|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Toksoplazma in psi
18.12.2006 8:21:14   
masna
Jaz imam doma psa, ki nekako ni "hišni". Kar pomeni, da je prosto spuščen po dvorišču in ga v hišo ne spustimo. Ker bi čez praznike radi šli na vikend in vezli psa s sabo (tam bi preživel z nami v koči večino časa...) me zanima ali katera ve, če so tudi pri psih obstaja možnost okužbe?

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Toksoplazma in psi
18.12.2006 8:36:28   
Hana06
Jutro,

psa lahko kar komot s sabo peljete. Oni ne povzročajo toksoplazmoze.user posted image
Pa lep dan želim( čeprav vsaj tu v Portorožu o lepem dnevu lahko samo sanjamo) user posted image

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.12.2006 8:38:02   
Anonimen
Kolikor je meni znano, ne. Jaz imam hišnega psa, kar pa pomeni, da seveda teka tudi po travnikih in "bere sporočilca" drugih psov. Edino nevarno bi mogoče bilo, če bi se povaljal v sporočilcu kakšnega mačka. Tisto pa naj potem kdo druge pere z njega dol. Jaz med nosečnostjo glede psa nisem bila res nič panična, ker za psa nisem slišala, da bi prenašal tokso.

(odgovor članu masna)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.12.2006 12:04:30   
najina pikica*
tudi meni ni znano,da bi psi prenašali tokso.!
drugače imam tudi jaz psa,ki je hišni...pa je bilo vse ok....da boš pomirjena,si po božanju psa umi roke in ne pusti,da te lubčka...to sm naredila jst za svoje boljše počutje vesti!user posted image

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.12.2006 14:10:51   
blue sky
Tudi jaz imam psa doma in tudi hišnega zajčka, ki ju vsak dan crkljam, pa je vse ok. Mislim, da psi niso prenašalci toksoplazmoze, nisem pa sigurna. G mi je enkrat na pregledu omenila, da se je ena nosečnica okužila s toksoplazmozo od papige user posted image , čeprav se mi to zdi malo čudno.

Najbolje je, da si povsakem božanju dobro umiješ roke, pa bo.

LP

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.12.2006 17:38:37   
krfjolca
Ah, dajte no, kako pa so lahko dokazali, da je dobila to ravno od papige? user posted image
Bolj verjetno je, da se je papiga nalezla od nje.
Sicer je pa večja verjetnost, da dobiš toksoplazmozo s solato, kot pa od kake živali. Pa če vprašaš veterinarje, ti bodo znali povedati, da je to o nevarnosti mačk navaden larifari - maček ima v celem življenju obdobje 14 dni, ko je kužen, potem pa ne več.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.12.2006 17:50:10   
pravljica
od psa lahko dobiš tokso edino tako, da ga surovega poješ (kot pri pujsu in ostalih živalih, ki jih jemo, npr.)...pes je končni gostitelj, tako kot človek...mačka pa je prenašalec

yeah, thats me ;)

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.12.2006 8:01:34   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Ah, dajte no, kako pa so lahko dokazali, da je dobila to ravno od papige? user posted image
Bolj verjetno je, da se je papiga nalezla od nje.

user posted image user posted image user posted image
Saj je tudi meni bilo smešno in bedasto, ko mi je G to rekla.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.12.2006 14:39:29   
katis
Moj mož je veterinar.

Pravi sicer, da je OK, če se izogibamo mačk ampak res so prenašalci le 14 dni. Bolj kot same mačke so problematični njihovi iztrebki ter pač dejstvo, da se mačke lepo umivajo povseh delih in se cele preližejo, kar pomeni, da lahko parazite iz ritke prenesejo npr na hrbet, tam pa jih mi z božanjem dobimo...

Najbolj problematična je pa zemlja (ki se okuži z iztrebki), ker v zemlji ti paraziti preživijo. Zato je problematična solata in vsa zelenjava nad ali pod zemljo, ki se je surova. Potrebno jo res dobro dobro izpirati. Vendar sama kljub temu ne mislim tvegati, dokler ne dobim izvida glede toksoplazme.

Je pa res, da je npr. solata kupljena v trgovini običajno vzgojena kar v 'vodi' in zemlje sploh ne vidi...

Mene je pa tašča zadnjič prav čudno gledala, ko nisem hotla jesti radiča. Še dobro, da za božič poveva njegovim staršem...

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.1.2007 15:57:49   
FLASK_A
Koliko pa je možnosti, da se okužiš s toxo, če se pes povalja v mačjem iztrebku? To se nam je zgodilo na sprehoduuser posted image - sicer ga je moj dragi doma spral s šamponom za kužke, kopalnico sem pa tko razkužla, da bi kdo mislil, da sem varekino kar zlivala po stenah.. Res me je panika, da ne bo kaj narobe. Noseča sem 20T, toxe pa še nisem prebolela.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......