|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Toksoplazmoza
19.5.2006 15:02:53   
nelly
Povejte mi punce malo za toksoplazmozo.A se lahko okužiš neposredno od mačk in mačjih iztrebkov.Zanima me tudi, če se lahko okužiš od kakšnih trgovinskih salam,npr,:poli salame, posebne in tako naprej. Zanima me namreč tudi, če se lahko okužiš od psa. Namreč mi imamo doma nemškega ovčarja, sicer je redno ceplen in je čist in tudi nima kakšne bolezni.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Toksoplazmoza
19.5.2006 15:08:23   
digi
Nelly, s toxo se lahko okužiš, če delaš na vrtu, če božaš mačka, če ješ ne dovolj kuhano meso itd.... Bistvo vsega pa je higiena- če imaš mačka, psa ali bilo kaj že- za psa sicer mislim, da ne prenaša toxe- umivaj si redno roke, meso dobro prekuhaj, speči itd. To je to....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2006 18:17:20   
SaaS
Okužiš se lahko če si v stiku z mačjimi iztrebki, če je maček okužen. Bolj pogosta okužba je pri mladih muckih. Če jih božaš, mislim, da ni panike, si pa potem vseeno umij roke. Psi pa mislim, da niso prnašalci.
In ker mački "serjejo" po vrtu, je verjetnost da se okužiš, če ješ slabo oprano zelenjavo ali sadje (jagode, solato, korenje..). In surovo ali slabo pečeno meso je lahko nevarno.
Ampak, če paziš na higieno, umivaš sadje in zelenjavo in ješ dobro pečeno meso (zdaj v času raznih piknikov, pazi da so ražnjiči dobro pečeni itd.), po moje ni panike.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2006 18:46:51   
Udb
Če skrbiš za higieno rok in pa hrane se ne moreš okužit! Jaz sem imela skoz stike z mački, med nosečnostjo sem bila še 2x "babica", ker so prišle mačke k meni rodit, imeli smo 11 mačkov, ki so skoz zunaj...pa mi ni bilo nič hudega - je pa res, da sem si še bolj redno kot sicer umivala roke.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2006 23:14:25   
Anonimen
Kot so že ostale napisale. Mačke, ki jih poznaš lahko po mili volji božaš, vendar si umivaj roke! Mačk, ki pa jih ne poznaš, pa, valda, ne diraj!!!! Če imaš mačko; naj mačje stranišče pospravlja kdo drug, ali pa si natakni vsaj rokavice, potem pa si umij roke. Najbolj nevarni so namreč mačji (in tudi pasji) iztrebki, ki se lahko pojavijo tudi na vrtu npr. med solato. Ampak ni panike - vso zelenjavo in sadje je treba temeljito oprat.
Poli salamo lahko ješ, ker je obarjena user posted image Ne jej surovega mesa: pršut, tatarski biftek...

Ma se nimaš kaj bati za toksoplazmozo, razen če si bolj nemarna in ne skrbiš za čistočo.

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2006 23:04:27   
pravljica
s pasjimi iztrebki se NE moreš okužit (pes ni prenašalec, kot ni prenašalec krava, pujs, človek)...z njim se lahko okužiš, če ga surovega poješ
prenašalec je mačka...torej bodi pazljiva v tej smeri
glede surovega mesa: izogibaj se "privat" zadevam (home made biftek in koline ipd.), ker nikoli ne veš, meso ni pregledano
pri kupljenih stvareh ala špar, mercator ni problema
poli klobase ipd. niso problem, ker so predelane...problem je pri suhih salamah, pršutu, bifteku in mesu, ki ni dovolj toplotno predelan (kot sem omenila, predvsem pri domačih stvareh)

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.5.2006 11:33:10   
Alisa
Tko kot so že napisale punce, pazi pri pranju zelenjave in sadja, ter čim večkrat si umij roke. Psi pa niso prenačalci.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?