|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste ki imate hišno pomočnico
24.9.2009 12:24:01   
sanja nk.
Zanima me, koliko in kako jih plačujete, ker me ja zdnjič malo presenetilo, kako malo jih plačujejo nekateri, pa če imate prijavljene ali kar na roko denar, pa neuradno...
Pa za katere stvari jih rabite...oziroma kolikokrat na teden
lp user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tiste ki imate hišno pomočnico
24.9.2009 12:27:47   
Tanja_
Sicer malo uletim, pa vseeno- prosila bi za kak kontakt za kakšno, ki je po vaših izkušnjah dobra, poštena, zanesljiva...Sem pa iz Ljubljane.

Zadnjič sem namreč imela eno, ki mi je delala generalno, pa sej spucala je še kr kul... Ampak je zamudila, računala pa toliko ur, kot če ne bi. Potem si je kar za jest vzela, brez da bi se kaj zmenile, kavico skuhala, stanovanje pustila odklenjeno, pa je imela ključe, radio prižgan, okna in balkon odprta....

Je pa računala 10€ na uro-generalka, potem pa bi bilo po 8€.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.9.2009 12:28:09   
Tanja_
Aja, denar na roko.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.9.2009 12:31:57   
ALWAYS LARA
ja itak da keš na roko. moja računa 5€/uro

zaenkrat pride 1x na 14 dni - pomije kopalnico, wc in utility, posesa celo hišo, pomije po tleh, pomete garažo in jo pomije, pomije kuhinjo od zunaj, po potrebi še pečico in hladilnik, pobriše prah po celi hiši, v zadnjo je še postelje postlala, ker so bile še razmetane ko je prišla. vsakič ko pride še kaj takega extra spuca..recimo v zadnjo je hladilnik in pečico, v naslednjo ji bom vrjetno naročila naj mi pomije kuhinjo od znotraj.

dela 4 ure, na koncu spijeva kavico, za pit ma na voljo skos, če želi.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.9.2009 12:34:30   
**Tinkara78**
No jaz je nimam. Jo pa ima nekdo, ki mi je precej blizu.

Ženska pride 1x na mesec, računa 10 eurov na uro. Ima pa prijavljeno in tudi izda račun.

Ko je prišla prvič je naredila generalko cele hiše. Zdaj pa pride in počisti vedno kopalnico, WC, tla, okna si razdeli po sklopih, potem pa 1x kuhinja, potem prah nad vsemi omarami, potem se spet bolj posveti kleti,....

Jaz vidim razliko in tudi oni so zadovoljni. Dela pa ponavadi 10 ur na dan.

Drugače pa ji nastavijo pijačo in dobi kavo, malico ima svojo.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 24.9.2009 12:36:00 >

Neposredna povezava do sporočila: 5
24.9.2009 12:40:06   
sanja nk.
Ja jaz imam super žensko, samo je samo moja user posted image , hecam, ja lej jo bom vprašala če katero pozna, ker ima ona veze v tem kšeftuuser posted image
No moja je z nami že 12 let, tako da je kr že član družine user posted image , samo ta ki si jo imela ti...jooo da mi to naredi user posted image user posted image ...
Jaz plačujem 15 eurov na uro, njena naloga je, da mi pomaga pri generalni hiše, skuha če nimam časa, pogleda v koše za perilo, pospravi obleko, nahrani psauser posted image , prah, pomaga če imamo kaj doma,
pazi na mulca user posted image , če sva z možem službeno odsotna, mislim pazi vsaj na to da jima skuha, pa pogleda če je vse v redu , preveri hišo če nas ni in pobera pošto.....to mislim da je vse, samo je ne zamenam za nič na svetuuser posted image .., ker ko je ena z tabo tako dolgo si jo navajen, ..sem pa slišala da drugi dajejo tut samo po 5-6 eurov na uro, tako da to malo nizko....ali pa jaz dajem preveč

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.9.2009 12:42:55   
gita10
Meni računa 5 eur na uro. Imam jo pa takrat, ko jo rabim- dela nekje po 6 ur. Naredi kar ji rečem- oziroma ji že nekaj časa ne govorim,ker itak sama vidi- od čiščenja, likanja, pomete dvorišče, očisti bazen... Računa 4 eure ampak ji jaz vedno plačam po 5. če pa more pridet pospravljat za kakšnim našim žurom ji dam pa dodatno nagrado.
Ampak v našem koncu pridejo tudi za 3 eur, ker od kar je ta kriza pride ljudem skoraj vsak dinar prav.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.9.2009 12:43:01   
sanja nk.
aja pride pa v povprečju 2 na teden, je profesionalka, ne odpira in ne je kar ji ne dovoliš in tudi ne uporablja elektronike...

Neposredna povezava do sporočila: 8
24.9.2009 12:45:38   
Tanja_
Sej ne me narobe razumet-mi je logično, da nekaj poje, popije. Ampak to je vse stvar dogovora.Če bi mi prej povedala, me vprašala.Pa bi ji vse pokazala, kje je kaj in ni problema. Tako smo pa imeli npr. toaste v zamrzovalniku, pa si jih je lepo odmrznila in jedla. Aja, 2 sta bili, je imela še pomočnico. In če je našla toaste v zamrzovalniku, ki ga ni pucala, kje vse mi je potem še brskala?!

Neposredna povezava do sporočila: 9
24.9.2009 13:13:52   
Kerensa*
Jaz nimam hišne pomočnice, se pa moja tašča po redni službi (popoldan in včasih ob vikendih) ukvarja s tem.
Za klasiko (čiščenje zunanjih površin pohištva in kuhinjskih elementov, osnovno brisanje prahu, pomivanje tal, površinsko pospravljanje) računa 5€ na uro. Če se doda čiščenje kopalnice, pomivanje posode in pospravljanje "prizidkov" k hiši (garaža, terasa itd.), računa 7,5€ na uro. Za popolno generalko stanovanja ali hiše račune 10€.
Edino kuha in lika ne.
Cene veljajo za Ljubljano - če gre izven Ljubljane, računa potne stroške v višini javnega prevoza. Malice ne pričakuje, kozarec soka pa je seveda zaželjen. Je točna, natančna (v redni službi je čistilka), ne krade in ne izgine (npr., da bi rekla, da pride, potem je pa ne bi bilo). Dela od 15-ih do večera (službo ima do 14-ih). Gotovina na roke po opravljenem delu (za redne stranke možni drugačni dogovori), računa žal ni.
Ponudila se je, da bi pospravljala meni, ampak... še vedno je moja tašča, tako, da... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
24.9.2009 13:54:47   
gita10
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

Ja jaz imam super žensko, samo je samo moja user posted image , hecam, ja lej jo bom vprašala če katero pozna, ker ima ona veze v tem kšeftuuser posted image
No moja je z nami že 12 let, tako da je kr že član družine user posted image , samo ta ki si jo imela ti...jooo da mi to naredi user posted image user posted image ...
Jaz plačujem 15 eurov na uro, njena naloga je, da mi pomaga pri generalni hiše, skuha če nimam časa, pogleda v koše za perilo, pospravi obleko, nahrani psauser posted image , prah, pomaga če imamo kaj doma,
pazi na mulca user posted image , če sva z možem službeno odsotna, mislim pazi vsaj na to da jima skuha, pa pogleda če je vse v redu , preveri hišo če nas ni in pobera pošto.....to mislim da je vse, samo je ne zamenam za nič na svetuuser posted image .., ker ko je ena z tabo tako dolgo si jo navajen, ..sem pa slišala da drugi dajejo tut samo po 5-6 eurov na uro, tako da to malo nizko....ali pa jaz dajem preveč

Jaz mislim, da ji daješ preveč ( pa nisem med škrtimi ) ampak 15,00 eur pa jaz nebi plačala bi imela pa malo bolj razmetano ampak to bi pri meni naneslo ( moja ima povprečno okoli 30 ur) 450 eur na mesec - to pa mi je preveč

Neposredna povezava do sporočila: 11
24.9.2009 14:06:32   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

Jaz mislim, da ji daješ preveč ( pa nisem med škrtimi ) ampak 15,00 eur pa jaz nebi plačala bi imela pa malo bolj razmetano ampak to bi pri meni naneslo ( moja ima povprečno okoli 30 ur) 450 eur na mesec - to pa mi je preveč

ne ji ne daš preveč. Če ti še otroke pogleda,... pa kuha,... če bi plačala baby sitter, bi bla ista cifra.

Mi se pa zdi izkoriščevalsko, da se v času krize pol nekoga izkorišča. Za 3e na uro??!! Meni se to zdi skrajno žalostno. Pa ne gleda se kolko časa je pri tebi in kolko pol zasluži, gleda se na uro.

Čez so cifre od 9-10 e redno, generalne pa še več. No vem, da nismo IT, ma vsaj ene 8e, bi ji pa dala če bi imela.

Za 3 e, bi si tudi jaz lahko eno privoščla. Tolko bi zm ogla glede ne to da zaslužim 9e na uro, ma se mi zdi skrajno izkoriščevalsko in bi me blo sram, si raje sama pucam.

samo moje mnenje.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.9.2009 14:21:35   
rija
sanja, če si z njo zadovoljna in glede na vse napisano si lahko, ji ne daš preveč.

jaz je nimam, več, sem jo imela po porodu, samo mi je šla tak hudičevo na jetro, da sem jo skenslala......baba kar ni nehala govoriti....sem se prav skrivala pred njouser posted image

...vox populi...

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.9.2009 14:21:44   
mika
jaz imam gospo, ki hodi likat in ji plačam (oz.je  sama rekla koliko zahteva na uro) 5€/uro+avtobusna karta. Tako je bilo pred recesijo in je sedaj isto.
Pucat mi sploh ni problem, likanje pa sovraaaaaaaaaaaaaaažim. Smo pa iz okolice MB.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.9.2009 14:24:25   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

sanja, če si z njo zadovoljna in glede na vse napisano si lahko, ji ne daš preveč.

jaz je nimam, več, sem jo imela po porodu, samo mi je šla tak hudičevo na jetro, da sem jo skenslala......baba kar ni nehala govoriti....sem se prav skrivala pred njouser posted image

Kak si jo pa skenslala? Kaj si ji rekla?

Jaz sem eno likarco skenslala, pa me je ful vest pekla. Mater, če pa je v dveh urah zlikala, 2 srajci, 2 navadni majci in mogoče 10kuhinjskih krp. Pa skoraj me je kap...kot, da ne vem koliko se zlika v dveh urah. Sam mogoče, pa ni imela motivacije, ker so jo čakali štirje polni škafi cotuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.9.2009 14:26:16   
ajataja
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Jaz sem eno likarco skenslala, pa me je ful vest pekla. Mater, če pa je v dveh urah zlikala, 2 srajci, 2 navadni majci in mogoče 10kuhinjskih krp. Pa skoraj me je kap...kot, da ne vem koliko se zlika v dveh urah. Sam mogoče, pa ni imela motivacije, ker so jo čakali štirje polni škafi cotuser posted image

pol pa res ne moreš imet motivacijeuser posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.9.2009 14:32:52   
rija

da ne bom več potrebovala njenih uslug...user posted image

...vox populi...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.9.2009 14:34:51   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Zato sem ta drugi gospe, ki je ostala, rekla da bova skupaj likali, da prideva na nulo. Najbrž bi še njo minilouser posted image . In sva prvič 4 ure likali v eno.......
Ma res sovražim likanje....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.9.2009 14:38:55   
Tanja_
A nobena nima kontakta zameuser posted image ?Bom še kr naprej sama pucala....

Neposredna povezava do sporočila: 19
24.9.2009 14:40:04   
Kerensa*
Ja od kod pa si, Tanja? Lahko taščo vprašam, če hočeš.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.9.2009 14:45:25   
Tanja_

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ja od kod pa si, Tanja? Lahko taščo vprašam, če hočeš.

Ljubljana

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.9.2009 14:45:33   
blaža

Moraš dva škafa skrit, ko zlika, jih pa ven privlečeš.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.9.2009 14:48:33   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_
Ljubljana

Ona je tudi iz Ljubljane. Kaj konkretno pa želiš, da bi počela (in približno kdaj)?

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.9.2009 21:37:17   
juniorka

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

user posted image user posted image user posted image
Drugic samo en skaf najprej prnesi, pa pol reces, ja pa se nekaj imam..itd. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?