Gina
|
Jaz sem bila v toskani junija. Sicer z agencijo za par dni, pa ni bilo prvič, tako da je bilo zelo pričakovano. Meni so firence še vedno zelo všeč, sploh zato, ker sem nora na umetnostno zgodovino, bi lahko v galerijah prebila dneve dolgo, pa mi ne bi bilo dolgčas, pa muzej od Leonarda v vasici Vinci je za videt, ker tam so njegovi izumi na ogled, je ful dobro, samo smo imeli premalo časa. Siena mi ni všeč, San Giminiano mi je luškano malo mestece, optem mi je všeč pokrajina Chianti, ful lepo res, kar oči si spočiješ na tistih hribčkih, tam imajo neko znano rdeče vino, ki pa je meni osebno ful zanič, bljak, pa še ful drago, ne vem zakaj... Bila sem že prej enkrat na tisto stran do obale, pa moram reči, da sem bila razočarana, ker čez jadran ga ni. Cene hrane v italiji so obupne. Kosilo pod 10 eur v fast food restavraciji skoraj težko dobiš (po osebi seveda), pa te restavracije so obupno zanič. Celo če greš v eno navadno gostilno, običajni špageti s paradajz omako so z 2dcl vode in eno sezonsko solato skupaj 10 eur. Dobiš jih pa manj kot pol toliko kot bi bila porcija velika pri nas, da o porciji solate sploh ne bi, ker bi tisto piščančki v hipu snedli, komaj je pokrivalo krožniček za kavo. Jaz sem bila lačna. Tudi voda, ki jo sicer lahko kupiš na vsakem vogalu je draga. Tudi po 2 in celo 2 in pol eura sem enkrat dala za pol litra, večinoma pa evro in pol.
|