|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tržičani manj vredni od Ljubljančanov?
19.4.2009 9:00:43   
Splišni
Glede na to, kakšen vik in krik je nastal ob ljubljanskem medvedu, tržiškega pač pustijo tam, kjer je, bi res lahko sklepali, da sem in tja kakšnega Tržičana pač ni škoda.user posted image

Članek je iz Dneniika:

Medved še straši pod Dobrčo
Po očetu z majhnim sinkom je velik medved prestrašil še nekoga drugega
Slovenija - sreda, 15.04.2009 Tekst: (šu)
Tržič - Včeraj smo poročali o tem, kako strah je bilo očeta in njegovega triletnega sina, ki ju je blizu Bistriške planine pri lovski koči prestrašil medved, težak okoli 120 kilogramov. Na srečo se je vse končalo mirno, toda medved očitno še ni odšel drugam.

Lovci iz LD Dobrča so nam povedali, da se je še neki drug občan srečal z medvedom na nekaj deset metrih razdalje: "Očitno se medved še zadržuje pod Dobrčo, čeprav to ni običajno, saj so v tem delu Gorenjske medvedje redkost. Vendar pa vodi z Jelovice čez Karavanke na koroško stran stoletna medvedja pot. Zadnjega medveda pa so lovci uplenili tod leta 1966," je povedal predsednik LD Dobrča Robert Markič. Ker medved za zdaj ne napada, niti ne dela škode, ni govora o kakem odstrelu, ki ga tako in tako dovoljuje država s posebnim sklepom.Lovci ocenjujejo, da je na Jelovici in Pokljuki oziroma na Gorenjskem okoli šest medvedov. Znan je tudi primer iz Bohinja, ko se je medved stalno hranil iz smetnjakov pri spodnji postaji žičnice Vogel, kjer so ga nato lovci uspavali s strelom in preselili nazaj na Snežnik. Ne glede na to pa velja, kot vedno, opozorilo pri hoji po gozdovih pod Dobrčo. Obstaja verjetnost, da se bo tudi ta precej velik kosmatinec kmalu odpravil naprej...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
19.4.2009 9:24:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tržičani manj vredni od Ljubljančanov?
19.4.2009 9:28:18   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Glede na to, kakšen vik in krik je nastal ob ljubljanskem medvedu, tržiškega pač pustijo tam, kjer je, bi res lahko sklepali, da sem in tja kakšnega Tržičana pač ni škoda.user posted image

Članek je iz Dneniika:

Medved še straši pod Dobrčo
Po očetu z majhnim sinkom je velik medved prestrašil še nekoga drugega
Slovenija - sreda, 15.04.2009 Tekst: (šu)
Tržič - Včeraj smo poročali o tem, kako strah je bilo očeta in njegovega triletnega sina, ki ju je blizu Bistriške planine pri lovski koči prestrašil medved, težak okoli 120 kilogramov. Na srečo se je vse končalo mirno, toda medved očitno še ni odšel drugam.

Lovci iz LD Dobrča so nam povedali, da se je še neki drug občan srečal z medvedom na nekaj deset metrih razdalje: "Očitno se medved še zadržuje pod Dobrčo, čeprav to ni običajno, saj so v tem delu Gorenjske medvedje redkost. Vendar pa vodi z Jelovice čez Karavanke na koroško stran stoletna medvedja pot. Zadnjega medveda pa so lovci uplenili tod leta 1966," je povedal predsednik LD Dobrča Robert Markič. Ker medved za zdaj ne napada, niti ne dela škode, ni govora o kakem odstrelu, ki ga tako in tako dovoljuje država s posebnim sklepom.Lovci ocenjujejo, da je na Jelovici in Pokljuki oziroma na Gorenjskem okoli šest medvedov. Znan je tudi primer iz Bohinja, ko se je medved stalno hranil iz smetnjakov pri spodnji postaji žičnice Vogel, kjer so ga nato lovci uspavali s strelom in preselili nazaj na Snežnik. Ne glede na to pa velja, kot vedno, opozorilo pri hoji po gozdovih pod Dobrčo. Obstaja verjetnost, da se bo tudi ta precej velik kosmatinec kmalu odpravil naprej...

Medved sredi Ljubljane ali medved pod Dobrčo je bistvena razlika. V prvem primeru je medved prišel na kraj kjer bivajo ljudje, v drugem primeru pa ravno obratno. To, da so medvedje v tem delu Gorenjske redkost je pa za lase privlečeno, in tudi lovec sam potem nadaljuje "da iz Jelovice čez Karavanke na koroško stran poteka stoletna medvedja pot." Če greš v gozd pač lahko pričakuješ veverico, lisico...pa tudi medveda, pa zaradi tega zdaj ni treba kar vsevprek pobijat medvedov.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2009 9:43:33   
bskrle
A na Rožniku pa ni gozd?

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.4.2009 10:00:22   
puppa
Srečati medveda sredi gozda pri LOVSKI koči ali pa na Rožniku je bistvena razlika.

Po mnenju večine bi potem morali pobiti tudi vse medvede na Kočevskem. Ker se sprehajajo po gozdovih, kjer se sprehajajo tudi ljudje. user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.4.2009 10:36:40   
Splišni
Kdo pa govori o kakšnem pobijanju? Pa to kar nekaj govorite, da vam je fajn ali kako?. A unega na Rožniku so mogoče ubili?

Bistriška planina je priljubljena izletniška točka Tržičanov. Ogromno ljudi gre tja gor, prav tako kot na Rožnik.

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2009 10:50:54   
Kliki
Me je kar malo postalo strah. In na kateri konec Tržiča je ta Bistriška planina ( sem priseljena pa nimam pojma)?user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.4.2009 11:01:19   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Kliki

Me je kar malo postalo strah. In na kateri konec Tržiča je ta Bistriška planina ( sem priseljena pa nimam pojma)?user posted image

To je pod Dobrčo. Če se pelješ iz Tržiča proti Begunjam, tam po ene treh kolometrih, v vasi Brezje pri Tržiču, pustiš avto, pri gostočni Pod Dobrčo. Od tam se ponavadi pohodniki potem peš podajo na vrh Bistriške planine. Je pa prav fletno. Ena kočica s kislim mlekom in podobnimi dobrotami, pa krave se pasejo, taka neokrnjena narava. Tržičani ful hodijo tja.

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.4.2009 11:06:47   
Kliki
O hvala. Bom šla enkrat pogledat.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.4.2009 11:56:23   
TomTaylor

Kdo pa govori o kakšnem pobijanju? Pa to kar nekaj govorite, da vam je fajn ali kako?. A unega na Rožniku so mogoče ubili?

Bistriška planina je priljubljena izletniška točka Tržičanov. Ogromno ljudi gre tja gor, prav tako kot na Rožnik.

ja, kaj bi pa rada - da ga uspavajo in premestijo nekam drugam, tja kamor spada. Kam pa spada?
Medvedi imajo svoje trase po katerih hodijo stoletja. Mi, ljudje, z gradnjo (cest, naselij,...) izpodrivamo in brišemo njihove poti, zato so se medvedje prisiljeni pojavljati na mestih, kjer se kao ne bi smeli. Ker so tam izletniške točke. Kaj pa medved ve WTF je izletniška točka.

Najbolje da se npr. v kočevju (tam jih je statistično največ) zgradi en velik rezervat za medvede in naj vse medvede stlačijo v rezervat. Ali kako? Ampak potem nastane problem, ko bodo npr. avstrijski, italijanski, (in ostali) prečkali svoje trase, ki potekajo tudi preko Slovenije...Hm...ja, kaj pa potem s takimi medvedi? Postaviti mejne straže, in vsakega takega begunca uspavati in vrniti nazaj v matično državo? Ali ga bomo pa kar ugrabili in stlačili v (naš) rezervat?

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.4.2009 12:00:33   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: Kliki

To je pod Dobrčo. Če se pelješ iz Tržiča proti Begunjam, tam po ene treh kolometrih, v vasi Brezje pri Tržiču, pustiš avto, pri gostočni Pod Dobrčo. Od tam se ponavadi pohodniki potem peš podajo na vrh Bistriške planine. Je pa prav fletno. Ena kočica s kislim mlekom in podobnimi dobrotami, pa krave se pasejo, taka neokrnjena narava. Tržičani ful hodijo tja.

Hvala za info. user posted image
Madonca, že več kot leto in pol sem tu, pa še nisem prišla do Bistrške planine. user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.4.2009 12:11:51   
Ribica **
Kaj pa vem, kje bi morali zagnat vecjo paniko. Sredi LJ medved res ni neka vsakdanja stvar - v Mostecu/Rozniku pac srecas jeze, veverice in srne, ne pa medveda. Tam v Trzicu mi je ze bolj naravno, da je tam, pa ce ogroza ljudi (da bi prisel do his), tudi najbrz ni ravno fino user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.4.2009 16:23:32   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

ja, kaj bi pa rada - da ga uspavajo in premestijo nekam drugam, tja kamor spada. Kam pa spada?
Medvedi imajo svoje trase po katerih hodijo stoletja.

Ja, in njihova trasa definitivno ni nikoli bila Bistriška planina. Tam je veliko ljudi. Zato, ja, fajn bi bilo, da bi ga uspavali in premestili na eno od "tras", preden pride do kakšne nesreče. Pa ne zato, ker bi to jaz rada, ampak zato, da ne bi medved koga raztrgal. Mogoče kakšnega otroka. To bi pa res rada, jas, da ga ne bi.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.4.2009 17:09:28   
Gina
Meni se tudi zdi, da so medvedje preveč zaščiteni. Če bi imeli Ljubljančani medvede poleg sebe na Rožniku vsak dan, sem prepričana, da bi že kako poskrbeli zase...pardon, za medvede. Tako da ja....Tržičani so manj vredni kot Ljubljančani in ravno tako kot recimo Logatčani ali Cerkničani, da o tistih na Blokah ali Nanosu sploh ne govorim - za slednje bo izgovor, da gre za gozdove, ne gre za mesto, medvedovarstvenikom še kako dobrodošel, za prve mestne ljudi bodo pa rekli, da sami izzivajo medveda, če jih je že napadel.....ha ha, če bi bili medvedi v Ljubljani....ne me hecat, da bi jih pustili, zaščitili bi svoje otroke....zakaj potem ne pustijo ljubkih medvedov po Rožniku tacat - saj vendar nič ne naredijo, dokler jim ti nič nočeš!??

< Sporočilo je popravil Gina -- 19.4.2009 17:10:10 >

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.4.2009 18:01:10   
Daschi
Jaz pa sem tak preplah zaradi medveda v Ljubljani razumela nekoliko drugače. Mislim, da v Ljubljani niso bili ogroženi ljudje, ampak medved. Ljubljančani itak nimajo pojma, kako se s tovrstnimi živalmi pravilno dela, zato ga je blo potrebno do časa odstraniti. Mi, gmajnarji, pa itak poznamo medvede, ki živijo v naravi in ne samo tiste, ki so v risanki, pa znamo živeti z njimi.user posted image

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?