, so mi ga pospešili ... je bilo pa fajn, ker je kratko trajalo . podobno je bilo tudi drugič, zato si sploh ne predstavljam, kako izgleda, ko si več ur v porodni sobi ...
< Sporočilo je popravil Gordana-3 -- 12.3.2009 13:27:32 >
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 13:28:34
|
|
|
|
Netopirčy81
|
Sprožili so mi 3. dan čez PDP. V porodni sem bila 9 ur - mučnih!! Upam, da v drugo ne bo tako...
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 13:35:49
|
|
|
|
Ploha
|
meni so sprožili s tableto za mehčanje materničnega vratu, šele po 4 svečki se je začelo dogajat, dobila svoje popadke, rodila v dobrih 3 urah, s tem da sem bila v porodni kakšne pol ure,...
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 13:36:59
|
|
|
|
Taddy78
|
Sprožili so mi ga zaradi premajhne količine plodovnce, končali smo v 4.urah.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 13:39:22
|
|
|
|
MAŠKA
|
Pri meni se je začel z razpokom mehurja, rodila sem pa v 13 urah s pomočjo gela za mehčanje MV in umetnih popadkov. To je bilo najdaljših 13 ur v mojem življenju.
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 14:09:06
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
14 dni čez rok so mi porod sprožili - trajalo vsega 2 uri (skupaj s predrtjem mehurja), tahude popadke sem imela le zadnjih 20 minut, tako da......super Upam, da bo v drugo vsaj tako hitro potekalo.
|
|
|
|
RE: Trajanje poroda, ki ga sprožijo 12.3.2009 14:13:19
|
|
|
|
barika
|
Sprožili so mi nekje ob 11 dopoldan, popadke sem dobila šele okoli šestih zvečer (baje so bili no, kaj pa vem, me ni nič matralo ), voda mi je odtekla malo po sedmi zvečer,, tako da ko sem prišla v porodno (takoj, ko mi je odtekla voda), so mi dali umetne (moji so bili prešibki) sem rodila malo pred drugo uro zjutraj. v materinski piše, dasem rodila v štirih urah
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?