|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste, ki ste dojile starejšega otroka do poroda
10.3.2012 16:03:13   
Anonimen
Tiste, ki ste dojile starejšega otroka do poroda:

ali ste rodile prej ali kasneje? Ste imele občutek, da je dojenje kaj vplivalo na to?

Kako je steklo potem?

Hvala za odgovore!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tiste, ki ste dojile starejšega otroka do...
10.3.2012 17:48:36   
Anonimen
koliko pa je otrok star..
men je to za bruhat če je starejši od 2 let pa še to je max..
da bi pa dojila do poroda oz po porodu oba mi je pa totalno zgrešeno..al pa da bi si kot nekatere stiskala mlek pa starejšmu dajala..pa kaj vam je ljudje..
bolano totalno..

odstavi ga pa je..sam vprašanje je če nisi ti tok navezana na to da ga še dojiš..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.3.2012 17:57:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

da bi pa dojila do poroda oz po porodu oba mi je pa totalno zgrešeno..al pa da bi si kot nekatere stiskala mlek pa starejšmu dajala..pa kaj vam je ljudje..
bolano totalno..

odstavi ga pa je..sam vprašanje je če nisi ti tok navezana na to da ga še dojiš..

Meni se zdi živalsko mleko veliko bolj bljek kot mleko lastne mame user posted image user posted image user posted image user posted image Da o vseh koristnih sestavinah sploh ne govorimo. In ja, tudi js mu ga bom dala, ko dobimo user posted image , če bo le želel. Sicer pa nimam izkušenj z dojenjem do poroda.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.3.2012 18:09:13   
sirenetta

ali ste rodile prej ali kasneje? Ste imele občutek, da je dojenje kaj vplivalo na to?

Kako je steklo potem?

Hvala za odgovore!

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/martina-judez_37

Raje vprašaj tam, ker tu se znajo pojavit še kakšni takšni (raje ne bom definirali kakšni) odgovori kot je tisti od ta druge anonimne....

< Sporočilo je popravil Ajra RR -- 12.3.2012 10:04:57 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.3.2012 19:46:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Kako je steklo potem?

Hvala za odgovore!

Anonimna, svetujem ti, da povprašaš na: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/martina-judez_37

Raje vprašaj tam, ker tu se znajo pojavit še kakšni takšni (raje ne bom definirali kakšni) odgovori kot je tisti od ta druge anonimne....

Hvala, za nasvet, Sirenetta! Tam imam itak v planu vprašat, a ker vem, da so tu na RR še kakšne tako "čudne" kot sem sama, bom počakala še na morebitni odgovor kakšne takšne mamice, če bo.

Sicer se pa strinjam s tisto anonimno o živalskem mleku. A niti ni moj namen razpravljati o tem in komu pametovati, le zanimajo me izkušnje tistih, ki so bile pred mano na podobni poti.

< Sporočilo je popravil Ajra RR -- 12.3.2012 10:07:41 >

(odgovor članu sirenetta)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.3.2012 15:17:16   
Anonimen

bolano totalno..

Meni se zdi živalsko mleko veliko bolj bljek kot mleko lastne mame user posted image user posted image user posted image user posted image Da o vseh koristnih sestavinah sploh ne govorimo. In ja, tudi js mu ga bom dala, ko dobimo user posted image , če bo le želel. Sicer pa nimam izkušenj z dojenjem do poroda.

A v kavo si naliješ živalsko mleko ali bi raje mleko svoje mame? Malo se hecam user posted image Mislim da ima novorojen otrok pravico, da ima mamico vsaj pri dojenju samo zase.
Zdravo? Ja ampak a veste, da dokler otrok pije pri mami nima razvitega svojega imunskega sistema, saj ga pred boleznijo brani mamin?
Jaz bi to naredila čimprej. Kaj pa če ne bo dovolj za oba? Dvomim, da se bo starejši dobro počutil, ko bo imela mamica ziziko za dojenčka, za njega pa naenkrat več ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2012 10:06:38   
Ajra RR
Na vprašanja o dojenju starejšega otroka odgovarja svetovalka za dojenje in doula Martina Judež. Vprašanje ji lahko zastavite tukaj, povsem anonimno, hitro odgovori: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/martina-judez_37

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.4.2012 9:20:50   
anžetka
Prvega otroka sem nehala dojiti, ko je bil star 2leti in 3mesece...bila sem pa mesec in pol noseča...in sem ga zato nehala dojit. Velikokrat sem prebrala, da ni dobro, da dojiš otroka v nosečnosti, ker naj bi "odžiral" pomembne snovi zarodku ali pa da mleko potem ni več tako kakovostno, ker zarodek pobere vse "dobro". Pa še taki so se našli, ki so se zgražali nad dojenjem tok starega otroka...Sicer mi ni žal, da sem nehala dojiti, ker mi enostavno ni bilo več prijetno-mal me je bolel, bradavice so ble razbolene in rdeče...No, sem pa zadnjič vprašala prim.Cerarja glede tega in mi je lepo pojasnil, da je dojenje do konca nosečnosti čisto normalno, ni nič narobe s tem, telo že samo razporedi snovi in da pozna nekaj primerov, ko mamice do konca dojijo prvega-do poroda in potem novega. Kako je potem naprej ne vem, ampak domnevam, da zna biti starejši ljubosumen in zna imet precej težav z odvajanjem...
Ne poslušaj negativnih kritik takih, ki o dojenju nimajo pojma, pa tud stvari so danes drugačne kot so ble včasih, tako da...poslušaj sebe, svoje telo in delaj tako, kot se tebi zdi ok...
Sama sem prebrala kar nekaj stvari na forumih in člankov in vprašala kolegice mamice/nosečnice in zdravnike in iz vsega potegnila tisto, kar se je men zdel najbolj logično, najbolj prav in potem tko nardila...

Sasa84

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.4.2012 12:00:59   
olimia
jaz sem tudi nehala dojiti zato, ker sem zanosila, bi ga pa še z veseljem dojila, ker je bil star šele 10 mesecev. Nehala sem pa zato, ker sta me oba zažirala, namesto, da bi se redila in bi mali rastel v meni, sem jaz hujšala, mali pa je z velikostjo stal... sedaj je vse ok z nosečnostjo in ta malemu nič ne manjka, ker se ne doji - edino mleka noče piti, dobi pa mlečne kaše in jogurte, skute... pa se čist ok razvija.

(odgovor članu anžetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.4.2012 12:17:19   
Anonimen
Ko sem jaz zanosila drugič je bila tamala stara devet mesecev in mi je ginekologinja odsvetovala dojenje med nosečnostjo..Ker pa nisem več dojila tudi spraševala nisem zakaj se to ne priporoča.Smo bli pa zadnjič v enmu baru na kavi pa je bla zraven ena mamica (po videzu sodeč stara okrog štirideset let) ki je imela zraven enga otroka starega 2,5 let in ko je ta enkrat postal siten ga je dvignila, vrgla vrgla ven jošk in ga začela dojit...ma za bruhat je blo...Čeprav popolnoma podpiram dojenje (tudi na javnih površinah) mi je blo to res WTF?. Vse po zdravi pameti v mejah normale pa ena človeška disktetnost pa je ok. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?