Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 10:03:38
|
|
|
|
piščanc
|
sem šla nazaj iskat, kaj se to dogaja pa saj ne moreš verjet, da se s temi papirji da toliko komplicirat!!! a da lahko imaš otroka od drugega 300 dni po ločitvi pa zato velja, da mogoče ne z drugim pred ločitvijo?? haha
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 10:55:13
|
|
|
|
Dejča
|
Najbrž te bodo spet pošiljali od Poncija do Pilata ...
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 12:09:07
|
|
|
|
Gina
|
Srečno! Samo v vednost....še do danes moj Dorian nima urejenega očetvstva iz istega razloga. bravo država slovenija!!
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 13:22:16
|
|
|
|
Anonimen
|
A to je to, ko je uradno oče otroka še vedno mož, ker še ni uradne liočitve? A tega še vedno niso spremenili? Res žalostno. Tu pa res ni logike. Če npr. nekdanji (formalno še vedno) mož prizna, da ni oče, in sedanjii partner prizna otroka, pa še vedno ni mogoče stvari urediti tako, kot pravijo trije odrasli ljudje in za vse bi bilo v redu?! Tudi za državo. Ta res ni logike.
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 13:29:11
|
|
|
|
Marogica
|
Punce, na žalost je to pač logika, ki izhaja iz rimskega prava, ki so jo prevzele skoraj vse države v Evropi in Slovenija ni na tem področju nič posebnega. Poleg vseh dejstev, da ima otrok drugega biološkega očeta, se je pač rodil v zakonu in je po zakonu pač njegov. Saj veš sama najbolje, kako zakon pravi. Ti bo pa katera mlada pravnica o tem več in podrobneje razložila, ker moje znanje rimskega prava sega 20 let nazaj, če o znaju le-tega lahko še sploh govorim. Kerensa, tebi pa dosti sreče in čim krajši postopek.
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 13:38:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Oh, po moje tele punce bolj malo zanima, iz kje ta bedarija izhaja. Saj se pišejo in popravljajo zakoni skoraj vsakodnevno. Pa ni vrag, da ne bi mogli še tega malo posodobit. Ker je res trapasto, če pridejo trije odrasli ljudje povedat, kdo je konec koncev s kom seksal, in država reče: Ne, ni res.
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 13:39:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Še čudno, da rimsko pravo ne pravi, da otrok tistega, ki ni poročen, je bil pa brezmadežno spočet.
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 13:49:20
|
|
|
|
Gina
|
Hi, hi, splišni, brezmadežno... A veš, Marogica, da je rimsko pravo dovoljevalo možem da je ne glede na vzrok, lahko ženo pretepel, odslovil ali ubil. Imel je to pravico v času Julija Cezarja pa Avgusta pa ostalih. Če jo je samo izgnal na samotni otrok, je bila srečna, da je sploh preživela. Sicer pa, Splišni, je še bolj hecno, da tja pokličejo osebo ****, na razpravo mislim, ki zastopa otroka, in ta potem pove sodišču, kdo je oče otroku. Mislm...štala. A mislijo, da smo v troje otroka delal?
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 13:55:58
|
|
|
|
Marogica
|
Saj vas nisem hotela razkurit. To je pač, na žalost dejstvo. Samo to sem hotela povedat. VAs popolnoma razumem, jaz bi se enako počutila in razmišljala, če bi bila v takšni situaciji. V Rimskem pravu je pa napisano še marsikaj.....
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 18:37:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, madonca, tako je v tej naši ljubi Sloveniji... Oče mojega še nerojenega otroka je moški, ki se me že več kot dve leti ni dotaknil. Že res, da sem samo kmet z osnovno šolo, ampak če me pa kdo uspe prepričati, kako je to mogoče, potem se bom pa strinjala. Uradni oče naj bi plačeval preživnino za otroka, ki niti njegov ni. Biološki oče do njega nima nobene pravice, če jaz recimo umrem. Otrok gre gladko v rejništvo ali posvojitev. Otrok ni dedič premoćenja svojega biološkega očeta, če le ta zdaj umre, je pa dedič dolgov svojega uradnega očeta. Pa še marsikaj bi se dalo našteti, ampak se bo RR sesula, če preveč napišem. Država je od danes dalje preko Državnega pravobranilstva obveščena, da v kolikor tega ne uredijo do otrokovega rojstva oz. najkasneje ob rojstvu, jih bomo skupinsko tožili za odškodnino (o milijonskih zneskih raje ne bi, ker bom izpadla materialistka), z Varuhov človekovih pravic (ki je na naši strani) in z dr. Petrom Čeferinom na čelu (čakam na njegov odgovor oz. cenik ). Rok, da mi pošljejo odgovor, je 03.12.2005. Pa da vidim zdaj jaz to. Nobeden ne bo Kerensi govoril, s kom je seksala in s kom ni. Pa če jim rodim pred Parlamentom sredi Ljubljane, z Nedeljskim dnevnikom in POP TV-jem ob strani...
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 18:44:35
|
|
|
|
Dejča
|
Ej, za crknit - vem, da ni smešno, a tale tvoj zadnji odgovor me je pa v smeh spravil. Upam, da se vse pravočasno uredi.
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 18:48:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Kar je res, je res, Dejča... Moj dragi se je sicer zgrozil ob misli na POP TV-jeve kamere pred blokom in ob misli na mojo idejo, da se mu prvi sin rodi pred Parlamentom, ampak sem mu prav lepo pojasnila, da lahko oče otroka ostane bivši mož... Pa si je premislil in rekel, da bo potem moj porod rajši spremljal iz bližnjega lokala s steklenico Heinekena v roki... Sicer pa ima država še vedno možnost, da na otrokov rojstni list napiše priimek biološkega očeta... Ampak potem bom pa vas, RR-ovke, prikrajšala za zabavo, ki jo boste sicer deležne, če pop*****... in naredim vsaj pol tega, kar sem rekla...
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 22:54:45
|
|
|
|
mihelca
|
]Pa če jim rodim pred Parlamentom sredi Ljubljane, z Nedeljskim dnevnikom in POP TV-jem ob strani... [/ ----------------------------------------------------------------------- Mislim,da bomo kar vse RR videle kako se bo otroček rodil,ker v naši državi je marsikaj gnilo.
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 22:56:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma a veš, da me res ne bi bilo sram? Štalo jim bom pa tako naredila, da se bo kadilo, če ne bodo naredili tako, kot je treba in kot je res.
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 23:08:07
|
|
|
|
mihelca
|
Zakaj bi te bilo sram.Saj to je nekaj najlepšega,da se ti rodi otroček.Sram je lahko le naše birokrate.Če se bo rodil pred parlamentom,pa lahko pomagaš drugim mamicam z isto težavo,katera pa nima toliko poguma.(Saj ga jaz tudi nebi imela).Zato pa te občudujem za tvoj pogum in vztrajnost kako se boriš za svojega sončka in partnerja.
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 23:11:40
|
|
|
|
mihelca
|
Morem še ti napisati,da sem se tudi jaz borila za svoja sončka in dokler nisem dala v časopis(javnost)me ni nihče jemal resno.Sedaj pa vidim,da sem naredila pravilno,saj so se stvari izboljsale vsaj 80%.
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 23:11:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa ne boš verjela - dve že poznam, ki sta v istem dreku...
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 23:12:02
|
|
|
|
rija
|
Upam, da te bo čeferin v tej burleski proti državi zastopal pro bono tu bi si šele naredil publiciteto...
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 23:14:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Čeferin, pa gratis?! V čudeže ne verjamem več. Ponudila sem mu četrtino iztožene odškodnine, zdaj pa čakam na odgovor...
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 23:14:56
|
|
|
|
rija
|
če pa ne bo s čeferinom nič, se mi javi zs, ti priporočim dobrega odvetnika, ki se ukvarja samo z odškodninami...
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 23:16:09
|
|
|
|
mihelca
|
Ne pusti se jim,sama pa držim pesti,da ti bo do decembra uspelo.
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 23:17:24
|
|
|
|
rija
|
Kaj gratis Kerensa, če bi rodila pred parlamentom, pa te on zastopa je reklama vredna vsaj štiri tvoje odškodnine
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 23:18:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Dvomim, da bo do decembra kaj... Take kozlarije se ponavadi vlečejo več let... Odvetnik? Če me Čeferin zavrne, bom pa poskusila pri Klunu ali Senici. Za takšnole reč hočem najboljše.
|
|
|
|
RE: Tožba proti Republiki Sloveniji 2.11.2005 23:18:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Rija, saj ne veš, kakšen znesek smo napisali...
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?