|
RE: Tisti, ki ste preboleli novo gripo... 4.12.2009 10:03:55
|
|
|
|
karmen83
|
Moji mami so v bolnici potrdili novo gripo (bila je na intenzivnem, skoraj umrla) s pljučnico, simptomi so bili: huda izčrpanost, vročina več dni nad 38°, grozno ji je bilo slabo (dva dni ni mogla ničesar pojesti ali popiti, nujno rabila infuzijo), grozni napadi kašlja, težko dihanje, preden je šla v bolnico, so ji celo mrtveli prsti in obraz (ni jih več ne čutila, ne mogla premikati). To je bilo pri njej, ampak so jo hvala bogu porihtali, mi pa smo imeli blažjo obliko, sicer nismo bili testirani, ampak mislim, da smo tudi mi preboleli, in sicer: najprej je atiju bilo skoraj cel teden ful slabo (nič drugega), potem mi je tamala dobila zamašen nos in napade kašlja, da je zaradi njih večkrat bruhala, pa dva dni zmerne vročine. Naslednji je bil moj brat, astmatik, zato ga je kašelj še toliko bolj mučil, pa seveda več dni visoke vročine, potem je zbolela mami, naslednji je bil moj drugi brat: par dni visoke vročine, rahel kašelj, glavobol; mene muči zgolj prehlad, mojega pa so malo boleli sklepi in glava. Nihče razen mame ni rabil zdravniške pomoči, virusi se počasi poslavljajo ob pomoči čaja in lekadolov, izgleda, da se lahko pojavlja v vseh mogočih oblikah, od takih, ko sploh ne veš, da si prebolel, pa do take, ki te lahko stane življenja. Pri nas je največji problem, ker z mojo družinico živimo kar doma (zaenkrat še ni pogojev, da bi šli na svoje, pa že komaj čakamo), 8 nas živi skupaj in ko en zboli, vsi dobimo. No, samo naša 76-letna teta je zdrava kot dren, čeprav je skrbela za vse nas! Upam, da se kmalu pozdravite
|