|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Toksoplazmoza
23.4.2007 12:20:53   
maretek
Vem, da je bilo o tej temi že nekaj napisanega (sem prebrala), vendar me vseeno zanima, kakšne posledice je pri otročku pustilo pri tistih, ki ste se okužile med nosečnostjo. Moja kolegica se je namreč okužila med nosečnostjo (sedaj je v 30. tednu) in gre v sredo na pregled plodovnice. G. jo je tolažila, da ni nič nevarno, da je nevarno, če se okužiš v prvih treh mesecih.., v člankih pa piše drugače. Prosim, da z mano delite svoje izkušnje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Toksoplazmoza
23.4.2007 12:55:33   
dorina
Lastnih izkušenj s tem sicer nimam, ker sem toksoplazmozo prebolela že pred nosečnostjo, se je pa z njo v nosečnosti okužila znanka. Je dobila neka zdravila in rodila čisto zdravo punčko.
Sicer je pa tako, da če se okužiš v prvem trimesečju, je zelo mala verjetnost, da se okužba prenese na otroka (manj kot 2 %), so pa posledice hujše. Če se okužiš kasneje v nosečnosti je pa verjetnost prenosa na plod večja, so pa učinki okužbe bolj blagi.

(odgovor članu maretek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2007 13:09:33   
mml
Večinoma so posledice pri otrocih, katerih mame se v nosečnosti prebolele toksoplazmozo, blage. Predvsem zato, ker mame zdravijo, če dokažejo parazita v plodovnici.
Sicer je pa nekako takole: v prvem trimestru je možnost prenosa 15 - 25%, v drugem 30 - 55% in v tretjem 60 - 65%. Znaki okužbe so prisotni pri 21- 30% novorojenčkov, ki so se okužili v drugem trimestru in pri manj kot 10%, če so se okužili v tretjem trimestru.
Njapogosteje gre za prizadetost oči (škiljenje, vnetje mrežnice), osrednji živčni sistem (vnetje možganov, hidrocefalus, psihomotrona manjvrednost, krči,...), lahko je prisotna zlatenica, slabokrvnost, driska, težave z dihanjem ob rojstvu,...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2007 18:16:42   
rumenasoncnica
Pozdravljene,

da ne odpiram nove teme, bom kar tule zastavila vprašanje - kako tiste, ki toksoplazmoze še niste prebolele, ravnate sedaj, ko je pred vrati sezona sadja (npr. jagod) in zelenjave z domačega vrta?
Sama sem slišala od prijateljic že vse ekstreme - od jesti vse pa do ne jesti skoraj nič, tako da več ne vem, kako in  kaj.....
Ali je res dovolj, da se npr. zelenjava, če je okužena s toksoplazmozo, le opere? Ali je potrebno kuhanje ali morda tudi to ni dovolj?

Skratka, prosim za vaše izkušnje in nasveteuser posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2007 21:46:09   
MissLady
Osebno sem se odločila, da zelenjave iz domačega (maminega) vrta ne bom jedla (doma imamo tudi 3 mačke, ki pridno kakjo v vrt). Ne jem surovega mesa (pršuta, suhih klobas) pa tudio jajc ne (mislim taka na oko in oblete... jedi, ki vsebujejo jajca pa jem - samo da niso surova).

Sicer se pa tolažim s tem - če se v 24ih letih nisem okužila s toksoplazmo, kljub temu, da smo imeli doma vedno najmanj 2 mačka, od malega že jem zelenjavo z vrta, sem pravi jajcožer.... pa se upam tudi v teh nekaj mesecih ne bom user posted image user posted image

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2007 9:58:30   
jasna
Zelenjavo in sadje je potrebno dobro oprati, prepovedano je surovo meso in jajca. Sem sodijo tudi suhomesnati izdelki, če niso živilsko pregledani.

Izogibam se torej izdelkom direktno od kmeta, vse ostalo jem.

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?